romanva Odesláno 21. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2013 Do těch počítačú se to lepí hlavně proti rezonování skříní ne? Proti rezonování laminátu by byl dobrý Dynamat, Vibraflex, Zealum nebo něco podobného. Mám doma i tlumící hmotu ve sprayi kterým vždy tlumím dveře každého auta co koupím. Zavření dveří pak nezní jako konzerva a repráky znějí podstatně lépe. Mám pocit, že hmotnost tlumícího materíálu záleží na tlumené frekvenci. Vysoké kmitočty -lehčí, nízké kmitočty těžší. Kdysi jsem někde na netu našel tlumící desky které byly složemé ze třech vrstev, kdy uprostřed byla guma a líc byl akustický molitan. To by byl ideální matroš ale už jsem to nenašel a co si pamatuju, tak to bylo drahý jako čert Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2013 Mám stručný dotaz,fungujou ty protihlukové desky tak, že pohlcují hluk nebo tak, že jej odráží a nepustí dál. Taky jsem zakoupil a než začnu lepit, jde mi o to zda izolovat jen část od motoru do kokpitu nebo i boční stěny motorového prostoru. Momentálně mám už z výroby nalepené jen na sedacím prostoru který kryje motorový prostor - ale nejsou nic moc - někdo šetřil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 26. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2013 Pohlcují aby se neodážel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2013 Pohlcují aby se neodážel.Díky, za potvrzení toho co jsem si myslel, nalepím kde to půjde :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 9. Září 2013 Sdílet Odesláno 9. Září 2013 Já vylepil vnitřek krytu přívěsného motoru tímto:http://www.conrad.cz/antihlukove-oblozeni-1000x500-mm.k841129Hluk se znatelně snížil, hlavně vysoké kmitočty. Investice se vyplatila. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 9. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Já vylepil vnitřek krytu přívěsného motoru tímto:http://www.conrad.cz/antihlukove-oblozeni-1000x500-mm.k841129Hluk se znatelně snížil, hlavně vysoké kmitočty. Investice se vyplatila.Lubore jak jsi spokojen s tím obložením po letech, drží to stále a plní účel?Zvažuji,že přes zimu to také vylepím u svého závěsného dvoutaktu a ještějeden dotaz.Jak jsi postupoval při montáži do krytu motoru? Nastříhal jsi desku na pásky a postupně vylepoval nebo jinak ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 9. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Měl jsem to u předchozího motoru 4 roky a za tu dobu se to nijak nezměnilo. Teď to mám 2 sezóny a je to jak první den.Stříhal jsem to nůžkama na různé díly podle tvaru deklu jako boky, čela. Je to dost podajné (sedne to do oblin), ale jak se to jednou dotkne, tak už to drží (do oblin se to musí přilepovat opatrně postupně). Základní díly jednoduchých obdélníkových a lichoběžníkových tvarů jsem nijak nesesazoval, nechal jsem mezi nimi mezery, do kterých jsem pak nastříhal přesnější kousky. Sesazené je to na tupo.Zvuk motoru je mnohem příjemnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 9. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Měl jsem to u předchozího motoru 4 roky a za tu dobu se to nijak nezměnilo. Teď to mám 2 sezóny a je to jak první den.Stříhal jsem to nůžkama na různé díly podle tvaru deklu jako boky, čela. Je to dost podajné (sedne to do oblin), ale jak se to jednou dotkne, tak už to drží (do oblin se to musí přilepovat opatrně postupně). Základní díly jednoduchých obdélníkových a lichoběžníkových tvarů jsem nijak nesesazoval, nechal jsem mezi nimi mezery, do kterých jsem pak nastříhal přesnější kousky. Sesazené je to na tupo.Zvuk motoru je mnohem příjemnější.Díky tak to zkusím taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 24. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 24. Říjen 2017 Ahoj, taky jsem pro ty protihlukovky z GUMEXu. Samolepící a fungujou. Mám tím polepen jen víko motoru a je to svatý. Myslim, že kdybych "dotapetoval i motorovnu jako takovou, tak to bude jak flašinetek. :-)Ikdyž ta moje 17-ti stovka je celkem tichá. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek.kork Odesláno 31. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 31. Říjen 2019 Vím, že u aut se používají tyto materiály: https://www.2din.cz/odhlucneni-auta/ Chápu že je to úplně mimo téma, ale i tak by to teoreticky mohlo být řešení... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 16. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2019 v létě 2018 jsem vylepil dekly lodních motorů materiálem Gladen a dost to pomohlo,letos 12.prosince jsem nechal vytlumit už tak velmi tiché hybridní auto a je to naprostá pecka,hluk od kol téměř zmizel stejně jako jakékoliv zavrzání plastů v zimním období,po novém roce nechám ještě dotlumit celou podlahu a strop a z auta bude v nejlepším slova smyslu "malý Lexus",protože už teď je náš polykač kilometrů snad o trochu tišší než nová Camry,se kterou jsem chvilku jezdil koncem listopadu,proto tlumení mohu jen a jen doporučit,komfort jakéhokoliv dopravního prostředku je pak nesrovnatelný,u auta kompletní utlumení zatím bez stropu a podlahy pohltilo cca 50% hluku,u lodních motorů to odhaduji tak na 30%,jedinou nevýhodou je snad cena včetně práce,ale samotné tlumící materiály až tak drahé nejsou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 27. Listopad 2020 Sdílet Odesláno 27. Listopad 2020 Já si myslím, že nejlepším řešením bude molitan. Sháníš ho rovnou zde: https://www.2din.cz/odhlucneni-protihlukovy-material/Molitan bych dal maximálně do levný matrace :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 27. Listopad 2020 Sdílet Odesláno 27. Listopad 2020 (upraveno) Jde o to, esli chceš pohlcovat hluk z motoru, na to jsou ty hrbatý desky, a nebo tlumit kravál vibrací třeba deklu od motoru. Na to zase nejlíp funguje něco těžkého, například silná pěnová guma. Na obojí dohromady děrovaný plech, kamenná vata, pěnová guma. Docela se osvědčil koberec s vysokým chlupem na silné mechová podložce, silný alobal a jekor. Upraveno 27. Listopad 2020 uživatelem david Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 30. Listopad 2020 Sdílet Odesláno 30. Listopad 2020 (upraveno) Já si myslím, že nejlepším řešením bude molitan. Sháníš ho rovnou zde: ...... Tak nevím. Nový uživatel v den registrace na jméno Tomas... reaguje na rok mrtvé téma s názvem "Odhlučnění motoru" odkazem na firmu, která se tím zabývá a jejímž jednatelem je nějaký Thomas... Upraveno 1. Prosinec 2020 uživatelem Lubor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 1. Prosinec 2020 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2020 Dobrý postřeh :) Lubore, takže mažu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomasjetomas Odesláno 30. Prosinec 2020 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2020 Ví někdo, pokud lze použit stejné tlumicí materiály pro odhlučnění motoru lodi jako pro auto??? Třeba takové https://www.2din.cz/odhlucneni-protihlukovy-material/stp-aeroflex-9/ ??? Předem dekuji za reakcí) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 31. Prosinec 2020 Sdílet Odesláno 31. Prosinec 2020 (upraveno) Ví někdo, pokud lze použit stejné tlumicí materiály pro odhlučnění motoru lodi jako pro auto??? Třeba takové https://www...../ ??? Předem dekuji za reakcí) To asi víš nejlíp sám, když to prodáváš!Nedělej z nás blbce! Upraveno 31. Prosinec 2020 uživatelem Lubor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky