Anachy Zveřejněno 17. Červen 2011 Sdílet Zveřejněno 17. Červen 2011 Ahoj , vyskytuje se zde někdo kdo je z českých Budějovic nebo okolí a již vyzkoušel komoru české Vrbné. četl jsem o tom zajímavý článek ve "Stavebnictví" , prý to je od tohoto roku v provozu. Docela se těším až to dodělají celé a bude to splavné z Týna až do Budějek - slibují rok 2013 chybí jim úpravy na jezu v Hněvkovicích - prohrábnout trasu od Týna proti proudu , komoře Hněvkovicích a jezu v Hluboké nad Vltavou, tak jsem moc zvědav zda dodrží plány a opravdu to bude splavné. Celková délka má být potom od Orlické přehrady až do Budějek něco okolo 90 km - to už je na pěkný výlet. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 17. Červen 2011 Sdílet Odesláno 17. Červen 2011 Příští týden tam jedu (snad) - podám referát. Jinak pěkná fota z akce http://www.k-report.net/discus/messages/54342/21708.html?1308151298 - příspěvek z 11.června - Macek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Červen 2011 Autor Sdílet Odesláno 17. Červen 2011 Dobrý odkaz , je tam spousty fotek, dej potom vědět jak to tam vypadá, jedeš s lodí nebo jen tak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 17. Červen 2011 Sdílet Odesláno 17. Červen 2011 Měl jsem plán s lodí, ale dva dny na to jedu do HR tak to jen očíhnu. Hlavně možnost sjezdu - to se mi nikde nepodařilo zjistit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 25. Červen 2011 Sdílet Odesláno 25. Červen 2011 Byl jsem se podívat v českém Vrbném - na naše poměry je to snad až moc pěkné. Sjezd je přímo v přístavním bazénu naprosto perfektní. Co mě ale dost překvapilo, že je to snad až moc volně přístupné. Asi jsem už zblblý z neustálých plotů, branek a zákazových cedulí, ale asi bych se dost bál tam nechat loď bez dozoru pár dní. Ono by to taky vyšlo dost draho - za den 500 Kč (použití přístavu po dobu 4 hodin je zdarma). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 6. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 6. Srpen 2011 Beru zpět předchozí informaci o pětistovce na den. Po dovolené v HR jsem se tam na tři dny zastavil a zatím tuhle platbu zrušili, platí se jen při delším stání než jeden měsíc. Vše je zatím grátis (mimo kartu na vodu a elektriku). Jinak jak jsem psal - je to tam fakt dobré. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 (upraveno) Tak pro všechny, kteří se domnívali (či alespoň doufali) že v r. 2013 bude vše hotovo : celkem pravidelně se zajíždím podívat na Hněvkovický jez jestli tam už alespoň hrábli. Jaště na podzim jsem doufal, že až dokončí komoru na Hluboké tak přesunou techniku na Hněvkovice. No jak se zdá, něco se zadrhlo. Porovnám-li dobu po kterou úpravovali jez Hluboká, kdy šlo "jen" o stavbu komory s časem nutným k předělávce pevného jezu a k nutným prohrábkám, tak mi celkem jasně vychází, že skluz deklarovaného dokončení bude dost velký. Zatím tam nejsou ani zatlučené kolíky. Pro smutnou ilustraci stavu fotka stará asi dvě hodiny.http://www.ziju.cz/public/photos/0/855/1775/s116702.jpg http://www.ziju.cz/photogallery/1775-hnvkovice/photoid/116702 Upraveno 26. Prosinec 2012 uživatelem taurus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 (upraveno) Pekny, asi je skoda takovej peknej jez rozkopat. Koukam na mapu... z Brehu na hraz je to asi jenom 3km, to by slo i traktorem, ne? To by bylo myslim docela rychly reseni. :) Asi takhle to melo bejt, ze jo:http://www.ziju.cz/public/photos/0/855/1775/s116702.jpg Upraveno 26. Prosinec 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 Do Břehů to ještě jakž takž jde - už jsem tam i z Týna doplul (sice jen na gumáku, ale doplul - s velkou lodí to jde tak napůl mezi Břehy a Týn). Než to převážet odspoda, tak je lepší to dát na vodu v českém Vrbném a na Hněvkovice jsou to dvě fungující komory. Na Hněvkovicích je sice taky funkční, ale už z ní není kam jet - viz výše uvedený jez. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 Krucinál, já tam snad přímo tu fotku nedám - Anachy, pomoz :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Prosinec 2012 Autor Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 Krucinál, já tam snad přímo tu fotku nedám - Anachy, pomoz :)Ahoj mě to taky nějak nejde :( A ještě jsem to navíc ke všemu ještě vylepšil :( Jo a jinak jsi mě s těmi Budějkami moc nepotěšil Tak už se mi to povedlo jen to je dost malé Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 Než to převážet odspoda, tak je lepší to dát na vodu v českém Vrbném a na Hněvkovice jsou to dvě fungující komory.Ja sem spis myslel na pripad ze nekdo prijede s lodi po vode. Jinak samozrejme ano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 Viky - musel bys to vyndat v Týně - tam je sjezd parádní, jak je to nad hrází ti neřeknu ale myslím že to jde - mohu se tam zajet kouknout. Jenže to by zas na tebe muselo čekat auto s vlekem. Asi je přece jenom lepší si projet zvlášť "vršek" a "spodek" (nebo si pár let počkat, bude-li vůbec na co). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 (upraveno) Tak je to teda necely 4km, a zda se, ze pro prevazeni lodi toho moc nechybi: MAPA Edit: V Tyne by mohl mit nekdo problem, ze tam jezdi traktor s lodema na hrbu po meste, navic precejen, tohle nepojede nejak rychle, videl bych to tak na 25km/h maximalne, to znamena, 4km za 10 minut, uz to je dost, kdyz se sejde vic nez jedna lod, to se traktor otoci tak jednou za 45minut. Tak koukam... TOHLE by slo? Ale je to jedna lod za hodinu. Upraveno 26. Prosinec 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 (upraveno) Bohužel pro plavbu zrovna tenhle "malý" zádrhel - pro převoz na vleku je to asi bez problémů.edit - Buďme rádi alespoň za ten úsek Budějky - Hněvkovice. Ale pro lodě od Týna dolů je to jak když stavíš dům od střechy a v úrovni oken ti dojdou prachy.Viky, Anachy - dík za foto Upraveno 26. Prosinec 2012 uživatelem taurus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Prosinec 2012 Autor Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 Viky - super Ok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 Ted jenom najit magora, co ma v okoli traktor a je to splavny. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 (upraveno) Viky - Sjezd v Týně jsem myslel v ulici Na Brodě (asi 240 m od jejího konce). Ten tebou odkazovaný si nějak nevybavuju. Je pravda, že je to přes město. Ale ať je to ten nebo ten, nějak mi uniká, kdo by ten traktor provozoval. Obávám se, že by si nevydělal ani na slanou vodu.edit - splavný asi jako Slapy - to bych zvracel... Upraveno 26. Prosinec 2012 uživatelem taurus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 (upraveno) nějak mi uniká, kdo by ten traktor provozoval. Obávám se, že by si nevydělal ani na slanou vodu.No dyt rikam, ze to musi bejt magor. :D Nebo by ho musel nekdo platit, mesto treba. Treba Budejovice maji urcite na takovy blbiny nejaky fondy. Kdyz to pocitam tak odhadem, tak se lod da odvyzt tak za 500,- az 1000,-, podle pouzity techniky. Nepocitam dojezdovou vzdalenost odnekud, musel by to bejt mistni. Ale to je myslim cena, kterou leckdo rad zaplati za prevoz. Upraveno 26. Prosinec 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 Viíky, ty na ten nadměrnej optimismus jednou chcípneš :). Už vidím, jak zastupitelstvo radostně hlasuje pro dotaci, zejména po té, co je spousta kritiků za úsek č.B. - Hněvkovice. A to tam šlo o veřejnou dopravu (rekreaci) velkejma loděma. Na to snad ani není smajlík ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 (upraveno) ahoj-pomalu davam dohromady plan na prazdniny,,plavba od elektrarny k elektrarne( temelin-chvaletice)-tak se kazda info hodi-pokud se uskutecni akce ,,pardubice,, tek te vyzpovidam-hlavne me zajima usek tyn-hraz orliku-kamyk......... to je pro me absolutne neznama oblast Upraveno 26. Prosinec 2012 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 Jinak souhlas, že na Slapech alespoň ten traktor. To ale nic nemění na tom, že loď se má pohybovat po vodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 Packa - tam není jediný problém, Temelín je v podstatě ten zmiňovaný Týn. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 (upraveno) -znam-rok jsem byl na Temelinu kdyz se stavel (89-90) a v Tyne pod amfiteatrem jsme meli ubikace-pak jsem tam byl asi pred 8 roky par dni u znamejch na chate-spis mi jde co je tam zajimaveho kdyz popluju-pocitam na orlik tak 3-4 dny a tak 3-4 dny na slapyjinak kdyby se chtel nekdo pridat-start v Tyně 4.7 Upraveno 26. Prosinec 2012 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2012 (upraveno) Taurus: Neboj, nechcipnu. Nejaky ty "nemozny" projekty mam uz za sebou a funguje to. Ja verim tomu, ze kdyz se chce, vsechno jde.Tady u nas treba jezdi po meste chlap s evidentne domacim "vicekloubovym" traktorem, kterej ma asi 4 napravy a vypada jak spojeny dulni vozicky, nad predni napravou je sedacka a motor a je to cely udelany na svoz dreva z lesa (proto je to uzky). Osvetleni ma jen nejaky zakladni, spz zadna, povolena rychlost 25km/h a jezdi.Zrejme obesel technicky podminky pro provoz na pozemnich komunikacich pres povoleni ke zvlastnimu uziti verejne komunikace, ktery je prostorove omezeny. Ostatne staci se podivat na kolotocare, ty taky nemaji soupravy zrovna koser. Cili domnivam se, ze lze timto zpusobem pouzit i treba lodni vlek co nema papiry (a vsadil bych se, ze se na foru najde aspon jeden clovek, kterej ma takovej vlek na zahrade a vlastne ho uz ani nepotrebuje) a ziskat na nej povoleni k prevozu lodi. Potrebny investice se u nekoho s vhodnym taznym vozem tak snizi k nule. Upraveno 26. Prosinec 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se