Přejít na obsah
Plavidla.cz

OMC Z-náhon, oprava nebo výměna celé nohy

bayliner

Doporučené příspěvky

Dobrý den vše vodním motoristům,

nedávno jsem dal na vodu moji motorovou loď windy 22 DC na vodu po zimně. Motor nastartoval uplně na jedničku, ale při zkoušce řazení nám nešlo zařadit. Na lodi je elektromagnetické řazení přémo v nouze. Takže po opetvné zkoušce loď musela jít z vody ven. Rozdělala se noha a zjistilo se že jedna z cívek, které davjí rychlost buď dopředu nebo dozadu nefunguje a potřebuje nahradit novou a dalěí mališkosti, které potřebují věměnit včetně přetěsnění celé nohy (v noze se našla voda) Tak hledám řešení jak nejlépe tuto situaci vyřešit. chtěl bych od vás poradit, jestli mám shánět náhradní díly (popříadně kde) nebo vyměnit nohu za jinou ojetou či repasovanou. Není pro mě problém si zboží zakoupit v americe, takže pokud máte nějaké dobrý kontakt v USa nebo webovou stránku, kde se dají koupit díly popřípdaně celá noha, budu rád za každou vaši radu. Ještě bych vám přiblížil více (technicky) o jakou nohu se jedna. V lodi je motor OMC 225 HP o objemu 5.0l (chevrolet 307) a noha patří mezi první modely omc firmy cca rok 1975 kdy řazení jak bylo zmněno je elektromagneticky. Nenachází se zde žádná hydraulika, samotné zvedání nohy je zcela mechanické. Pokud by někdo z vás potřboval detailní fotografie k noze nebo ilustarční foto, mohu vše zaslat. Je možné, že někdo tuto nohu bude mít (postačila by i poškozená nebo jen díly). Děkuju za každou vaši radu.

S pozdravem Hrdlička

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...
TOPlist