Přejít na obsah
Plavidla.cz

Motorový člun TRIXIE s motorem Wartburg 353/I 50koní

fencl.tom

Doporučené příspěvky

Chodil jsem k ing štěpánovi zrovna v době kdy tuto loď kreslil.Já jsem měl od něho plánky na Galaxii.Trixie nebyla v té době ještě hotová.Potom jsem ji viděl jezdit jenom teda spíš exibičně na závodech motorových člunů s obsahem 1000ccm - samozřejmě s Wartburgy snad Roudnici.První část závodů patřila kluzákům a druhá člunům ale je to už asi 40 let.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 2 months later...

Zdravím,

jsem tu nový a hltám všechny dostupné informace o motorovém člunu GALAXIE s vestavěným motorem Wartburg. Nedávno jsem se stal hrdým majitelem tohoto klasického a pro mne dostupného člunu :good: . Stav odpovídá jeho stáří, takže práce na něm něco je........s tím jsem jej ale kupoval a už tenkrát se mi v hlavě rýsovala představa o jeho novém "kabátě". Na lodi je třeba přelaminovat pár míst, asi tak 30 cm dřevenou část pravého horního lemu paluby vyříznout ( porušený laminát a shnilé dřevo ) a nahradit jí novým dřevem potřebného rozměru a délky. Nový celolak a výroba sedadel - lavice bude následovat. No, není toho málo, ale dal jsem se na bitvu a musím bojovat ;o). Pakliže tu někdo máte s touto lodí zkušenosti, prosím o radu - má pro mne cenu zlata. Stejně tak pokud vlastníte někdo nějaké technické materiály, plány, či fotografie, které byste mi mohli poskytnout, budu za ně opravdu vděčný.

předem děkuji za pomoc, snad se mezi Vámi někdo najde

Petr :)

Odkaz ke komentáři

Pokud by se Ti zdál výkon Warťase 50 koní málo, můžeš to zvednout. Kamarád za komančů jezdil s Warťasem rallye a měl naladěný motor od Melkuse z Dederónska. Mělo to samostatné sací potrubí a karburátor zvlášť pro každý válec. Tři karbece z Jawy 350. Měl to ale hodně vyhnaný výkonem nahoru, kolem 100 koní a menší vír v nádrži. Dá se to ale naladit i na míň. samoliter.
Odkaz ke komentáři

• 2 months later...
Vlek vysel vysokej protoze byla pri ruce jen naprava z VW Polo a ta je celkem uzka.Matlat se s rozrezavanim napravy a jejim rozsirovanim se mi nechtelo. Jinak do vody a z vody se i pres vysku voziku lod dava dobre diky nafukovacim koleckum na kterych lod lezi.Jizdni vlastnosti vleku s lodi i celkove vyvazeni kompletu je velmi dobre.Takze ja jsem s touto konstrukci velmi spokojen.
Odkaz ke komentáři

Predpokladam, ze nikam daleko s tim nejezdis.

Ja jsem dotedka mel napravu s rozchodem 1150mm na listovych perech a to byl teda porod, kolikrat jsem se bal ze to vyklopim, tedka budu mit rozchod 1350 a kyl az na naprave, tak snad to bude lepsi.

Vedel bys kolik ten tvuj clun vazi a kolik vlek?

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Něco o člunu Galaxie a krásné fotky- http://www.plavidla.cz/20042/galaxie/galaxie.htm

Jinak dají se sem nějak vložit fotky?

V minulosti se to zde již řešilo, ale než bych našel odkaz tak jen stručně : Někde to uložíš na servru - rajče, picaso, Q3-image hosting. Potom jen odkaz na tuto fotku vložíš mezi uvedené dále

...%20zde%20vlo%C5%BEit%20odkaz%20na%20str%C3%A1nky...

a obrazek se ti zde objeví, a dokud tam bude uložen tak je zde vidět. Odkaz získáš např. : když na fotku najedeš myší klikneš pravým tlačítkem a dáš otevřít na nově kartě, potom to co je v příkazovém řádku zkopíruješ a to je ten odkaz. Nevím do jaké míry jsi kamarad s PC tak pokud Ti to vysvětluji moc polopatě tak promiň.

Odkaz ke komentáři

Co sem koukal, tak mas kyl tak 60cm nad silnici, ne? Mohl bys rict rozmery? Zajimala by mne i vzdalenost napravy od koule.

Ja se snazim dostat na 35cm nad silnici. Kdyz jsem lodicku vez z Polska, tak jsem mel Titbit 2.6x1.6m, to bylo 65cm nad silnici, ale ten vlek ma 215kg, takze teziste nebylo vysoko. U lehkyho vleku se ale bojim to dat vejs.

Odkaz ke komentáři

Co sem koukal, tak mas kyl tak 60cm nad silnici, ne? Mohl bys rict rozmery? Zajimala by mne i vzdalenost napravy od koule.

Ja se snazim dostat na 35cm nad silnici. Kdyz jsem lodicku vez z Polska, tak jsem mel Titbit 2.6x1.6m, to bylo 65cm nad silnici, ale ten vlek ma 215kg, takze teziste nebylo vysoko. U lehkyho vleku se ale bojim to dat vejs.

Přidám jeden můj postřeh ohledně stavby vleku, dělal jsem si vlek na Pluťáka a nápravu jsem si udělal posunovací po 50mm, potom jsem si s ní mohl dělat co jsem chtěl a vyvážit to přesně podle lodě. Vždyť jde jen o pár děr navíc před pozinkováním.....

Ty nafukovací kola jsou k nezaplacení, loď na vlek natáhneš navijákem ikdyž nezajedeš s vlekem do vody.... osvěčilo se mi to když jsem zůstal s lodí s poruchou tam kde se nedalo zajet s vlekem do vody. Kdybych dělal další vlek určitě bych tam ty kolečka dal, nebo to aspoň na ně připravil a udělal bych je štelovací, aby loď na nich neseděla při jízdě.

Jinak držím palce při stavbě..........ať se to povede

Odkaz ke komentáři

Ja jsem mel jenom kylovou rolnu vzadu a lodicku jsem na suchu skladal celkem bezne, akorat jsem to pri tom odpojoval od auta, aby mi vozejk pod lod pekne zajel. Nastavitelnou budu delat pridovou operu, na vyvazeni by to melo stacit. Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Vše záleží na hmotnosti loďky a na tom jak moc se s tím chceš prát, jelikož člověk je pohldný tvor, udělal bych si to tak aby to nakládání bylo co nejjednoduší a nemuselo se nic odpojovat, to je práce a namáhání se navíc.....

Každý si to musí ale rozmyslet sám.

Odkaz ke komentáři

Sklopný vleky se normálně dělaj tovární. Ale na člun ho nemám, mám ho uloženej na podélnejch saních který jsou potažený kobercem a není třeba mít ani kolečka, krásně se po nich natáhne, ale je třeba zajet kousek do vody. Ono hodně záleží na tvaru trupu, hlavně přídě.
Odkaz ke komentáři

• 2 months later...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...