Přejít na obsah
Plavidla.cz

Převodovka?

Doporučené příspěvky

Ahoj, tak se konečně udělalo pěkně, a co myslíte? V neděli jsem vyplul, najednou se vzadu něco naprázdno protočilo a už jsem nezařadil. Neutrál je ve všech polohách. Pádloval jsem asi kilometr a věřte, že u 1300kg těřkého člunu jsem vyvinul maximálku 0,8km/hod. Jen doufám, že to bude jen maličkost a ne výměna z náhonu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejdiv mrkni na nohu, kdyz ji zvednes tak v miste spoje smerem k lodi jde zvrchu takove L-ko, ktere zapada do protikusu, mohlo by se stat, ze by ti to vypadlo, ale to by jsi musel mit volnou nohu, to je divny.

Dal ja mam u motoru prevodku razeni na ktere je tahlo k noze pridelano imbusem, aby se dal bovden vytahnout ven z lode kdyz se sundava. Dal je podobnej system uchyceni lanka v noze, kde ti take muze vypadnout tahlo z mechanismu razeni. To ale musis uz shodit Z-nahon z transomu. No a pokud bude vse v poradku tak to muze bejt dole v prevodovce a to se pak musi rozhodit celej spodek. Ale tam by ti spis musela prasknout ta unaseci vydlicka, nez ze by to jenom vypadlo.

Odkaz ke komentáři

Omc cobra sterndrive. Ale kdyby to bylo to protočené pouzdro, nebo vrtule(je tada fakt, že jsem tam měl docela vůli), neslyšel bych nějaké zvuky? Ted je to čistě jako když přidávám na neutrál. Dříve než se to podělalo tak při řazení to klaplo a jel jsem. Teď to neudělá nic a jen vytáčím motor. Teď to mám v servisu u Orlíku Captain Hook marine, přijeli pro mě houseboatem a odtáhli k náplavce. Příští týden by se na to měli podívat.
Odkaz ke komentáři

pro Karla - Máš na lod vlek? Můžeš to klidně naložit a ještě dnes přivézt,podívám se ti na to a diagnostikuji závadu.Tyto cobry dělám již více jak 20 let tak s tím mám již trochu více zkušeností ale na dálku to opravit a diagnostikovat opravdu neumím! Jsem v černošicích u Prahy.

Bootcentrum tel:608081142

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...
Tak už mám diagnózu. ten pán co tam dával motor ,ho špatně usadil. Tím vzniklo i to, že hřídel byla špatně usazená do ložiska ,takový tem díl co je mezi motorem a nohou(originál Mercruiser) a ten totálně vymlela. Divím se, že jsem plul tak dlouho. Nový díl stojí prý 7000,-. Dále pak udělat nové silentbloky...atd.
Odkaz ke komentáři

tak to je běžná závada, když se do usazení motoru sere někdo, kdo to neumí aneví vocogo. kamarád takhle naplaval pouhých 30 km a kleklo. novej kus od stejnýho machra a zase cca 35 km. totálně vymletý zuby drážkovaný hřídele. ten machr byl z Cholína
Odkaz ke komentáři

pro Karla - potřebnou "spojku"mám skladem,novou,cena 5800,- ale nevím proč píšeš nové silenbloky,ty s tím v podstatě nemají co dělat a nepoškodí se,šteluje se jenom výška,ale bývá velmi často silně zkorodovaný štelovací šroub!jenom mi zaráží,když máš OMC ,tak co tam máš origo Mercruiser?pokud je to právě ta spojka,tak se nedivím,že se ti vymlela,protože je kratší a drážkovaná hřídel do ní zapadne jen na okraj!!!Pozor na to!!!

Bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Které silentbloky máš na mysli /které jsou volné/ - ty na transomu a nebo ty postranách motoru,které jsou přišroubovány do podélných výztuh lodě?Mám pocit,že se motor dostal do rukou na opravu zas nějaký amatér!Diagnostikovat popisovanou závadu je otázka chvíle a nemůže být žádných pochyb!!

Bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...