Přejít na obsah
Plavidla.cz

Vltava - české budějovice

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 245
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

No já doufám že to stihnou, už tam máme naplánovanou plavbu. Letos jsme končili v Týně před lávkou pro pěší, se mi nechtělo pokládat stěžeň.

Co mi ale hodně překvapilo v Týně, že to vývaziště předlávkou je plné trvale ukotvených lodí. Jsme teda chytli jedno volné místo, ale jelikož těsně u něj stál zaparkovaný teréňák Isuzu Troper, tak zřejmě byl někdo s lodí zrovna pryč. Naštěstí se za ty dvě noci co jsme tam stáli nevrátil. Když jsme tam byli před 4mi lety, tak tam bylo téměř prázdno.

Upraveno uživatelem Charlie
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 2 months later...
  • 1 month later...

Ahojte...tak tohle vydalo nedávno řvc....

Po Vltavě z Orlíka do českých Budějovic letos poplujete od 20. května!

21. 2. 2017

V sobotu 20. května 2017 se veřejnosti otevře poslední chybějící plavební komora na Vltavě ve Hněvkovicích a bude tak otevřena vodní cesta až do českých Budějovic.

Nových 33 km vodní cesty z Týna nad Vltavou do českých Budějovic, se 4 zdymadly, 2 přístavy a 5 veřejnými přístavišti ve skutečnosti představuje 98 km nerušené plavby až od přehradní hráze Orlík. Pokud Vaše loď je schopna překonat přehradní hráze Slap a Orlíka (šířka do 3,0 m a výtlak do 3,5 tuny), tak do českých Budějovic dojedete z Prahy (190 km) i z vodních cest celé Evropy.

Srdečně Vás zveme na slavnostní otevření v sobotu 20. května 2017 do Hněvkovic u Týna nad Vltavou, můžete dorazit vlastní lodí, na kole i pěšky!

Tak uvidíme.....:-)

Upraveno uživatelem pavel242
Odkaz ke komentáři

Pár fotek z dokončování plavební komory Hněvkovice je zde....http://darwa.rajce.idnes.cz/Vystavba_plavebni_komory_Hnevkovice...dokonceni../

Film z plavební komory Hněvkovická přehrada je tadyhle...https://www.youtube.com/watch?v=ZFwmQ1ZKIDc&t=1s

už aby to otevřeli komplet....:-)

Upraveno uživatelem pavel242
Odkaz ke komentáři

Pokud bude v provozu Kořensko, rád bych na otevření vyrazil - i když doufat v logiku věci je asi přehnaný optimismus. Co se týká čerpačky v českém Vrbném, nebyly by nějaké bližší info? Připravenost je tam, myslím,už od otevření.
Odkaz ke komentáři

Pokud bude v provozu Kořensko, rád bych na otevření vyrazil - i když doufat v logiku věci je asi přehnaný optimismus. Co se týká čerpačky v českém Vrbném, nebyly by nějaké bližší info? Připravenost je tam, myslím,už od otevření.

čauky,čerpačka je asi 2km proti proudu(OMV),nic jinýho tu pro nás není . :( a

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...