Přejít na obsah
Plavidla.cz

23 vrtule pro Alpha One II

Sullaco

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám tam právě 19 a 21 a motor tu 21 vytočí přesně k červenému spektru. Tu 23 jsem chtěl fakt jen testnout jak by se to ploužilo. Může mi ještě někdo zodpovědně říci, zda má význam koupit třeba značkovou rychlostní nerez vrtuli Balistic od Michigan Wheels? Už dlouho jsem si respektivě loďce neudělal radost! Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

For Sullaco - někde jsem četl, že nerezové vrtule mají vyznám až od většího výkonu motoru, ale nemohl jsem ten článek najít abych si ověřil důvěryhodnost.

Hele tu 21 maš v jakém průměru? Já jsem teď zkusil vyměnit 18 za 19 (obě průměr 14 1/2) a změna skoro žádná, chtěl jsem původně 21 ale ta nebyla na skladě, tak jsem holt koupil alespoň náhradní propeller když už nic jiného.

Odkaz ke komentáři

pro ANACHY , 21" mám běžně skladem

pro SULLACO, všeobecně lze říci,že s nerezovou lze dosáhnout o cca 3km vyšší rychlost,samozřejmně při stejných rozměrech jako s AL. Ale také hodně záleží na opomíjeném pruměru propelleru! Nerezovou lze takzvaně "nabrousit" pro dosažení ještě lepších výkonů,ale pro vaše výkony motorů je to dost zbytečné! Používá se na závodních lodí.Ale ještě musím podotknout,že jsou i velmi značné rozdíly v propellerech od jednotlivých výrobců a vůbec neznamená,že když budete mít třeba originál nerez od Mercury,že bude lepší nežli od jiné méně známé firmy,kde ji ještě navíc koupíte za půl peněz.

Bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Díky za nabídku - Bootcentrum) , ale stejně se již blíží doba kdy se na Slapech lze jen ploužit, takže skluzu si moc neužiji, náhradní propeller jsem pořešil a experimentování si nechám až na podzim, jen pro orientaci 14 x 21 je s futrem nebo bez a jaka je cena. Děkuji
Odkaz ke komentáři

Ahoj, mám tam právě 19 a 21 a motor tu 21 vytočí přesně k červenému spektru. Tu 23 jsem chtěl fakt jen testnout jak by se to ploužilo. Může mi ještě někdo zodpovědně říci, zda má význam koupit třeba značkovou rychlostní nerez vrtuli Balistic od Michigan Wheels? Už dlouho jsem si respektivě loďce neudělal radost!

Ahoj... dle mého je nerez dobrý jen na větší škodu co se Z-nohy a vrtule týká při chycení kusu dřeva popř kontaktu s dnem....,,hlína je hlína ,,

Jinak 23tku mám a není problém to prubnout jen snad že redukční systém je jiný /Hustler /USA/ a tu nábu potřebuji k dalším propellerům a tak opravdu jen na těch 10 minut nejlíp v ˇUstí n/labem

Odkaz ke komentáři

ona 4 listá vrtule by měla mít větší záběr tedy lepší akceleraci, ale to pouze za předpokladu, že to motor utáhne, proto mne zajímá jestli s tím někdo máte zkušenosti. Jinak by měla být také lepší na moři ve vlnách kvůli záběru. To že je potřeba vzít 4 listou s menším stoupáním je mi jasné, to už jsem se dočetl i na jiných stránkách. Chtěl bych zkusit 19" 4 listy nerez. Nemáte někdo na zkoušku?
Odkaz ke komentáři

Asfaltsurfer: no tak to se nějak domluvíme, bo ústí a vejš je můj vodní rajon.

VRS: myslím si, že to na třílitru znát nijak nebude, na i boats mi teda nabízeli i pětilistou. Co jsem zatím zkoušel třílistý, tak nej je 21tka. 19tka je dobrá na tahání těžkýho lyžaře ale na ploužení mi nesedí, bo je motor celkem vytočenej.

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Propulse - nevypada spatne, ale neco podobneho se tady jiz resilo, ptal jsem se na podobny system a byl jsem od toho zrazen, je fakt ze to bylo cca pred rokem a od te doby se vyvoj materialu posunul dale.

Zkousel jste si jiz nekdo natypovat jak rozmer je pro Vasi nohu ten pravy? Vse je mi celkem jasne , jen nevim prumer prevodovky (Gear Case diameter) zda se uvazuje o vnitrnim rozmeru nebo venkovnim? - ale asi jde o vnitrek? Dle toho mi vychazi na alpha 1 typ 9902 (S9) .

Neco podobneho jsem objevil i na Ebay.de

http://cgi.ebay.de/Verstellpropeller-passend-z-B-fur-Mercruiser-Alpha-One-/280465316063?pt=Bootsteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item414d0918df

Díky za reakce :)

Odkaz ke komentáři

Propulse - nevypada spatne, ale neco podobneho se tady jiz resilo, ptal jsem se na podobny system a byl jsem od toho zrazen, je fakt ze to bylo cca pred rokem a od te doby se vyvoj materialu posunul dale.

Zkousel jste si jiz nekdo natypovat jak rozmer je pro Vasi nohu ten pravy? Vse je mi celkem jasne , jen nevim prumer prevodovky (Gear Case diameter) zda se uvazuje o vnitrnim rozmeru nebo venkovnim? - ale asi jde o vnitrek? Dle toho mi vychazi na alpha 1 typ 9902 (S9) .

Neco podobneho jsem objevil i na Ebay.de

http://cgi.ebay.de/Verstellpropeller-passend-z-B-fur-Mercruiser-Alpha-One-/280465316063?pt=Bootsteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item414d0918df

Díky za reakce :)

na ebay je to ale poněkud dražší

Odkaz ke komentáři

No nenech se zmást, k cene ktera je na propulse.se se ti pri objednání automaticky pripocte DPH a uz v tom takový rozdíl není, je fakt ze je tam neco o doprave gratis, potom je tam nabídka prodejcu po svete ale kdyz jsem zkusil treba srn tak se ceny dost srovnaly s ebayem.
Odkaz ke komentáři

for sullaco - díky za odpověď , trochu jsem počítal a pročítal různé recenze plus konfigurátory a zkusím se ubírat opačným směrem, tj. vyzkouším teď 14x16-17 čtyřlist, asi koupim tu stavitelnou jak o ni je diskuze v přibuzném vláknu - od propullse.

Takže mám na prodej třílist 14,5x19 bez pouzdra - použítá cca 2x takže jako nová. :)

Kdyby někdo měl zájem napište - sleva bude. :)

Odkaz ke komentáři

tak jsem nakonec objednal propeller od Michigan wheel Vortex 14x20 4List, tak jsem zvědavý jaký v tom bude rozdíl oproti 21 3 listu. Za 14 dní jedu do HR tak to pořádně otestuji a pak dám vědět.

Ahoj, tak to jsem sám zvědavej, zkus vzít sebou obě dvě a porovnat to hned za sebou aby tě neovlivnil placebo efekt. Jinak přeju hezkou dovču a koukej taky něco nafotit, hlavně místo kde kotvíte, bo sám se po něčem rozhlížim. ;)

Odkaz ke komentáři

for sullaco - díky za odpověď , trochu jsem počítal a pročítal různé recenze plus konfigurátory a zkusím se ubírat opačným směrem, tj. vyzkouším teď 14x16-17 čtyřlist, asi koupim tu stavitelnou jak o ni je diskuze v přibuzném vláknu - od propullse.

Takže mám na prodej třílist 14,5x19 bez pouzdra - použítá cca 2x takže jako nová. :)

Kdyby někdo měl zájem napište - sleva bude. :)

Ty jo 17tka to bude mít sílu jako kráva ale nebude to už moc vytočený pak? Já přemejšlím taky o tý stavitelný akurát co koukám u těch testů, tak sice cruise speed je lepší, tzn vyšší na nižší otáčky ale docela to ovlivní maximálku. No a já sice jako sem tam se víceméně taky ploužim ale někdy mi hrábne. škoda, že ten 3litr nejde nějak upgradovat hehe. Ne sem s nim spokojenej ale výkonu nejni nikdy dost znáte to ne :D

Já vím, že mě budete mít za píčuse ale prostě mě by vyhovoval takovýto strojek http://www.youtube.com/watch?v=xGOkcd76Z8o to je nááádhera a ten zvuk brrrr. Akurát to kapku pápne asi víc jak ten třílitr no :/

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...