fencl.tom Zveřejněno 19. Červen 2011 Sdílet Zveřejněno 19. Červen 2011 Nemá také někdo motorový člun Trixie,od konstruktéra J. Stěpána?Jde o tříkýlový drevolaminátový člun s jedním nebo dvěma motory Wartburg.Já mám jednomotorové provedení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta Odesláno 20. Červen 2011 Sdílet Odesláno 20. Červen 2011 Chodil jsem k ing štěpánovi zrovna v době kdy tuto loď kreslil.Já jsem měl od něho plánky na Galaxii.Trixie nebyla v té době ještě hotová.Potom jsem ji viděl jezdit jenom teda spíš exibičně na závodech motorových člunů s obsahem 1000ccm - samozřejmě s Wartburgy snad Roudnici.První část závodů patřila kluzákům a druhá člunům ale je to už asi 40 let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fencl.tom Odesláno 23. Červen 2011 Autor Sdílet Odesláno 23. Červen 2011 Dekuji za odpoved.Jsem rad ze si nekdo Trixie pamatuje.Velice by me zajimalo jestli se dochovala jeste nejaka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boblbee Odesláno 5. Září 2011 Sdílet Odesláno 5. Září 2011 Zdravím,jsem tu nový a hltám všechny dostupné informace o motorovém člunu GALAXIE s vestavěným motorem Wartburg. Nedávno jsem se stal hrdým majitelem tohoto klasického a pro mne dostupného člunu :good: . Stav odpovídá jeho stáří, takže práce na něm něco je........s tím jsem jej ale kupoval a už tenkrát se mi v hlavě rýsovala představa o jeho novém "kabátě". Na lodi je třeba přelaminovat pár míst, asi tak 30 cm dřevenou část pravého horního lemu paluby vyříznout ( porušený laminát a shnilé dřevo ) a nahradit jí novým dřevem potřebného rozměru a délky. Nový celolak a výroba sedadel - lavice bude následovat. No, není toho málo, ale dal jsem se na bitvu a musím bojovat ;o). Pakliže tu někdo máte s touto lodí zkušenosti, prosím o radu - má pro mne cenu zlata. Stejně tak pokud vlastníte někdo nějaké technické materiály, plány, či fotografie, které byste mi mohli poskytnout, budu za ně opravdu vděčný.předem děkuji za pomoc, snad se mezi Vámi někdo najdePetr :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samoliter Odesláno 10. Září 2011 Sdílet Odesláno 10. Září 2011 Pokud by se Ti zdál výkon Warťase 50 koní málo, můžeš to zvednout. Kamarád za komančů jezdil s Warťasem rallye a měl naladěný motor od Melkuse z Dederónska. Mělo to samostatné sací potrubí a karburátor zvlášť pro každý válec. Tři karbece z Jawy 350. Měl to ale hodně vyhnaný výkonem nahoru, kolem 100 koní a menší vír v nádrži. Dá se to ale naladit i na míň. samoliter. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fencl.tom Odesláno 23. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 23. Listopad 2011 Něco o člunu Galaxie a krásné fotky- http://www.plavidla.cz/20042/galaxie/galaxie.htm Jinak dají se sem nějak vložit fotky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fencl.tom Odesláno 23. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 23. Listopad 2011 Zde odkaz na fotky mojí Trixie - http://www.sport150.estranky.cz/fotoalbum/trixie---motorovy-clun-ceskoslovenske-vyroby-s-motorem-wartburg/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 23. Listopad 2011 Ten vlek je fakt brutalni, muzu pozadat o strucny komentar k jeho vzniku? Zrovna se stavbou vazne zaobiram. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fencl.tom Odesláno 23. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 23. Listopad 2011 Vlek vysel vysokej protoze byla pri ruce jen naprava z VW Polo a ta je celkem uzka.Matlat se s rozrezavanim napravy a jejim rozsirovanim se mi nechtelo. Jinak do vody a z vody se i pres vysku voziku lod dava dobre diky nafukovacim koleckum na kterych lod lezi.Jizdni vlastnosti vleku s lodi i celkove vyvazeni kompletu je velmi dobre.Takze ja jsem s touto konstrukci velmi spokojen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 23. Listopad 2011 (upraveno) Predpokladam, ze nikam daleko s tim nejezdis.Ja jsem dotedka mel napravu s rozchodem 1150mm na listovych perech a to byl teda porod, kolikrat jsem se bal ze to vyklopim, tedka budu mit rozchod 1350 a kyl az na naprave, tak snad to bude lepsi.Vedel bys kolik ten tvuj clun vazi a kolik vlek? Upraveno 23. Listopad 2011 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 24. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 24. Listopad 2011 Něco o člunu Galaxie a krásné fotky- http://www.plavidla.cz/20042/galaxie/galaxie.htm Jinak dají se sem nějak vložit fotky?V minulosti se to zde již řešilo, ale než bych našel odkaz tak jen stručně : Někde to uložíš na servru - rajče, picaso, Q3-image hosting. Potom jen odkaz na tuto fotku vložíš mezi uvedené dále ...%20zde%20vlo%C5%BEit%20odkaz%20na%20str%C3%A1nky... a obrazek se ti zde objeví, a dokud tam bude uložen tak je zde vidět. Odkaz získáš např. : když na fotku najedeš myší klikneš pravým tlačítkem a dáš otevřít na nově kartě, potom to co je v příkazovém řádku zkopíruješ a to je ten odkaz. Nevím do jaké míry jsi kamarad s PC tak pokud Ti to vysvětluji moc polopatě tak promiň. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fencl.tom Odesláno 24. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 24. Listopad 2011 Jezdim s tim dost daleko a k jizde nemam zadne pripominky....jsem naprosto spokojen.je lepsi nez byvaly tovarni vlek.Jinak clun s vlekem celkem cca 600kg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fencl.tom Odesláno 24. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 24. Listopad 2011 Jinak vlek jsem zcela bez problemu prihlasil jako domaci stavbu.A v lete jsem s nim byl dokonce u Berlina pro jinou lod,taky trikylak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2011 Pekna streka. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fencl.tom Odesláno 25. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 25. Listopad 2011 I ta stabilita je dobra ,k nam na chatu u slapske prehrady je docela cesta necesta a tam jsem to otestoval v dost velkych nakolech a pohoda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2011 Co sem koukal, tak mas kyl tak 60cm nad silnici, ne? Mohl bys rict rozmery? Zajimala by mne i vzdalenost napravy od koule.Ja se snazim dostat na 35cm nad silnici. Kdyz jsem lodicku vez z Polska, tak jsem mel Titbit 2.6x1.6m, to bylo 65cm nad silnici, ale ten vlek ma 215kg, takze teziste nebylo vysoko. U lehkyho vleku se ale bojim to dat vejs. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fencl.tom Odesláno 25. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 25. Listopad 2011 Až pujdu do garaze tak to poměřím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 25. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2011 Co sem koukal, tak mas kyl tak 60cm nad silnici, ne? Mohl bys rict rozmery? Zajimala by mne i vzdalenost napravy od koule.Ja se snazim dostat na 35cm nad silnici. Kdyz jsem lodicku vez z Polska, tak jsem mel Titbit 2.6x1.6m, to bylo 65cm nad silnici, ale ten vlek ma 215kg, takze teziste nebylo vysoko. U lehkyho vleku se ale bojim to dat vejs.Přidám jeden můj postřeh ohledně stavby vleku, dělal jsem si vlek na Pluťáka a nápravu jsem si udělal posunovací po 50mm, potom jsem si s ní mohl dělat co jsem chtěl a vyvážit to přesně podle lodě. Vždyť jde jen o pár děr navíc před pozinkováním.....Ty nafukovací kola jsou k nezaplacení, loď na vlek natáhneš navijákem ikdyž nezajedeš s vlekem do vody.... osvěčilo se mi to když jsem zůstal s lodí s poruchou tam kde se nedalo zajet s vlekem do vody. Kdybych dělal další vlek určitě bych tam ty kolečka dal, nebo to aspoň na ně připravil a udělal bych je štelovací, aby loď na nich neseděla při jízdě.Jinak držím palce při stavbě..........ať se to povede Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2011 (upraveno) Ja jsem mel jenom kylovou rolnu vzadu a lodicku jsem na suchu skladal celkem bezne, akorat jsem to pri tom odpojoval od auta, aby mi vozejk pod lod pekne zajel. Nastavitelnou budu delat pridovou operu, na vyvazeni by to melo stacit. Upraveno 25. Listopad 2011 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 26. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 26. Listopad 2011 Hodně se dělá že náprava není na pevno, ale k rámu je uchycená přes třeměny, pak si s ní posouváš jak je libo. Pokud potřebuješ tahat na suchu, tak je dobré postavit vlek sklápěcí, pak jen odjistíš dva čepy a máš stále zapřaženo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 26. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 26. Listopad 2011 Vše záleží na hmotnosti loďky a na tom jak moc se s tím chceš prát, jelikož člověk je pohldný tvor, udělal bych si to tak aby to nakládání bylo co nejjednoduší a nemuselo se nic odpojovat, to je práce a namáhání se navíc.....Každý si to musí ale rozmyslet sám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 26. Listopad 2011 Lodicku i s odpojenim od auta nalozim a slozim sam, takze to problem neni. Oj delam vysuvnou, delat ji jeste sklopnou, to uz by mi asi neproslo. Ani bych to nechtel, radsi prehnana bezpecnost, nez to cely nechat na jednom cepu. I kdyz.... ne ze by to neslo.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 27. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 27. Listopad 2011 Sklopný vleky se normálně dělaj tovární. Ale na člun ho nemám, mám ho uloženej na podélnejch saních který jsou potažený kobercem a není třeba mít ani kolečka, krásně se po nich natáhne, ale je třeba zajet kousek do vody. Ono hodně záleží na tvaru trupu, hlavně přídě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 27. Listopad 2011 Jsme dost OT uz no. :( Budu pokracovat jinde. (http://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=458) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 18. Únor 2012 Sdílet Odesláno 18. Únor 2012 Zdravim.Taky vlasnim jeden tříkýlový člun,ani nevim kdo ho stvěl.Prej nějaký typ Spree? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se