janmodell Zveřejněno 2. Červenec 2011 Sdílet Zveřejněno 2. Červenec 2011 Má m 12 let starou laminátovou placetnici, na které se již podepsal ub času a povětrnostních podmínek. Gelcoat je již matný, jakoby zkřídovatělý.Přeleštění konzervačními vosky je poze krátkodobá. Vyveštění na př. "TEMPEM", také nepomáhá. Má někdo zkušenosti a poradí technologický postup ? Díky všem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 2. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2011 (upraveno) Ahoj,vosk ti je samozřejmě k prdu, protože to je pouze protekce laku a neobsahuje žádná abraziva. Tempo pasta je největší sráč co existuje, umí pouze maskovat a po umytí je to všechno zpět. Já teda neměl gelcoat zase tak extra zašlej, nicméně koupil jsem nějakej přípravek od Yachticonu přímo na renovaci gelcoatu. Nicméně si myslím, že to není nějaká specialita ale pouze jemná brusná pasta a protože do leštění a protekce laků tak trochu dělám šel bych touto cestou: zajeď do nejbližší lakovny a popros je zda by ti neprodali trochu brusné pasty od 3M a to hrubou Fast Cut Plus, jemnou Extra Fine a nejjemnější Ultrafine. Pokud neseženeš napiš mě. Pak vezmeš jemný hadřík, nejlépe nadýchanou švédskou utěrku a zkusíš vzít kousek tou nejjemnější pastou. Proč od té nejjemnější? Protože všechno tohle broušení a leštění pracuje na úběru laku a někdy není potřeba povrch brousit tou nejhrubší, když stačí jemná tudíž šetrnější. No a dle výsledků uvidíš, kterou pastou začneš. Pokud to půjde hrubou tak poté ale musíš povrch vzít i tou jemnou a nejjemnější, aby se zcela vyhladil povrch a zacelili se veškeré póry. Po takto ošetřeném laku je potřeba povrch uzavřít kupříkladu nějakým voskem. Na větší plochy bych asi použil leštičku, tady ale pozor na otáčky a hlavně na místa u hran, aby ses neprobrousil na podklad! Upraveno 2. Červenec 2011 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 2. Červenec 2011 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2011 Od 3M pasta hrubá a potom jemná pomůže.Ručně to budeš dělat dlouho.Chce to leštičku.Pokud je to zašlý moc,tak smirek min 2000 pod vodu a pak přeleštit.Na Baylineru 2155 práce na 14 dní.Ale v zápřahu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zodiac Odesláno 1. Leden 2012 Sdílet Odesláno 1. Leden 2012 Ahoj, jaký typ leštičky je nejlepší? Doporučí mi někdo? Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 15. Leden 2012 Sdílet Odesláno 15. Leden 2012 Mám profi rotační makitu, takový ty sranda leštičky na obě ruce z marketů jsou k ničemu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 16. Leden 2012 Sdílet Odesláno 16. Leden 2012 Hele, zrovna jsem si na podrzim jednu sranda lesticku koupil, tak to nepomlouvej. Nebo aspon do doby, nez ji vyzkousim :) :) pak se treba pridam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 17. Leden 2012 Sdílet Odesláno 17. Leden 2012 Tak se na ní moc netěš.Právě jsem jednu vyhodil.Fungovala,krásně se točila jenom měla jednu chybu.Stačilo ji položit na leštěnou plochu a točit se přestala. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 17. Leden 2012 Sdílet Odesláno 17. Leden 2012 taky doporučím pastu od 3M...trocha práce a vidíš se jako v zrcadle... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zodiac Odesláno 17. Leden 2012 Sdílet Odesláno 17. Leden 2012 Sullaco-koupil jsem rotační s regulací otáček kolečkem 1400W. Něco podobného jako je náš Ferm. Sice je z Německa ale za dobrou cenu s velkou sadou různých unašečů a kotoučů. Tak uvidím jak půjde....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se