Přejít na obsah
Plavidla.cz

Renovace zašlého gelcoatu

janmodell

Doporučené příspěvky

Má m 12 let starou laminátovou placetnici, na které se již podepsal ub času a povětrnostních podmínek. Gelcoat je již matný, jakoby zkřídovatělý.

Přeleštění konzervačními vosky je poze krátkodobá. Vyveštění na př. "TEMPEM", také nepomáhá. Má někdo zkušenosti a poradí technologický postup ?

Díky všem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

vosk ti je samozřejmě k prdu, protože to je pouze protekce laku a neobsahuje žádná abraziva. Tempo pasta je největší sráč co existuje, umí pouze maskovat a po umytí je to všechno zpět. Já teda neměl gelcoat zase tak extra zašlej, nicméně koupil jsem nějakej přípravek od Yachticonu přímo na renovaci gelcoatu. Nicméně si myslím, že to není nějaká specialita ale pouze jemná brusná pasta a protože do leštění a protekce laků tak trochu dělám šel bych touto cestou: zajeď do nejbližší lakovny a popros je zda by ti neprodali trochu brusné pasty od 3M a to hrubou Fast Cut Plus, jemnou Extra Fine a nejjemnější Ultrafine. Pokud neseženeš napiš mě. Pak vezmeš jemný hadřík, nejlépe nadýchanou švédskou utěrku a zkusíš vzít kousek tou nejjemnější pastou. Proč od té nejjemnější? Protože všechno tohle broušení a leštění pracuje na úběru laku a někdy není potřeba povrch brousit tou nejhrubší, když stačí jemná tudíž šetrnější. No a dle výsledků uvidíš, kterou pastou začneš. Pokud to půjde hrubou tak poté ale musíš povrch vzít i tou jemnou a nejjemnější, aby se zcela vyhladil povrch a zacelili se veškeré póry. Po takto ošetřeném laku je potřeba povrch uzavřít kupříkladu nějakým voskem. Na větší plochy bych asi použil leštičku, tady ale pozor na otáčky a hlavně na místa u hran, aby ses neprobrousil na podklad!

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 5 months later...
  • 2 weeks later...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...