Anachy Zveřejněno 18. Červenec 2011 Sdílet Zveřejněno 18. Červenec 2011 Byl jsem tento víkend poprvé na orlické přehradě a dost mě zaskočilo, jak málo okolo plujících lodi ať již plachetnic nebo moto odpoví na pozdrav. Když se mi to v neděli stalo od třech "plachtařů" za sebou tak jsem z toho fakt byl docela rozhozenej a to né že by se nekoukali, jen po mém pozdravu otočily hlavu jinam a dělali jako že jsem vzduch. To je fakt prima pocit když už i na vodě začíná panovat takováto atmosféra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 18. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2011 (upraveno) Jestli to nebude tim ze "plachtari" na cmoudy zvysoka... vis co. :-)Nas zdravi skoro kazdej, maly je 2.5 roku a kdyz mava a rve "AHOOJ" jak na lesy, tak to vetsinu lidi vyprovokuje. Upraveno 18. Červenec 2011 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 18. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2011 Jo, všim jsem se toho taky, když kolem Davle začátkem sezony táhli hadráři na Slapy. Ne všichni, ale většina čumí a ruku nezvedne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 18. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2011 Taky jsem byl na Orlíku a pocity z toho mám uplně stejné jako Anachy, na pozdrav odpoví každý cca 3- 4, kdybych neměl sebou malýho kluka co na vechny mává a řve ... ( takže vím o čem viky-cz píše ) asi by mě nepozdravil skoro nikdo. Je to smutné..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 18. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2011 (upraveno) Na Labi to samé. Hrdí plachtaři plující ale vždy na motor, málokdy odpoví na pozdrav, natož aby pozdravili první. Tím je samozřejmě nehážu všechny do jednoho pytle. Taky jsem slyšel kupříkladu od Tomáše80 jak na něj nahlížejí když kotví v jednom jachtklubu. To by člověk blil. Na druhou stranu si nehodlám kazit den potažmo život od nějakého nerudného blba, pokud závidí, byť nevím co, tak ať si to užije a o to víc se mu budu smát do ksichtu a ať třeba praskne blbeček.PS: Neodpovědět na pozdrav mě velice vytáčí a tak asi začnu praktikovat stejný způsob jako když mi někdo neodpoví na ulici tzn. pozdravím slušně ještě jednou a pak mu řeknu s úsměvem na líci, ať si políbí prdel. Kupodivu na toto pak slyší všichni a reagují. Zvláštní že? Upraveno 18. Červenec 2011 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 18. Červenec 2011 Autor Sdílet Odesláno 18. Červenec 2011 Je to opravdu smutné, že se to začíná objevovat na všech tocích, neřeknu když má někdo např. plné ruce práce s kormidlem a v případě "plachtařů" třeba z provazy. Fakt nerad bych to začal taky praktikovat tak jak popisuje "Sullaco" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 18. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2011 (upraveno) Já bych řekl, že se to začíná objevovat z krapet jiného důvodu a to z prachobyčejné závisti, české závisti a malosti českého človíčka. Opět podotýkám, že nechci házet všechny do jednoho pytle a předem se omlouvám. Můj názor a zkušenosti jsou takové, že převážně nezdraví staří lidě, respektive starší, nebojím se to nazvat - staré struktury. A proč nezdraví? Důvod je prostý, buď jste mladší ročník nebo máte velkou motorovou loď, nebo menší motorovou loď, nebo se motorová loď hodně leskne tzn. bije do očí a podobně. Tyto důvody se samozřejmě kombinují. V mozečku takového člověka jste okamžitě zařazeni za zloděje co si na loď nakradl, udělal nějaký tunel, za frajera co se chce povyšovat a to nedej bože že jste mladší ročník jako třeba já. To okamžitě loupíte a obhcodujete s drogami, děvkami a podobně. Ale co jak jsem psal, já si hezkej den a život kazit nenechám a upřímě se všem směju do ksichtu. Upraveno 18. Červenec 2011 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 18. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2011 Jo tak to bude vono, mne nikdo urcite nezavidi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 18. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2011 Já (na plachetnici) na pozdrav odpovídám vždy, a má to nakázáno celá posádka, a plachetnice zdravím jako první, motorákům jen odpovídám protože z Orlíka mám zas zkušenost takovou, že málokterý motorák mi na pozdrav odpoví, takže čekám, až pozdravěj první, pokud pozdravý, odpovím. A i když je někdy s lodí spousta práce a ruce nejsou volné, tak aspoň kývnu hlavou na pozdrav.To samé u malých loděk a gumáků, pokud mávne, mávnu taky, ale to se stává zřídka, většinou na pozdrav koukali jak jelita. A jako první vždy zdravím plavidla SPS, Správce přehrady, záchraných složek a parníky. Je to hodně o lidech, pokud potkáš člověka co loděma žije, pozdravý vždycky, pokud se tam ale plaví nějaký jeliman co si lodí jen něco dokazuje (a ty se většinou rychle poznaj) tak odpověď ani nečekám. A to je i dost časté u půjčovaných lodí, ale od těch se beztak raděj držím dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 18. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2011 AhojNevim co se deje, ale letos uz je to na te vode takove chladnejsi. Zezacatku jsem si myslel, ze uz nema nikdo zajem ani zvednout ploutev a mavnout na odpoved. I kdyz musim rict, ze vcera kdyz jsem jel na vejlet, tak mne pozdravili skoro vsichni. Naopak ja jsem byl tak slusnej a zastavil, kdyz tam jeden clovek spoustel lod na vodu. Ani nevim kdo to byl :) :)Bohuzel, jak bylo receno, stale je tu takovej "boj" mezi plachtari a motorari. Nemuzu a take nebudu vsechny plachtare hazet do jednoho pytle, protoze jsou zde samozrejme i taci, kterym to problem nedela, ale bohuzel clovek vycejti, ze ho nekteri lide mezi sebou moc nemusej. Coz mne hodne mrzi. Bohuzel s tim nic nenadelame a nehodlam si s tim kazit prijemne chvile na vode. Protoze takovym lidem stejne nevysvetlis, ze tento nas krasnej konicek je sakra vydrenej a neni to jenom o tom, hele to se mi libi, skocim do sporkasy a zejtra pro to jedu. To uz jsme tu ale nekde resili a nehodlam se k tomu vracet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 18. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2011 Chlapi, kdyz uz se tu tak rozplyvate nad tim jak se mame radi, nemohli byste vzit svoje poznamkama pocmarany plavebni mapy a ty poznamky prepsat do ITInerare (to jako sem: www.plavidla.cz/iti)? Moc byste nam pomohli budovat tu vzajemnost. Zatim se do toho pustil jenom Anachy a trochu Karel. Mapa Vltavy uz zacina bejt pro podobny poznamky celkem zpusobila, Labe sice ne, ale to se mi snad povede dohnat. Sice to zobrazeni zatim neni zadnej slagr, ale vlozeny data jsou dobre ohlidany, nikam se neztratej i kdyz se zobrazeni bude menit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 18. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2011 poklud jde o malost a závist, čechům vlastnosti k srdci nejbližší, absolutní souhlas. pokud jde o stáří, jako čerstvý senior nesouhlasím a se starou struktrurou se jdi bodnout. já se zdravím ( a oni se mnou ) i s rybáři na pramici nebo lidmi na kánoi. stači třeba jen ubrat. malá loď zdraví větší a kdo nezdraví, tak ten se právě projevil a to se vší parádou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 18. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2011 Tomáš: woe, tos byl taky jedinej, koho napadne zabrzdit nebo alespoň zpomalit či to vzít po druhé straně břehu, když někdo dává loď do vody. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 19. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2011 priznavam se -v patek jsem lod LADIA nepozdravil ale v sobotu kdyz se vraceli ze samberku jsam to napravil......kdyz ma clovek jeden trojhacek v hube mezi zuby druhej zapichuty v tricku a ruce zamotane v snure na sumce tak to moc dobre nejde.......ale musel byt na me dobrej pohled...aspon se posadka zasmala Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 19. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2011 Tomáš: woe, tos byl taky jedinej, koho napadne zabrzdit nebo alespoň zpomalit či to vzít po druhé straně břehu, když někdo dává loď do vody.No ale kdybych ti tam bejval udelal par vlnek, tak by jsi to mel rychleji na vode :)A ze mi to vlny delalo, v peti dospelacich a dvou detech uz je pekne zaborena a uz toho ma holka plny kecky se z te vody vyskrabat :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
livot Odesláno 11. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 11. Srpen 2011 A pak se clovek nema bat na ceskou vodu kdyz nevi co od koho kde cekat a jsou tu takovy slozity vztahy... A neni to asi jen o pozdraveni, navic abych se ted bal, ze budu se svou kocabkou za "socku"... :) Par let uz jezdim do delty Dunaje a tam je to tak, ze se zdravi uplne vsichni, nikdo nikomu nedela naschvaly, pravidla jsou naprosto jednoduchy a lidi pohodovy ( i kdyz posledni dobou se par zbohatliku na superlodich objevuje - ti nerespektuji naprosto nic a nikoho, no nastesti se drzi az u more). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 11. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 11. Srpen 2011 (upraveno) Musim se pochlubit - dneska (vlastne uz vcera) jsem se svoji socialni kocabkou tahal "dospelou" lod s rozbitym pohonem.Nevim jak to delaji jiny, ale mel jsem plny ruce prace. Uvazal jsem to na zadni vazak, ale naprosto jsem nestihal sledovat kam jedu a zaroven co dela lod za mnou - moje 200kg lodicka tam litala jak jojo. Nejaky rady zkusenych?Jak se tohle proboha dela? Sice to dopadlo tentokrat dobre, ale taky jsem v marine mohl okolni lode rozmlatit neovladatelnou nekolikatunovou plechovou potvorou. Upraveno 11. Srpen 2011 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Srpen 2011 Autor Sdílet Odesláno 12. Srpen 2011 Když chceš někoho na vodě někam dopravit tak je nejjednodušší se vyvázat k sobě bokem. A pokud ta druhá loď může tak ti pomáhá s kormidlováním Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 12. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 12. Srpen 2011 Nejakej detailnejsi popis jak to delat by nebyl?Co vim urcite .... tahani na 15m lane privazanym na obou plavidlech mimo osu je hodne blbej napad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 12. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 12. Srpen 2011 Dáš mezi lodě fendry a svážeš je k sobě bokem.Potom už jenom pluješ kam chceš.Na květnovém srazu v Nelahozevsi byla názorná ukázka.To jsem s Albatrosem táhnul Allfovu plachetku.Myslím,že na JI jsou i nějaké fotky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 12. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 12. Srpen 2011 (upraveno) Ja uz to zacinam chapat. Bocne svazat by to mozna ani neslo, rozdil vejsky bortu byl asi metr. Ale kazdopadne to slo udelat o hodne lip, zejmena:1) Hosi si uvazali lano kamkoliv, v tomto pripade na zabradli na zadi a kormidlo nechali zrejme jen tak. Proto si lod jela kam chtela, kdyz jsem ji uvedl v pohyb.2) Ja jsem byl na lodi sam, coz je blbost, mel jsem mit nekoho kdo tu lod bude sledovat, kdyz uz ji tahnu na lane.No... jestli nas nekdo sledoval, musely mu hruzou vstavat vlasy, ale dopadlo to snad dobre. Upraveno 12. Srpen 2011 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 12. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 12. Srpen 2011 Proč snad?Pokud jsi ho dotáhl beze škod,tak to nemělo chybu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 12. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 12. Srpen 2011 Nevim jestli pri tom brzdeni o sousedni lode neco neodreli, ale u mola se vsichni tvarili stastne (asi jako kdyz spadne vedle tebe meteorit a nic se ti nestane), takze snad dobry. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 12. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 12. Srpen 2011 (upraveno) s malou loďkou tahat velkou?1) na zadní vazáky dát jedno lano do V a teprv na tohle lano volně ( lépe přes kladku ) uvázat lano vlečné. véčko udělat jen tak dlouhé, aby končilo max nad antikavitační deskou přívěšáku.2) uvázat se na bok, ale cooo nejvíc dozadu, nejlíp abys dozadu přečníval za vlečenou loď. jinak ji neukormidluješ. vyvázání musí být na fest. pozor při rozjezdu a brždění, vlečenej tě bude hodně stáčet a pokud to není plachetnice, kormidlem ti moc nepomůže ( z počátku vůbec ne )3) tlačit do zádi, ale na to je málo kdo vybavenej. Upraveno 12. Srpen 2011 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se