Lubor Odesláno 15. Květen 2016 Sdílet Odesláno 15. Květen 2016 Taky jsem si říkal, že si to nafotím a zapíšu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 15. Květen 2016 Sdílet Odesláno 15. Květen 2016 chlapi děkuji,výměnu oleje v motoru na vodě si představit umím pomocí odsávačky,výměnu oleje v převodovce už ne,to musí loď z vodynezbyde mi zřejmě nic jiného než se domluvit na "svépomoci" na cestě a riskovat záruku,případně využít v nějaké marině místní servis s razítkem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motoguzzi Odesláno 2. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2016 Zdravím,koupil jsem si zavěsný motor(vodou chlazený) na gumák a jsem začátečník.Chtěli bysme ho zkusit na moři.V příručce se píše,že se má motor proplachovat sladkou vodou.Nemáte někdo zkušenost,jestli se to má dělat po každé jízdě nebo stačí ho vyčistit až po návratu od moře.Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 2. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2016 Vsechny zavesaky jsou urceny i pro slanou vodu, nektere jinou ani nepoznaji. Ta je pochopitelne agresivnejsi, nez sladka, proto doporuceni na proplach sladkou vodou. Neni to ale mineno tak, ze by se mel motor u more v ramci provozu proplachovat, to ani nikdo nedela. Proplach az po vytazeni z more po dovolene a vzdy pred zimnim uskladnenim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2016 Ještě jsem někde četl doporučení při provozu na slané vodě dělat před zimou kontrolu termostatu. Tam prý vznikají usazeniny, které mohou způsobit poruchu jeho funkce. U mého staršího motoru to bylo na jeden šroub. Opatrně jsem termostat vyjmul, očistil ho i těsnění, vyzkoušel v horké vodě a zase namontoval. Byl jsem pak zase o stupeň klidnější, že mám motor v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miki Odesláno 30. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 30. Srpen 2016 Ahoj jsem začátečník a potřebuji poradit jak odsolit a zazimovat motor 4takt Yamaha 9,9HP. Hlavně to odsolení co vše udělat kromě proplachu ve sladké vodě v sudu. Díky všem za radu. Miki. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 31. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2016 Amidosulfonová kyselina za babku, koupil jsem si kilový koncentrát. Na závěsný motor mám velkou plastovou bednu, napustím vodou asi patnáct litrů (v mém případě půl bedny), přidám tři lžíce ingredience a motor spustím a nechám běžet půl hodiny na zvýšený volnoběh. Celé se to ohřeje a o to lépe to funguje. Momentálně vymýšlím, jak to aplikovat na vestavěné motory, ale moc mi to nejde, a to hlavně ani teoreticky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirob12 Odesláno 5. Duben 2018 Sdílet Odesláno 5. Duben 2018 zdravím chcem sa spýtať či do motoru mercury 60hp 4takt 2014 môžem použiť tento prevodový olej https://www.eoil.sk/files/attachments/2108/RAVENOL_MARINE_Gear_Lube_1.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 5. Duben 2018 Sdílet Odesláno 5. Duben 2018 To je olej do nohy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 5. Duben 2018 Sdílet Odesláno 5. Duben 2018 je to GL5,takže hypoidní, takže jo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 5. Duben 2018 Sdílet Odesláno 5. Duben 2018 jasně, ale do nohy, ne do motoru. To jen aby nedošlo k nedorozumění.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirob12 Odesláno 8. Duben 2018 Sdílet Odesláno 8. Duben 2018 ano chcem to do prevodovky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirob12 Odesláno 8. Duben 2018 Sdílet Odesláno 8. Duben 2018 ešte sa chcem spýtať chcem domontovať prietokový filter medzi nádrž a motor je lepšie ten filter umiestniť pred balónik na pumpovanie alebo až zaň ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 8. Duben 2018 Sdílet Odesláno 8. Duben 2018 (upraveno) Originál je tam už filtr osazenej, někde i dva. Spíš čisti / mněň tenhle. Upraveno 8. Duben 2018 uživatelem david Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirob12 Odesláno 8. Duben 2018 Sdílet Odesláno 8. Duben 2018 hej sú tam filtre len ja to už chcem odchytiť ak by tam bol nejaký bordel pred vstupom paliva do motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 8. Duben 2018 Sdílet Odesláno 8. Duben 2018 Tak ho dej za balónek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirob12 Odesláno 8. Duben 2018 Sdílet Odesláno 8. Duben 2018 dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Toman1987 Odesláno 3. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 3. Červenec 2018 zdravim privezl jsem kamaradovi motor bouzel bez papiru honda nevite jaky tam koupit prevodovy a motorovy olej nechame si poradit co tady napiste koupime a vymenime co jsem tak cetl par stranek neni to nic sloziteho dekuji a odpoved.Honda BF5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Toman1987 Odesláno 3. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 3. Červenec 2018 timhle by to slo dostat do prevodovky ten olej ne :? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 3. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 3. Červenec 2018 Ja kupuju olej v tube, z ni se rovnou natlaci spodem do převodovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Toman1987 Odesláno 3. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 3. Červenec 2018 Ja kupuju olej v tube, z ni se rovnou natlaci spodem do převodovky.nemam problem to asi taky koupit az budu vedet jaky :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 3. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 3. Červenec 2018 Predepsanej je SAE90:https://cdn.powerequipment.honda.com/marine/pdf/manuals/31ZV1636.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Toman1987 Odesláno 3. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 3. Červenec 2018 Predepsanej je SAE90:https://cdn.powerequipment.honda.com/marine/pdf/manuals/31ZV1636.pdfok diky jdu neco hledat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 3. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 3. Červenec 2018 Co tak koukam, mas moznost Suzuki, Yamalube, Quicksilver i Honda.Jsou k videni ještě 75W90 a 80W90, 80W90 bych se taky uplne nebal.Dulezity je, abys při vymene zkontroloval, jestli ve starym oleji není nejak moc vody (olej vypada jako capuccino). Pokud jo, mělo by se vymenit gufero. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 3. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 3. Červenec 2018 Jo.... a pisou 100ml oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky