skodavrs Zveřejněno 6. Červen 2011 Sdílet Zveřejněno 6. Červen 2011 čau,řeším jak nejlépe ochránit loď na cca 5 týdnů na moři a do antifoulingu se mi nechce.Máte někdo zkušenosti s Nano technologií?http://www.lodni-prislusenstvi.eu/e-shop/index.htm díky za info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 6. Červen 2011 Sdílet Odesláno 6. Červen 2011 Ahoj,naposledy jsem byl na moři cca 14 dní a loď měl napajcovanou tekutym voskem od Yachticonu. Je fakt, že jsem dal dvě vrstvy ale po 14 dnech jsem měl spodek lodi jen od bublinek a naprosto čistej a to i nohu, oproti známému, co mu začala zelenat. Ten vosk maj u Imramovskýho, nějakou nano a podobnou hi tech bych v tom nehledal. Loď pořádně umýt, vysušit, nanést vosk, zaschne, nechat ještě vstřebat a poté vyleštit. Pro fajnšmekry to ještě jednou zopakovat a máš loď na moři dobře ochráněnou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 7. Červen 2011 Autor Sdílet Odesláno 7. Červen 2011 jo vosk znám, ale tohle je právě něco jiného dle DE fór to opravdu funguje a jde to velmi snadno nanášet. Dle některých příspěvku práce na cca 10 min. a na moři to vydrží bez problémů 5 týdnou a jde pak jen omýt vodou.ten odkaz je tady http://www.yachticon.de/Boat-Cleaners/Nano-Hightech-Surface-Protection:::22_36.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 7. Červen 2011 Sdílet Odesláno 7. Červen 2011 Ahoj,leštění a vosdkování aut a moto na prfi úrovni je moje záliba takže ti řeknu:1) je možný, že je to nějaká novinka, nemusí to bejt špatný.2) zásadní rozdíl oproti tekutýmu vosku od nich nečekej, 3) mě ten můj vosk od nich vydržel myslím velice dlouho. Možná i těch pět týdnů4) nechápu co je rychlá aplikace, stejně musíš vlízt pod loď, rozetřít, vyleštit. 10 minut ani náhodou plus když chceš udělat i vršek tak budeš vyřízenej.5) nevidím důvod proč to pak smývat? U všech vosků spíš ta protekce časem mizí až vymizí určitě není na škodu to tam nechávat.6) pokud bychom se bavili o skutečně profi voskování tak by se musel vyčistit trup speciální hmotou clay, která sebere veškerou špínu, oxidaci a podobně, poté chemicky ošetřit lak speciální politurou, poté nanést tvrdý vosk ručně a pak po několika hodinách vyleštit. Takhle se voskuje pořádně. Tohle naše matlání aniž bychom udělali tyhle předchozí postupy, je stejně tak napůl o ničem, takže si myslím, že je fuk jestli koupíš obyč tekutý vosk na lodě nebo ten jejich Nano hi tech. Každopádně neuděláš chybu ani s jedním z nich. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 7. Červen 2011 Autor Sdílet Odesláno 7. Červen 2011 vyzkouším a uvidíme. Dám pak vědět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 27. Červen 2011 Autor Sdílet Odesláno 27. Červen 2011 tak jsem loď umyl a aplikoval nano 11 na trup a nano propeller na nohu. Aplikace na trup trvá tak cca 15min. a pak je potřeba po půlhodině pouze přeleštit. Na nohu jsem nanášel houbičkou a napatlyný je to taky za chvilku. Jinak na celý trup jsem spotřeboval tak necelou půlku balení tedy asi 80ml. Na nohu tak 20ml. Jestli to fakt bude fungovat tak už nebudu používat nic jinýho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 15. Srpen 2011 Autor Sdílet Odesláno 15. Srpen 2011 (upraveno) tak se konečně loď vrátila z HR po 5 týdnech na vodě trup pěkně zelený. Zkoušel jsem umýt vapkou a řasy jdou celkem dobře dolu, ale chce to ještě ručně načisto. Každopádně tam jsou vápenaté nárůsty, ale jdou poměrně dobře dolů. Otázkou zůstává jak by to vypadalo kdybych na loď nic nenanesl. Upraveno 15. Srpen 2011 uživatelem skodavrs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 15. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 15. Srpen 2011 Já to měl ve vodě přesně 16 dní a nebylo tam vůbec nic. Tak nevím čím to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 16. Srpen 2011 Autor Sdílet Odesláno 16. Srpen 2011 když byla loď na vodě 16 dní tak se tam teprve začaly o řasy objevovat. V mém případě byla loď na vodě 36dní.Každým dnem bylo vidět jak přibávají řasy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 25. Srpen 2011 Autor Sdílet Odesláno 25. Srpen 2011 tak loď je konečně umytá. Strávil jsem s tím celou neděli, kdy jsem ležel pod lodí a drbal ji hrubou houbou na nádobí.Perfektní a zábavná práce, doporučuji.Tak zase za rok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 25. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2011 Na to se vzdycky desne tesim az si lehnu pod lod a budu cistit spodek (natírat, nebo lestit) vzdycky prima zabava, skoda ze to nejde hodit na kolibku jako se to delalo s auty. Vubec se tam nemotaj pricky od vleku, obsa pekna ranka do palice do proste super vopruz :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 25. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2011 tak loď je konečně umytá. Strávil jsem s tím celou neděli, kdy jsem ležel pod lodí a drbal ji hrubou houbou na nádobí.Perfektní a zábavná práce, doporučuji.Tak zase za rok.na houbu na nádobí dejte bacha, některý jsou tak ostrý / tvrdý, že poškrábou i sklo a nerez ( má poničenej nerez vařič a přední sklo, když se milostivá vyjímečně jala uklízet. málem sem se posral.). poškrábanej gelcout narůstá ještě rychlejc a blbě se leští Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 29. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2011 Kuci. Ja jsem dicky lod zespodu cistil posledni den na vode. Jak pisete houbickou na nadobi a slo to super. Nemota se vam tam vozejk a aspon jsem si procvicil zadrzovani dechu pod hladinou :) . Jinak nesmutni s poskrabanyma vecma. Pred dovolenou jsem umejval auto. Maminka mi pomahala a nejaky fleky vzala taky tou drsnou stranou houbicky. Ja si toho vubec nevsim ze to tim dela az kdyz auto uschlo tak mi zacalo vrtat hlavou od ceho jsou tam ty poskrabane fleky. Na metle to krasne vyniklo, kdyz jsem se zeptal cim to delala bylo jasno :) . Dalsi dve hodiny jsem rozlestoval brusnou pastou. Nastesti to slo pekne rozlestit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 29. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2011 Tak jsme se dostali od kosmických technologií k ochraně veškeré žádné ... Stejně jako Tomas80 to čistím na vodě, což není velký problém nemáš-li koráb větších rozměrů. Jen dodám, že po pěti týdnech bez nějaké ochrany je houbička celkem na nic protože se zanese ve vteřině. Kolegové používají s úspěchem pytel od brambor, já (pytel nemaje) to nejdřív vezmu plastovou škrabkou na námrazu. Tu s sebou v autě vozím pořád, protože co kdyby v červenci v Chorvatsku přituhlo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ditri Odesláno 6. Září 2011 Sdílet Odesláno 6. Září 2011 (upraveno) Zdarte. Jen pro info hodim do placu sve zkusenosti s cistenim :-) letos jsem lehce experimentoval. Mam maly Byliner 1750 rv 98 a obcas se mi v praci dostanou do rukou folie na polepy. Tak jsem zkusil letos hodit ze stran na boky pod caru ponoru na kazdou stranu dva kusy bile folie. Parada. Kusy trojuhelnikove metr dlouhe vysoke cca 20cm bez problemu pobraly to nejhorsi co se na bocich pod carou ponoru usadi za dva mesice na sladke vode a mesic na slane. Po sezone to jen sloupnu. Jinak na zbytek lodi se mi asi nejlepe osvedcilo - snorchl, bryle a smetacek :-) a hodku v pristavu ve vode sudlit > ale shodil jsem tak nejhorsi nanosy ras az na hladky povrch. Zbytek pak jen na suchu redenym savem proti usazeninam - opet smetakem. A pohoda lod po sezone jako nova bez tmavych fleku. Az jsem koukal. Jen mozna po tom savu by to jeste chtelo necim napustit at laminat "nevetra" ale myslim ze poradne omyti wapkou staci...tak to jen tak k tematu :-) Upraveno 6. Září 2011 uživatelem ditri Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martazs Odesláno 15. Duben 2018 Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 (upraveno) Ahoj,pokusím se trochu oživit téma po 7 letech. Nedávno jsem viděl u známého na autě nano ochranu na přednim skle a laku a absolutní bomba, pršelo a vůbec nepotřeboval stěrač, lak a vše uplně jak kdyby auto zrovna vyjelo z linky. Přijde mi to fakt perfektní.. nemáte někdo zkušenosti? 100% bych do toho chtěl jít ,ale v čR toho neni na lod moc k sehnání. Zde nějaký odkaz: https://ceramicpro.com/marine-industry/https://www.marinenanoshop.com/blog/2017/6/8/5-things-you-need-to-know-about-nano-boat-coatings Upraveno 15. Duben 2018 uživatelem Martazs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 15. Duben 2018 Sdílet Odesláno 15. Duben 2018 Firmy co dělají keramický povlak na auta už jsou běžné. Myslím, že se stačí domluvit a přitáhnout jim loď. UDělal bych si to sám ale ona to zas až taková sranda už s tímto není. Na sklo se dávají tzv. tekuté stěrače, kdysi jsem si to tam taky dával a faktem je že pokud jel člověk rychleji, stěrače nepotřeboval. Ale aplikace taky nebyla úplně jednoduchá a nakonec zvítězila lenost a kašlu na to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 16. Duben 2018 Sdílet Odesláno 16. Duben 2018 Ahoj, nano ochranu reklamují neustále v TV autosalonu. Nemám s tím praktickou zkušenost, ale co se týká tekutých stěračů, tak je to velmi stará věc, ale výborně účinná za pár korun. Používám od Sheronu (mám i od Motipu ale nedoporučuji, blbě se to na skle rozlešťuje). Aplikace není vůbec složitá, na umyté okno nastříkáš přípravek (je to v rozprašovači), rozetřeš, necháš pár minut a flanelem nebo mikroutěrkou rozleštíš. účinek je super a hlavně to vydrží odhadem 2-3 měsíce. poprvé jsem myslel, že dvakrát zmoknu a bude to pryč, ale fakt to funguje dlouho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martazs Odesláno 16. Duben 2018 Sdílet Odesláno 16. Duben 2018 (upraveno) Mám rok starou loď a myslím že by to fakt mohlo prodloužit životnost .. přijde mi to perfektní. Ale co jsem koukal na to co propagují v autosalonu (nebudu tu dělat reklamu), tak to se dost prodraží... myslim si že reálnej rozdíl bude minimální a cena poloviční. Upraveno 16. Duben 2018 uživatelem Martazs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 18. Duben 2018 Sdílet Odesláno 18. Duben 2018 Trochu jsem si uvědomil, že mystifikuju. Nano píšou dneska kde na co. Obyčejná leštěnka od Sonaxu je taky nano a přitom je furt stejná. Tohle mne nezaujalo. Co by mne zajímalo je keramický povlak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 19. Duben 2018 Sdílet Odesláno 19. Duben 2018 To tam píšou proto, že to má nano přínos. :DOpravdové a funkční nanotechnologie se hledají hůř. Sleduju to tu, jestli někdo dá konkrétní tip s vlastní zkušeností. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 16. Červen 2022 Sdílet Odesláno 16. Červen 2022 Opet zkusim ozivit téma. Někdo nějakou novou zkušenost s nano? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se