Zdenda Odesláno 12. Květen 2014 Sdílet Odesláno 12. Květen 2014 Ještě bych se zeptal na doporučení kde takovej propeller koupit.Popř. myslíte si, že by tam pasoval propeller z té 2 hp hondičky, co jsem dával v odkazu? Stoupání má celkem dobré. Jen má torchu menší průměr. Ideální propeller asi neseženu a tenhle by se tomu mohl celkem blížit. I cena je příjemná (cca 30USD). Sice je to jen plast, ale co.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 12. Květen 2014 Sdílet Odesláno 12. Květen 2014 (upraveno) jestli ti to plave, tak jak to je, kolem 12km/h, tak se na jinou vrtuli můžeš klidně vybodnout. větší ot. = větší kravál a rychlejc 6,5m stejně nepoplave Upraveno 12. Květen 2014 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 12. Květen 2014 Sdílet Odesláno 12. Květen 2014 Plave mi to teď 9km/h. Spíš mi ale vadí, že ten motor nevyužiju. Vytočim ho tak max. na 3500 ot/min. Pak už se jen dusí. Při těchle otáčkách má asi 4 koně výkon? Možná to je směšný, ale u takhle malýho motoru je znát i půl koně.V sobotu jsem potkal plachetnici obdobných rozměrů se stejnym motorem. Motor podle zvuku běžel na vyšší otáčky a měl zdravější zvuk. Ne tak udušený. řekl bych, že i pluli rychleji.Těch 12km/h jsem tak seknul od oka. Myslim si, že by to mohla být maximálka, když budu mít odpovídající propeller a využiju plný výkon motoru. Většinou mi absence výkonu nevadí, protože nespěchám. Spíš bych to chtěl mít optimálně naladěný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 12. Květen 2014 Sdílet Odesláno 12. Květen 2014 jestli to bylo na srazu, mohl to být Aleš ze Skochovic s Etapem. modrej spodek, šedej vršek a malá drobná jeho přítelka. byl-li to on, můžu zjistit jakou vrtuli má, je to kámoš odvedle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 13. Květen 2014 Sdílet Odesláno 13. Květen 2014 Potkali jsme se v Lysé pod mostem. Já po proudu a on proti proudu. Nijak jsem si je neprohlížel. Až když nás minuli, jsem se otočil, co je tak pěkně žene dopředu.Zjistim u manželky, jestli to byla šedá plachetnice. Ona na rozdíl ode mě má paměť a pozorovací schopnost. :)Ale jestli má taky hondu pětikoňku, tak se ho prosimtě zeptej co tam má za vrtuli a jak se mu vytáčí motor.Já si budu muset v práci půjčit otáčkoměr, abych tu neplácal nějaký odhady.P.S.Na sraz jsem bohužel dorazil jen na chvilku a navíc jen autem.Měl jsem to komplikovaný. Jednak jsem chtěl konečně na vodu a jednak mají dcery v pátek tréningy na koních v Brandýse. Takže jsme v pátek vyrazili po proudu do Brandýsa a v sobotu zpět.Chtěl jsem alespoň v sobotu do Poděbrad, ale rodina už chtěla domu, takže jsem se pod komorou v Hradištku otočil a vrátil do Lysé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 14. Květen 2014 Sdílet Odesláno 14. Květen 2014 on má Mercurána, ale poptám se. zatím můžeš pokukovat tady - propfinder dost dobrej: http://www.boats.net/propellers/props.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 14. Květen 2014 Sdílet Odesláno 14. Květen 2014 Dík,Hlavně jakej má výkon, převodovej poměr a rozměry vrtule.Stránky jsou pěkný. Maji tam i spoustu jiných věcí, který potřebuju. Bohužel pro Hondu tam maji vrtule až od 8 hp. Budu to muset někde okouknout, jestli tam opravdu pasují i vrtule z jiných motorů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se