Přejít na obsah
Plavidla.cz

Komora Kamýk

Karel

Doporučené příspěvky

Ahoj.

Nejlip by bylo kdyby ti napsal nekdo zkusenosti s konkretni komorou. Ja mam zkusenost jenom s Veletovem a Tyncem n/L. Delam to tak:

- Zavolam vcas predem aby tam byli. (Telefon na Kamyk je v ITInerari, jak jsem koukal.)

- Na zelenou najedu dovnitr a chytim se hakem (mam padlohak) k prostrednimu zebriku, tak aby na mne komornik videl (na protejsi stranu od nej).

- Cekam. Pri napousteni to tahne lod od zdi a po proudu, ale da se to udrzet. Jestli si nejsi jistej, sezen si druhyho na drzeni pride.

- Kdyz je hotovo, cekam na zelenou nebo az mi pokyne, muzu jet.

- Podekuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, Kamýk jezdím každý rok tak minimálně dvakrát, to co napsal Viky sedí.

Pokud jedeš z Orlíka většinou se tě chlapi na hrázi zeptají zda pokračuješ dál a zavolají na Kamýk, aby o tobě věděl. Pokud né tak při příjezdu použiješ na pravé straně páku u zvonku a dle pokynů na sebe upozorníš (můžeš také použít telefon číslo v iti, nebo vysílačku) Dále již dle předpisů, zelené světlo s červeným indikuje že o tobě vědí a komora se připravuje, zelené vjezd do komory, na pravé i levé straně jsou plovoucí vyvazovací madla, lepší je to na pravé straně jezdí hlouběji. Vzhledem k výšce hladin cca 16 m je lepší se přivázat, stačí jeden provaz zepředu přes madlo na zadní vazák a udržovat loď na středu - samozřejmě použij fendry, trochu to s lodí "cvičí" záleží jak rychle vypouští vodu z komory. Na Kamýku jsou ze spodní vody zvedací vrata tak je dobré počkat až z nich odkape alespoň nějaká voda jinak to máš i s koupelí. Dodržuj provozní hodiny jinak smůla. Na sudou a lichou si nehrajou a většinou tě proplaví ihned jak se objevíš. leda že by byl "komorník" na jídle.

Mám jen fotky ze spodní vody tak jen pro představivost

IMGA0011.JPG

vjezd ze spodu

IMGA0013.JPG

rozdíl hladin

IMGA0015.JPG

IMGA0022.JPG

výjezd na horní vodu

Odkaz ke komentáři

To co psal viky o žebříku platí jen u některých komor, na kamýku toto nejde, proto jak jsem psal natahneš provaz zepředu dozadu a uprostřed se chytneš za plovoucí uvazovací prvek na třetí fotce zhora je vidět , jsou po obou stranách komory ale ten ve směru po proudu (který je na fotce) má delší dráhu chodu. Já už se teď třeba ani nevážu a držím se jen toho madle na středu lodě ale je občas potřeba zabrat.
Odkaz ke komentáři

Tak tak, take doporucuju se nevazat na pevno. Dicky se v komore snazime to pridrzovat provazem, ale jenom si ho prehodim kolem pacholete co maj ve stenach a drzim rukou. Ani ten provaz nevazu k lodi, kdyby neco. Druhej to jeste pridrzuje hackem u zebriku.

Jinak ta komora to je narez. Strekov je proti tomu jenom slabej odvar. To uz bych nemel dobrej pocit :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...