Zdenda Odesláno 7. Září 2012 Sdílet Odesláno 7. Září 2012 Na Kapverdách jsem viděl jako závěsný motory čistili tlakovým vzduchem s konzervačním olejem. Kompresor + nástavec s nádržkou na olej. Stříkali tak dlouho dokud to všechno neopláchli. Zároveň to konzervovalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 8. Září 2012 Sdílet Odesláno 8. Září 2012 Stejně bych to pak zase musel umýt, a jak jinak než odmašťovadlem a tlakovou vodou? Jak to děláte vy? Nerad bych něco p....lProc bys ten motor mel zase mejt? obnovuj mastnou vrstvu, tak je mu nejlip. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jesi Odesláno 14. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 14. Červenec 2014 Zdravím poradí niekto aký olej do nohy na závesný motor mercury 70 ELPTO 2takt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 14. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 14. Červenec 2014 Do nohy musí přijít vždy olej k tomu určený, protože jen ten si umí poradit s případnou vodou, která se tam může dostat a zabrání korozi převodovky. Nenahrazovat tedy nějakými automobilovými převodovými oleji.Každý obchodník s lodním příslušenstvím bude nějaký vhodný olej mít. Máš motor Mercury, tak mu dej třeba olej Mercury:http://www.mercurymarine.com/parts-and-accessories/product-overview/precision-lubricants/premium-gear-lube/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motas Odesláno 5. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 5. Červenec 2015 Ahoj,poprosím o radu ohledně závěsného motoru SUZUKI 65 koní,je to starší dvoutakt tříválec,momentálně mě zlobí volnoběh jakmile uberu nebo vyřadím tak hned chcípne a na plný výkon má asi málo paliva protože to chvilkama ubírá.Ještě doplním že jsem před sezonou jsem vyměnil všechny hadičky,membránu v čerpadle,svíčky a vyčistil karburátory a filtr,vše chodilo bez problému celý týden,po třech týdnech stání začal takhle zlobit,hledal jsem nějaký nastavení volnoběhu ale bylo málo času se v tom nějak víc vrtat a ve výtlaku,tak jezdím nejvíc to jede normálně.Díky za rady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 5. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 5. Červenec 2015 To vypadá na nějaký bordel v karburátoru. Ikdyž jsi vše vyčistil mohl jsi natankovat nějaký svinstvo. Zkus vyšroubovat trysku bohatosti směsi, to by mohlo byt to chcipani pri volnobehu a nedostatek paliva pri plnem plynu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta_wog Odesláno 26. Leden 2016 Sdílet Odesláno 26. Leden 2016 -> motas: Pokud mají karburátory odkalovací šrouby (jsou na nejnižším místě karbecu), doporučuji ze všeho nejdřív dostat z nich všechen benzín, do nádrže naplnit čerstvé (kvalitní) palivo s olejem a zkusit cca 10ltr vyjezdit. PS: od zavedení povinné biosložky v palivu je u čtyřtaktů tato závada celkem běžná. Bacha na staré palivo, které po sezoně zůstane v plovákové komoře karbecu. Když je tam dlouho, pak se to nemusí podařit opravit ani ultrazvukovou čističkou a nový karbec leze do peněz... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 27. Leden 2016 Sdílet Odesláno 27. Leden 2016 hlavně se podívej na svíčky. pokud by dával jeden karbec míň, máš šanci kousnout píst Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 27. Leden 2016 Sdílet Odesláno 27. Leden 2016 Myslím, že se to s tím starým palivem trochu přeceňuje. Někde jsem četl, že v mot. pile se může nechávat nejvíc 14 dní! Z vlastní zkušenosti vím, že sekačky ( 2T i 4T) po sezóně odložím a na jaře to bez problémů chytí a tak to dělám léta. Jinak musím přiznat, že u svého 4T Suzuki to nechám taky vyjet do sucha, protože stotisícová investice je trochu jinde než sekačka.Ale u starého dvoutaktu bych zkusil ten ultrazvuk.Prosím nekamenujte mě za můj kacířský příspěvek, samozřejmě to nikomu ani náhodou nedoporučuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 28. Leden 2016 Sdílet Odesláno 28. Leden 2016 (upraveno) taky jsen na to nevěřil až do doby, kdy pila Stihl odmítla s benzínem cca 2 měsíce starým fungovat. Jen jsem ho vylil a nalil novej, šla bez problému. Starýmu Johnsonovi 2t to je docela putna. Měsíc nebo půl roku. Upraveno 28. Leden 2016 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 30. Leden 2016 Sdílet Odesláno 30. Leden 2016 Takže to, že jsem na konci léta natankoval do lodě až po víčko benzín + aditivum VIF jsem udělal kokotinu? Co jsem se po tom tak pídil, tak motorům se vstřikováním by to vadit nemělo, karbecům ano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 31. Leden 2016 Sdílet Odesláno 31. Leden 2016 Takže to, že jsem na konci léta natankoval do lodě až po víčko benzín + aditivum VIF jsem udělal kokotinu? .nevim jestli to vadí karburatoru ale opravdu jsi udelal neskutečnou kokotinu-stačí se podívat dneska na cenu :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 31. Leden 2016 Sdílet Odesláno 31. Leden 2016 Takže to, že jsem na konci léta natankoval do lodě až po víčko benzín + aditivum VIF jsem udělal kokotinu? .nevim jestli to vadí karburatoru ale opravdu jsi udelal neskutečnou kokotinu-stačí se podívat dneska na cenu :lol:Karburátor mu může být u řiti, když má stříkačku. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 31. Leden 2016 Sdílet Odesláno 31. Leden 2016 Mám s benzínem stejné zkušenosti jako Vladimír. Všude nechávám benzín běžně přes zimu a bez problémů .(vysokozdvih ,motorka,loď,pila,sekačka,) Dokonce když jsem koupil mou současnou lod 4,3L karbec tak tam byl údajně 10 let benzín a normálně jsem ho vyjel.Jsou to ,ale dlouholeté zkušenosti a teď po změně složení paliva upřímně čekám kdy přijde problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 31. Leden 2016 Sdílet Odesláno 31. Leden 2016 Takže to, že jsem na konci léta natankoval do lodě až po víčko benzín + aditivum VIF jsem udělal kokotinu? .nevim jestli to vadí karburatoru ale opravdu jsi udelal neskutečnou kokotinu-stačí se podívat dneska na cenu :lol:Měl jsem benzín taky v akci neboj. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 31. Leden 2016 Sdílet Odesláno 31. Leden 2016 Mám s benzínem stejné zkušenosti jako Vladimír. Všude nechávám benzín běžně přes zimu a bez problémů .(vysokozdvih ,motorka,loď,pila,sekačka,) Dokonce když jsem koupil mou současnou lod 4,3L karbec tak tam byl údajně 10 let benzín a normálně jsem ho vyjel.Jsou to ,ale dlouholeté zkušenosti a teď po změně složení paliva upřímně čekám kdy přijde problém.A jak se teda skladuje benzín v těch skladech hmotnejch rezerv? To jsou nádrže jak hovado a ty PHM tam určitě neležej jen měsíc nebo dva... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 1. Únor 2016 Sdílet Odesláno 1. Únor 2016 Já mám zkušenosti rozporuplný....V autě (stříkačka) není problém nechat benzín přes zimu. Na jaře to normálně naskočí, chvilku maličko víc kouří a pak to vyjezdím.V motorce (karbece) už to trochu zlobí. Dlouho trvá, než to naskočí a pak je znát nižší výkon, než to vyjedu.Traktůrky (karbec) s tím naprosto nemají problém. Startujou a asi i táhnou pořád stejně.Závěšáky (karbec) vždy na první, výjimečně na druhý zatažení.Horší je to ve čtyřkolkách (karbece - čína). Po několika letech takovýho chování jsem už dvě nenastartoval a jednu s velkými obtížemi a se startovacím sprejem. Po vyčištění ultrazvukem OK.Takže asi záleží na kvalitě karbeců, a taky je potřeba se smířit s tím, že klesne výkon. VIF jsem nikdy nezkoušel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 1. Únor 2016 Sdílet Odesláno 1. Únor 2016 A jak se teda skladuje benzín v těch skladech hmotnejch rezerv? To jsou nádrže jak hovado a ty PHM tam určitě neležej jen měsíc nebo dva...protože ty krátkoživotnostní sračky se přidávaj v rafinérce až před prodejem, podle požadavku prodejce. teprv k pumpě to jede namíchaný s etanolem atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 13. Duben 2016 Sdílet Odesláno 13. Duben 2016 Na novém motoru Honda mám na boku motoru připojení pro proplach. Původně jsem myslel, že to nahradí "uši" při spouštění motoru na suchu, teď si ale nejsem jistý. V manuálu píšou, že se proplachuje 10 minut při zastaveném motoru. Když jsem do toho pustil vodu, ihned začala vytékat kontrolním otvorem, později začala téci z výfuku a z mřížky sání voní pumpy. Nejsem si ale jistý, že se takto voda dostane do pumpy a bál jsem se to nastartovat, abych nezapekl impeler. Raději jsem tam dal osvědčené "uši".Víte někdo prosím zda se voda z integrovaného napojení proplachu do pumpy dostává? Nedovedu si představit kudy by to bylo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 13. Duben 2016 Sdílet Odesláno 13. Duben 2016 Lubore mam to taky tak, pri tomto proplachu nesmi byt motor v chodu, impelleru to dostatek vody neda. S usima muzes startovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 13. Duben 2016 Sdílet Odesláno 13. Duben 2016 Tak ještě že mi to zapálilo a nenatočil jsem to! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 15. Květen 2016 Sdílet Odesláno 15. Květen 2016 Předpokládám,že většině z vás stačí na celou sezonu servisní interval 100mth udávaný výrobci u většiny spalovacích závěsných motorů,nicméně jen za posledních pár dnů jsem natočil skoro 40mth a nemít k dispozici perfektní e-pohon,byla by tato hodnota podstaně horší,bez používání elektriky bych tedy musel při našem provozu za jednu sezonu cca 4x (!!!) dělat předepsaný garanční servis na spalovacím motoru,což je drahé a především časově a manipulačně velmi náročné, navíc díky záruce si nemohu dovolit motor garančně neservisovat (výměna olejů,čištění ev.výměna svíček,kontrola impelleru),proto se ptám jak to řešíte vy,kteří si můžete dovolit trávit na lodi hooodně času,cestujete s lodí a mth naskakují,případně by mě zajímalo ,jak servis spalovacích motorů řeší půjčovny,kde pravděpodobně motory ani nevychladnou...Elektrickému motoru bohatě stačí 1x za rok po sezoně vyměnit olej v převodovce,mrknout na impeller a na zimu vyfouknout vodu z chlazení kompresorem,to je celá nutná údržba trvající 15-20 minut,spalovací jednotka je na tom díky výše uvedené garanci podstatně hůř. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 15. Květen 2016 Sdílet Odesláno 15. Květen 2016 No tak co já mám 2 motory,tak 5HP Yamaha ta se servisuje tak po 5 letech . V Norsku za sezonu najezdila 100 hodin klidně za 14-20 dní to by se z toho tam posrali . 60HP jsou servisy po 200 hodinách a velký po 4000 . Jak mi řekli . Jenže 60HP ujede za hodinu 35 km +- takže se toho zase tolik nenalítá a když se jen tak loudá tak je opotřebení skoro nula a týká se to jen oleje .Ale i když to sečteš tak je to pořád levnější než El.pohon . Bo ceny a výdrž baterií výrazně převyšují náklady na normální benzíňák a km plavby a servis.Navíc dojezd je v hájí,panely to nedobijou nedej bože aby byl proud přes 10km /h nebo velký vlny a vítr . El.pohon je dobrej jen tam kde je benzín zakázanej . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 15. Květen 2016 Sdílet Odesláno 15. Květen 2016 ... dělat předepsaný garanční servis na spalovacím motoru,což je drahé a především časově a manipulačně velmi náročné, navíc díky záruce si nemohu dovolit motor garančně neservisovat ....řeším to tak, že si veškeré pravidelné preventivní úkony budu dělat sám. Risknu, že mi případně neuznají záruku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 15. Květen 2016 Sdílet Odesláno 15. Květen 2016 Stačí, když doložíš, že jsi servis udělal a že jsi ho udělal správně. Není předepsáno, kde musí bejt udělanej. Takže bych si minimálně schovával účtenky od materiálu a vedl bych si servisní knihu. Dobrý je prej svědectví nezávislý osoby. Třeba kamarád, soused, apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se