taurus Odesláno 13. Květen 2010 Sdílet Odesláno 13. Květen 2010 Souhlas, jen bych polemizoval se Standou u účelu. Možná (díky zinku) může trochu zabraňovat havěti v bezprostředním okolí, i když za měsíc na moři se ty potvory klidně usadí i přímo na anodě :-) . Hlavní důvod je v zabránění chemické a hlavně na moři elektrochemické (roztok soli) korozi. Zjednodušeně jde o to, že anoda má nižší odolnost a koroze se "soustředí" na ní - jde o rozdíl potenciálů kovů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 13. Květen 2010 Sdílet Odesláno 13. Květen 2010 dik uz viem co je to,este ze vas mam ;-)))Neni zac, od toho tu jsme :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fenit Odesláno 14. Květen 2010 Sdílet Odesláno 14. Květen 2010 co si vsimam lode tu tak dost na to iri kaslu,po anodach ani stopa :-).Tu je taka mala Amerika,su bohaty a ked sa nieco posere,tak jednoducho kupia nove,preto su tu pouzite auta ,alebo lodne motory velmi lacne,az o tie velke cruisery a nove lode sa staraju,ale takyto rybari,to su srandisti.Tu jazdia edte drevene lode s drevenym kormidlom!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 14. Květen 2010 Sdílet Odesláno 14. Květen 2010 Souhlas, jen bych polemizoval se Standou u účelu. Možná (díky zinku) může trochu zabraňovat havěti v bezprostředním okolí, i když za měsíc na moři se ty potvory klidně usadí i přímo na anodě :-) . Hlavní důvod je v zabránění chemické a hlavně na moři elektrochemické (roztok soli) korozi. Zjednodušeně jde o to, že anoda má nižší odolnost a koroze se "soustředí" na ní - jde o rozdíl potenciálů kovů.Ahoj pochopitelně máš pravdu anody mám skoro nové a přesto se nemohu po 3 měsících nepřetržitě na vodě zbavit mušliček a ostatních vápenejch nánosů.Jednou jsem četl ohledně těch Anod odbornej výklad jde tam ještě o nějaké statické napětí které vzniká prostřednictvím otáček vrtule a proudění.Proto je také vše propojeno nezerovým lankem,ale nechci zacházet do úplných detajlů nejsem odborník.Jinak až budete pánové dělat nový antifouling ????To jsem nevěděl tak pozor mezi vzádu zrcadlem a přírubou Z nohy /nebo jak to nazvat pevná část na laminátu/co je na něm přišroubovaná se má zhruba 1cm okolo celé této části antifouling vynechat.Dělal jsem celou loď právě až k této části a pak Z nohu antifoulingem k tomu určeným transparentním.Stejně to za 3 měsíce obrostlo jako mrcha,ale naposled mne právě Chorvati upozornili na tuhle maličkost Standa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra Odesláno 14. Květen 2010 Sdílet Odesláno 14. Květen 2010 Souhlas, jen bych polemizoval se Standou u účelu. Možná (díky zinku) může trochu zabraňovat havěti v bezprostředním okolí, i když za měsíc na moři se ty potvory klidně usadí i přímo na anodě :-) . Hlavní důvod je v zabránění chemické a hlavně na moři elektrochemické (roztok soli) korozi. Zjednodušeně jde o to, že anoda má nižší odolnost a koroze se "soustředí" na ní - jde o rozdíl potenciálů kovů.Ahoj pochopitelně máš pravdu anody mám skoro nové a přesto se nemohu po 3 měsících nepřetržitě na vodě zbavit mušliček a ostatních vápenejch nánosů.Jednou jsem četl ohledně těch Anod odbornej výklad jde tam ještě o nějaké statické napětí které vzniká prostřednictvím otáček vrtule a proudění.Proto je také vše propojeno nezerovým lankem,ale nechci zacházet do úplných detajlů nejsem odborník.Jinak až budete pánové dělat nový antifouling ????To jsem nevěděl tak pozor mezi vzádu zrcadlem a přírubou Z nohy /nebo jak to nazvat pevná část na laminátu/co je na něm přišroubovaná se má zhruba 1cm okolo celé této části antifouling vynechat.Dělal jsem celou loď právě až k této části a pak Z nohu antifoulingem k tomu určeným transparentním.Stejně to za 3 měsíce obrostlo jako mrcha,ale naposled mne právě Chorvati upozornili na tuhle maličkost Standa.Tak to díky, včera jsem ho dodělal, no zkusím ho oškrábat. O. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 14. Květen 2010 Sdílet Odesláno 14. Květen 2010 Ahoj. Tedko nevim, ale cemu to pomuze, kdyz to nenastrikas az k te noze. Nebudou se na to tolik chytat ty morsky mrchy, nebo to ma nejakej jinej duvod? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 14. Květen 2010 Sdílet Odesláno 14. Květen 2010 Myslím, ale opravdu jen myslím že účel by mohl být v tom, že antifouling obsahuje měděné sloučeniny a ty by ve spojení se slitinami motoru mohly tvořit elektrický článek, čož by asi nebylo dobré. Upozorňuji, že je to jen moje ničím nepodložená spekulace. Zkusím o tom něco najít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 15. Květen 2010 Sdílet Odesláno 15. Květen 2010 Myslím, ale opravdu jen myslím že účel by mohl být v tom, že antifouling obsahuje měděné sloučeniny a ty by ve spojení se slitinami motoru mohly tvořit elektrický článek, čož by asi nebylo dobré. Upozorňuji, že je to jen moje ničím nepodložená spekulace. Zkusím o tom něco najít.Ahoj něco podobného vysvětlovali měl jsem nátěr antifoulingem VC 17M extra celé zrcadlo až k noze bez vynechání a nohu zase transparentním antifoulingem až k zrcadlu.Chorvati když to viděli tak říkali,že mne schoří Z noha mávnul jsem rukou a ignoroval to.Za 3 měsíce jsem vyndaval loď z vody a dole to křidélko na Z noze bylo trochu nahlodané jako anoda a tmavé jako opálené nové anody za 3 měsíce tak na 60% opotřebení.Nevím možná je to blbost,ale kolega nezávisle na mne to také vynechává na radu z HR kotví úplně někde jinde a také mu to říkali.jinak říká Z noha je obrostlá a v místě vynechání cca 1cm vúbec nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 15. Květen 2010 Sdílet Odesláno 15. Květen 2010 Ahoj. Nojo tak pokud opravdu antifouling obsahuje nejake medene primesy " jestli to neni jenom napsany na plechovce :)" tak tim padem to asi ma svoji logiku, ze to bude delat bejkarny, kdyz to bude nastrikany az k te noze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas Odesláno 18. Říjen 2010 Autor Sdílet Odesláno 18. Říjen 2010 Ahojte, poraďte. Mám mercury 5 hp, neměl jsem ho tři měsíce v provozu a teď mě nejde volnoběh, je jasné že je to benzínem, někde to tam zkristalizovalo a je to ucpané. Vyčistím si to i sám? z vrchu je nějaká tryska, ale ještě jsem to neměl rozdělané. nebo neví někdo, kde se nachází tryska volnoběhu? Díky za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas Odesláno 24. Říjen 2010 Autor Sdílet Odesláno 24. Říjen 2010 Tak už jsem to sfouknul, bylo to tou tryskou. Ucpaná byla tolik, že jsem to až prorazil tenkým ocelovím drátkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tuty Odesláno 25. Říjen 2010 Sdílet Odesláno 25. Říjen 2010 Ahoj,prosil bych o radu.Nemáte někdo typ na dobrýho mechanika na seřízení 2takt Mercury 90 elpto? Díky za typ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potapec Odesláno 1. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2010 Zdravim. Mam zavesny motor Johnson 35hp,je to trivalec rok vyroby 2000. Ma externi nadrzku a zajimalo by mne jestli olej z te nadrzky slouzi k primazani do paliva. Nemam od toho jediny papir. Pak mne zajima proc z maleho vyfuku pri nastartovanem motoru vykapava olej. Snad mi nekdo poradi. Mam ho na nafukovaku 3,60m a je to mazec. Je jako novy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2010 Zdravim. Mam zavesny motor Johnson 35hp,je to trivalec rok vyroby 2000. Ma externi nadrzku a zajimalo by mne jestli olej z te nadrzky slouzi k primazani do paliva. Nemam od toho jediny papir. Pak mne zajima proc z maleho vyfuku pri nastartovanem motoru vykapava olej. Snad mi nekdo poradi. Mam ho na nafukovaku 3,60m a je to mazec. Je jako novy.Předpokládám, že jde o dvoutakt, takže nádržka slouží pro přimázávání benzínů. Vykapávání oleje při chodu motoru z výfuku by mohlo znamenat špatné míchání směsi - potom by to při chodu asi dost kouřilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potapec Odesláno 2. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2010 Je to 4-takt. Zarazi mne ze kdyz s nim jedu na vode cca 30minut na pol.vykon nic s neho nekape. Bylo mi receno ze nadrzka je pro domichani paliva. Koupil sem olej do 4taktu a normalne to funguje. Jeste jedna vec. Motor bezi, a kdyz vytahnu postupne kabliky od svicek tendence zmeny zvuku posloucham jen u dvou valcu a u prostredniho se nemeni. Nechapu to. Jiskru svicka dava. Nemuze to byt pricina toho kapani oleje. ze smes neshori a jde rovnou ven? Diky za odpoved. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potapec Odesláno 2. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2010 Mam jeste jeden dotaz. Stane se neco kdyz do dvoutaktu naliju olej pro ctyrtakt? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potapec Odesláno 2. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2010 tak me obyvy se naplnili. Zjistil sem na americkych strankach ze je to dvoutakt. Mam tam olej do ctyrtaktu. Co to muze udelat? Samozdrejme ze ho vymenim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 3. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2010 (upraveno) Ahoj. Kde jsi to prosimte kupoval. Tady u nas nebo v zahranici. Predpokladam ze to ze je to 4 takt ti tvrdil prodejce. Jinak tedko uz je to asi jedno. Vymen olej za dvoutaktni mrkni na svicky a jezdi dal. Ted uz s tim asi vic neudelas. Jinak doporucuju pouzivat tu nadrzku na olej. Protoze tim olejem se jeste samostatne primazavaj loziska na klice, hlavne to horni. Takze jak mi jednou tvrdil jeden jakoby expert at se na tu nadrzku vykaslu a leju olej primo do benzinu, tak to asi neni nejstastnejsi reseni. Upraveno 4. Listopad 2010 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 3. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2010 jestli to má zubatej řemen z pod setrváku k hlavě, a karburátor z boku válců / hlavy, je to 4 taktkdyž je karbec zepředu rovnou do karteru, je to dvoutakt4 taktní olej ve dvloutaktu nesnáší svíčky, mají pak svod na izolátoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potapec Odesláno 3. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2010 Koupil sem ho v Rakousku od stare pani ktere zemrel manzel. Nenasla k tomu zadne papiry. Motor je jako novy. Dnes sem tam vymenil ten olej. Nadrzku ma na 2l. V sobotu to pojedu projet na Dalesice. Nejhorsi na tom je ze vazi 80kg a manipulace s nim je katastrofa. Poslal bych vam foto motoru ale nevim vas email. S pozdravem Jiri. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 3. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2010 (upraveno) :D To mi neco pripomina, muj "maly" Johnson ma pouhych 55kg :D Ale mne teda rekli ze to je 2takt..... Ackoliv ma ciste 4taktovou hmotnost. Upraveno 3. Listopad 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potapec Odesláno 4. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2010 Nemuzu si ho vynachvalit. Maximalni spolehlivost. Jen sem to skonil s tim olejem. Ale uz je to v pohode. Mam gumaka 3,60m pro 6 lidi. Motor ani nepozna kolik lidi je ve clunu. Ma obrovskou silu. Zrychleni a jizda do zatacky je narez. Kazdy kdo se mnou jel byl nadsen. Jen se bojim o clun ze nevydrzi ten tlak. Uhel zaveseni mam mirne pod zrcadlo. je lepsi to nastavit kolmo s hladinou? Jde mi o tlak na podlazky. Vim ze to pusobi jako paka,ale v jake poloze je to nejsetrnejsi? S tim se neda jezdit pomalu. Pomalou jizdu vydrzim tak 10sekund,pak se to neda a jdu do skluzu. Diky za vase rady. Jsem do toho nadseny a u more mi udelal mnoho prace a hlavne otevrel novy prostor. Jiri. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 4. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2010 (upraveno) a hlavne otevrel novy prostor. Jiri.Jojo, vitej mezi nama :)Co se sklonu motoru tyce, tak uz to tu bylo take hodnekrat propirano. Nicmene je to trochu alchymije a musis vyzkouset, jak se to chova. Kdyz ho moc sklopis, tak budes tlacit vodu pred sebou, kdyz ho sklopis malo, tak zase bude spicka clunu ve vzduchu. Jelikoz nemas dalkove rizeni s posilovacem, tak optimalni trimovani poznas podle toho, ze kdyz jedes ve skluzu, tak by mel jit motor lehce ovladat. Ale jelikoz asi nemas moznost za jizdy hejbat s trimem, tak budes muset zvolit nejakej kompromis nastaveni sklonu motoru. Upraveno 4. Listopad 2010 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potapec Odesláno 5. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 5. Listopad 2010 Zitra si s tim pohraju. Jedu na Dalesice. Jeste ze to mam 20km od baraku. Poznatky pak popisi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 5. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 5. Listopad 2010 není to tento motor?http://www.plavidla.cz/thumb3.php?img=7a64ce6e36bea19ee7df710ea2352e8d.jpg&cislo=5 Jestli jo, tak je to 2 takt. Zdravim. Mam zavesny motor Johnson 35hp,je to trivalec rok vyroby 2000. Ma externi nadrzku a zajimalo by mne jestli olej z te nadrzky slouzi k primazani do paliva. Nemam od toho jediny papir. Pak mne zajima proc z maleho vyfuku pri nastartovanem motoru vykapava olej. Snad mi nekdo poradi. Mam ho na nafukovaku 3,60m a je to mazec. Je jako novy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se