viky_cz Zveřejněno 16. Srpen 2011 Sdílet Zveřejněno 16. Srpen 2011 (upraveno) Zdravim vsechny pritomne.Potrebuju kotvu na Labe. Jednak jako zalohu proti vtipalkum, kdyz nekde clun uvazu a krome toho taky na pisak, abych neztratil plavidlo kdyz se treba koupeme opodal.Prozatim jsem zkusil do vody hodit brzdovy buben z auta - ukazal se byt pomerne vhodny i na rece. Mam shanet pro muj ucel neco vic kotvovityho, nebo mi staci kus zeleza obecneho tvaru a vhodne vahy (valec treba, jako to maji pramice na ryby)? Upraveno 16. Srpen 2011 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 18. Srpen 2011 Autor Sdílet Odesláno 18. Srpen 2011 Dneska jsem navstivil Avaryacht a hezky jsem si prohlidl skladaci kotvy. Docela mne prekvapilo, jak jsou osklive velky, takze jsem nakonec vzal 1.5kg. Uvidim jak to bude drzet, nejsem si jistej jestli to na 430cm clun neni malo. Na Sandberk to snad bude stacit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 18. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 18. Srpen 2011 AhojMyslim, ze nejlepsi a hlavne nejskladnejsi mas tu skladaci ctyrramenou kotvu. Tedko to nemuzu najit, ale nekde jsem dokonce videl doporucene hmotnosti na velikost lode. Popripade tady jsme to kdysi trochu rozebirali http://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=314&PHPSESSID=832b9bc372bfb7cbf45ede32b0d3f07f Nevim, ta 1,5 te asi udrzi, ale kdyz bude hoodne foukat tak si nejsem jistej. A je dobre se spis pripravit na nejhorsi, nez pocitat s tim, ze vzdy bude azuro :-). Kazdopadne si na ni dej aspon par metru retezu a ten ti to jeste zatizi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 18. Srpen 2011 Autor Sdílet Odesláno 18. Srpen 2011 (upraveno) Diky, snazil jsem se to najit, ale nenasel jsem nic bohuzel.Skladaci ctyrramenou jsem poridil. Puvodne jsem si myslel, ze si koupim 4kg nebo dokonce 6kg, ale jsou hrozne veliky. Nemam tak velkej clun. Chci ji pouzivat hlavne jako zalohu pri vyvazani na breh pres noc, coz by melo stacit. Retez si tam dam, pocitam tak pul metru.Edit: Dik za link, ty puvodne zamysleny 4kg teda asi byly spravne, ale je fakt hrozne velka. Kdyz nebude azuro, tak se klidne uvazu u brehu. Na Labi je spis tezky najit misto, kde by se dalo nocovat na kotve, takze pohoda. Upraveno 18. Srpen 2011 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 18. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 18. Srpen 2011 1,5kg to je kotvička, to bych se bál, že mě to odfoukne na břeh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 18. Srpen 2011 Autor Sdílet Odesláno 18. Srpen 2011 Kotvicka na lodicku, to je spravne ne? :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 18. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 18. Srpen 2011 Tak zas tak malá lodčka to neni a až v ní budeš spát bude ještě těžší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 19. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 19. Srpen 2011 Udělej na kotvu držák na zádi a můžeš mít i větší. Já osobně používam CQR pluhovou kotvu a nedám na ni dopustit¨, ale rozměrově je dost neskladná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 19. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 19. Srpen 2011 Me se prave libej ty ctyrrameny, protoze ji slozis a je vcelku skladna. Chce to ale kotvu spis hmotnostne predymenzovat. Je to asi jako by jsi auto vyklinoval v palubkou. Na rovine to udrzi ale z kopce se ti rozjede. Kazdopadne toho retezu tam dej viky klidne dva metry. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 19. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 19. Srpen 2011 Viky, celkem chápu že máš malou loď a šetříš váhou kde se dá, ale u kotvy to není zrovna to správné místo. Za bezvětří a v klidu Tě udrží třeba ohnutý drát a provázek. Stejně tak je mi jasné, že malé Labe není moře. Ale až to trochu foukne a Ty budeš u kamenitého břehu držet v dešti loď (ne snad kvůli potopení, ale aby sis to neodřel), budeš trpce litovat. A to nemluvím o smůle, když Ti chcípne jediný motor před komorou v proudu a potáhne Tě to na jez. Dej tam normální kotvu alespoň 5 kg (Danforth, čtyřramenou skládací ...), řetěz bych třeba i vynechal, ale špatný není (těch půl metru je ale tak akorát na prd). A tu malou skládací bych stejně vozil jako rezervu nebo když víš, že vše bude v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 19. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 19. Srpen 2011 Tak tak, malou jako záložní, nebo na příležitostný zastavení při koupačce aby jsi nemusel tahat těžkou a na noční kotvení co nejtežší můžeš. Já tu CQR mám cca 12kg a většinou stačí když jen leží na dně. Ale při kotvení vypouštím 30m lana. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 19. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 19. Srpen 2011 Letos na žernosekách přišla bouřka a tam se ukázalo kdo má dostatečnou kotvu na zádi.Skoro všechny lodě strávily noc na vodě.Těch co se na kotvě udržely bylo jen pár.Včetně mě.Mám asi 15kg skládačku,třicet metrů lana a tři metry řetězu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 19. Srpen 2011 Autor Sdílet Odesláno 19. Srpen 2011 OK, diky za rady. Na prilezitostny zastaveni pri koupacce jsem presne tuhle kotvicku chtel. Retezu dam vic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
caryk Odesláno 19. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 19. Srpen 2011 A proč tam dáváte ten řetěz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 19. Srpen 2011 Autor Sdílet Odesláno 19. Srpen 2011 Lehne si na dno, omezuje tahani od lana smerem nahoru a predpokladam, ze kdyz se lod hejba, tak retez svoji vahou tlumi raz, ktery by jinak zpusobilo napnuti lana. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 21. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2011 A taky zvyšuje hmotnost u kotvy (dá se koupit i lano, který má na konci všité olovo, několik posledních metrů). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 22. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 22. Srpen 2011 Presne jak pisete. Ja teda preferuju retez ktery se mi osvedsil na kamenitem dne v chorvatsku kde se mi prerizlo lano kousek za kotvou o skalu. Od te doby davam za kotvu kousek retezu :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 22. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 22. Srpen 2011 No na moři řetěz určitě, já ho na Orlíku nepoužívám, ale zas to mám vykompenzovaný těžkou kotvou. Ale o víkendu jsem koukal, že budu muset koupit delší lano, mám momentálně 25 metrů - o 5metrů jsem přišel a dvakrát jsem to měl jen tak tak, že mi to vyšlo ke břehu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 15. Prosinec 2011 Sdílet Odesláno 15. Prosinec 2011 Zdravímnemáte někdo plán (výkres, nákres) s rozměry kotvy Danforth, 6 až 8 kg ?Chtěl bych si jí udělat z nerezu, přeci jen je v nerezu dost drahá, tolik se mi dávat nechce.Nebo ji zapůjčit na oměření.... jsem od Prahy, tak třeba nějaký dobrovolník by se v okolí našel.Díky za Vaše reakce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 15. Prosinec 2011 Sdílet Odesláno 15. Prosinec 2011 Mohu nabídnout 8 kg,nová za 2000,-To je snad více než dobrá cena,co? Snad je tam ještě poslední kousek.Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 15. Prosinec 2011 Sdílet Odesláno 15. Prosinec 2011 Mirzik - Ta cena od Bootcentra je príma, ale chceš-li vyrábět, ozvi se na mail. Mám s jejich výrobou (i použitím) celkem dost zkušeností. Svého času jsem je dělal i do jachetních obchodů. Mám jich doma ještě asi pět verzí. Přijedeš-li (Příbram není daleko) rád Ti je poskytnu k obkreslení. A jako odměnu pak můžeš dát plánky sem k nahlédnutí (já jsem na to moc líný) a já je opatřím komentářem v čem spočívají klady a zápory jednotlivých provedení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 16. Prosinec 2011 Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2011 Bootcentrum.... díky za nabídku, to je určitě hodně zajímavá cena, ale ještě než se rozhodnu zda vyrábět nebo koupit, navštívím Tauruse a dáme řeč, už jen proto že já jsem v Příbrami hodně často a určitě si rád vyslechnu i jeho rady a zkušenosti. Pokud bude výroba náročná (technicky i finančně) určitě se ozvu.Pánové díky Vám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaXt Odesláno 20. Březen 2012 Sdílet Odesláno 20. Březen 2012 Mohu nabídnout 8 kg,nová za 2000,-To je snad více než dobrá cena,co? Snad je tam ještě poslední kousek. BootcentrumDobrý den,máte ještě tu kotvu k prodeji? Měl bych zájem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 21. Březen 2012 Sdílet Odesláno 21. Březen 2012 Pro -Jirka Xt : Bohužel ta ja již prodaná. Mohu nabídnout 7,5kg FORCE-tříramaný pluh,nerez-leštěno do zrcadlového lesku,perfektní kotvící vlastnosti, nová MC-5.550,- kč,dám jí za pouhých 3.500,-Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se