Přejít na obsah
Plavidla.cz

Odhlučnění motoru

nach32

Doporučené příspěvky

Do těch počítačú se to lepí hlavně proti rezonování skříní ne? Proti rezonování laminátu by byl dobrý Dynamat, Vibraflex, Zealum nebo něco podobného. Mám doma i tlumící hmotu ve sprayi kterým vždy tlumím dveře každého auta co koupím. Zavření dveří pak nezní jako konzerva a repráky znějí podstatně lépe. Mám pocit, že hmotnost tlumícího materíálu záleží na tlumené frekvenci. Vysoké kmitočty -lehčí, nízké kmitočty těžší. Kdysi jsem někde na netu našel tlumící desky které byly složemé ze třech vrstev, kdy uprostřed byla guma a líc byl akustický molitan. To by byl ideální matroš ale už jsem to nenašel a co si pamatuju, tak to bylo drahý jako čert
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám stručný dotaz,

fungujou ty protihlukové desky tak, že pohlcují hluk nebo tak, že jej odráží a nepustí dál. Taky jsem zakoupil a než začnu lepit, jde mi o to zda izolovat jen část od motoru do kokpitu nebo i boční stěny motorového prostoru. Momentálně mám už z výroby nalepené jen na sedacím prostoru který kryje motorový prostor - ale nejsou nic moc - někdo šetřil.

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...
  • 4 years later...
Já vylepil vnitřek krytu přívěsného motoru tímto:

http://www.conrad.cz/antihlukove-oblozeni-1000x500-mm.k841129

Hluk se znatelně snížil, hlavně vysoké kmitočty. Investice se vyplatila.

Lubore jak jsi spokojen s tím obložením po letech, drží to stále a plní účel?

Zvažuji,že přes zimu to také vylepím u svého závěsného dvoutaktu a ještě

jeden dotaz.Jak jsi postupoval při montáži do krytu motoru? Nastříhal jsi desku na pásky a postupně vylepoval nebo jinak ?

Odkaz ke komentáři

Měl jsem to u předchozího motoru 4 roky a za tu dobu se to nijak nezměnilo. Teď to mám 2 sezóny a je to jak první den.

Stříhal jsem to nůžkama na různé díly podle tvaru deklu jako boky, čela. Je to dost podajné (sedne to do oblin), ale jak se to jednou dotkne, tak už to drží (do oblin se to musí přilepovat opatrně postupně). Základní díly jednoduchých obdélníkových a lichoběžníkových tvarů jsem nijak nesesazoval, nechal jsem mezi nimi mezery, do kterých jsem pak nastříhal přesnější kousky. Sesazené je to na tupo.

Zvuk motoru je mnohem příjemnější.

Odkaz ke komentáři

Měl jsem to u předchozího motoru 4 roky a za tu dobu se to nijak nezměnilo. Teď to mám 2 sezóny a je to jak první den.

Stříhal jsem to nůžkama na různé díly podle tvaru deklu jako boky, čela. Je to dost podajné (sedne to do oblin), ale jak se to jednou dotkne, tak už to drží (do oblin se to musí přilepovat opatrně postupně). Základní díly jednoduchých obdélníkových a lichoběžníkových tvarů jsem nijak nesesazoval, nechal jsem mezi nimi mezery, do kterých jsem pak nastříhal přesnější kousky. Sesazené je to na tupo.

Zvuk motoru je mnohem příjemnější.

Díky tak to zkusím taky.

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...
  • 2 years later...
  • 1 month later...
v létě 2018 jsem vylepil dekly lodních motorů materiálem Gladen a dost to pomohlo,letos 12.prosince jsem nechal vytlumit už tak velmi tiché hybridní auto a je to naprostá pecka,hluk od kol téměř zmizel stejně jako jakékoliv zavrzání plastů v zimním období,po novém roce nechám ještě dotlumit celou podlahu a strop a z auta bude v nejlepším slova smyslu "malý Lexus",protože už teď je náš polykač kilometrů snad o trochu tišší než nová Camry,se kterou jsem chvilku jezdil koncem listopadu,proto tlumení mohu jen a jen doporučit,komfort jakéhokoliv dopravního prostředku je pak nesrovnatelný,u auta kompletní utlumení zatím bez stropu a podlahy pohltilo cca 50% hluku,u lodních motorů to odhaduji tak na 30%,jedinou nevýhodou je snad cena včetně práce,ale samotné tlumící materiály až tak drahé nejsou...
Odkaz ke komentáři

• 11 months later...

Jde o to, esli chceš pohlcovat hluk z motoru, na to jsou ty hrbatý desky, a nebo tlumit kravál vibrací třeba deklu od motoru. Na to zase nejlíp funguje něco těžkého, například silná pěnová guma.

Na obojí dohromady děrovaný plech, kamenná vata, pěnová guma. Docela se osvědčil koberec s vysokým chlupem na silné mechová podložce, silný alobal a jekor.

Upraveno uživatelem david
Odkaz ke komentáři

Já si myslím, že nejlepším řešením bude molitan. Sháníš ho rovnou zde: ......

Tak nevím. Nový uživatel v den registrace na jméno Tomas... reaguje na rok mrtvé téma s názvem "Odhlučnění motoru" odkazem na firmu, která se tím zabývá a jejímž jednatelem je nějaký Thomas...

Upraveno uživatelem Lubor
Odkaz ke komentáři

• 5 weeks later...