mirzik Zveřejněno 1. Červen 2011 Sdílet Zveřejněno 1. Červen 2011 Ahoj, máte někdo zkušenost jak je to při koupi lodě v Německu a jak lze nechat loď na jejich papírech, jen změnit majitele, jsou v tom nějaké problémy a omezení?? Třeba stáří lodě, motoru, nějaká prohlídka ---- jako u nás, nebo je to jinak? Lze to vůbec??Slyšel jsem že nemají žádné technické kontroly jako u nás, je to pravda?Máte někdo osobní zkušenost?Jde mi o to, že mám možnost koupit pěknej člun ve výborném stavu za pár éček, ale je starý a u nás bych už nešel přihlásit.Díky všem za odpověďM. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 1. Červen 2011 Sdílet Odesláno 1. Červen 2011 Ahoj, možné to je, však nejlepší je zavolat na SPS, www.spspraha.cz, kde ti řeknou přesně co nyní vyžadují.Ale obecně s převodem z Německa není problém, musíme u nás o nich mít kupní smlouvu a potvrzení o odhlášení na jejich SPS - tedy WSW. Jmenuje se to ABMELDUNG. Jinak u vestavěného motoru je to většinou bez problému, pokud vypadá trochu rozumně. U přívěšáku to chce asi hodit dotaz na SPS, taky záleží jestli je motor již zapsán u lodi, či ne!!!Každopádně nedávat peníze z ruky, dokud nebude obojí jak smlouva, tak abmeldung v ruce. Pěkně z ruky do ruky, jinak jsou s tím zbytečné ciráty a další vícenáklady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 1. Červen 2011 Sdílet Odesláno 1. Červen 2011 Abmeldung:http://imageshack.us/photo/my-images/689/abmeldung.png/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 1. Červen 2011 Sdílet Odesláno 1. Červen 2011 A co CE ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 1. Červen 2011 Sdílet Odesláno 1. Červen 2011 Jahoďáku naše SPS mu asi s přihlášením v německu moc nepomůže, když to chce nechat na jejich papírech. Jelikož jsme v EU tak by neměl být problém jen převod u nich na jiného majitele, vydají ti doklady a na ty budeš jezdit u nás. Doklady v D vydávají na neomezenou dobu, neprodlužují se jako tady u nás, takže žádné kontroly. A dle vyjádření naší SPS jim do provozu zahraničního plavidla v čR celkem nic není, pokud má vydané jejich doklady - plaví se pod německou vlajkou a když je to u nich schválené k provozu můžou s tím jezdit všude. U nás pokud je to starší přívěšák bez CE a prohlášení o shodě a i člun bez CE tak máš smůlu a doklady ti nevydají, nebo vydají po koupi nového motoru (způsobilého) motoru ale bude tam omezení v prodeji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 1. Červen 2011 Sdílet Odesláno 1. Červen 2011 Pokud koupíš loď s motorem,který je mladší 25-ti let,a motor je zapsaný v DE papírech(alespoň v kupní smlouvě) a máš v ruce odhlášku,tak jsi v pohodě.Jedná se o převod kompletu(plavidlo a motor) již provozovaného v EU.Pokud není plavidlo z EU nebo nemáš papíry s odhláškou,tak není na přihlášení šance. Jediná možnost je přihlášení na čestné prohlášení o nepovinnosti loď přihlásit v jiné státě v EU,kde byla provozována.Tam je pro SPS možnost si zjistit informace z sps jinde v EU.Pokud chceš informace podrobnější,tak se ozvi do mailu nebo SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 2. Červen 2011 Autor Sdílet Odesláno 2. Červen 2011 Kluci díky všem, už jsem se informoval na SPS, a jestli jí koupím, převedu jí k nám.... sice budu muset absolvovat kontroly, ale neměl by být problém. Ještě jednou dík.M. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 2. Červen 2011 Sdílet Odesláno 2. Červen 2011 ... sem to řikal :-)))))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petan Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 (upraveno) Poraďte mi, prosím. Chtěl bych si o tomhle víkendu koupit loď z Německa. Vím, je to narychlo, ale já to neovlivním, taková je nabídka. Na co si dát pozor? Kromě toho, co píšete v tomhlke vlákně. Samozřejmě nejdřív to vidět, ale co pohlídat? Není někdo, kdo by tam třeba za menší obnos se mnou zajel? Je to laminátka tovární výroby, tak snad nebude problém s lodí jako takovou. Motor - přívěs, celkem starej. Je bez vleku, takže nechat dopravit někam na Labe a dojet hezky do Prahy. Jak proplavují komory, takhle skoro ještě v zimě jsem na Vltavě ještě nejel. Díky moc! Upraveno 29. Březen 2012 uživatelem Petan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 AhojProboha, proc to neodtahnes na vleku, nebylo by lepsi si jej teda nekde alespon pujcit, nebo nechat odtahnout?Na co si dat pozor. Je toho tu popsano docela dost, nejjistejsi asi zavolat na SPS, tam ti poradej naprosto presne. Jinak co se tyce lode a motoru, proste poradne prohlidnout a pokud mozno motor vyzkouset. Komory jedine obvolat. Nevim jak fungujou nyni v "zime" :). Kontakty najdes zde http://lavdis.cz/index.php?pg=42&ln=cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vokousana vrtule Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Ahoj vlek je asi nelepší volba nepíšeš jak je lod velká ale dá se naložit i na normální platák jestli teda tam co jí kupuješ je jeřáb, vydat se na dlouhou cestu ve větru dešti,o víkendu počasí nic moc a na vodě zvlášt, s neprověřenou lodí tak to ani náhodou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petan Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 No ten motor chci zkoušet docela dost, abych s tím pak někde nezůstal viset. Ten vlek nevím, jak bych sehnal tady (myslím tím u nás) a tam by mi ho nejspíš taky nepůjčili až domů. Navíc musí mít v papírech celkovou hm. do 1100kg. Co když to na něj nepůjde, od stolu se to těžko odhaduje a vybírat asi nemám z čeho. Za ty kontakty díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petan Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Stejně ji musím prověřit, abych nekoupil zajíce v pytli. Loď má 5m. Na to počasí se vůbec netěším, ale má to persenink. Jeřáb nejspíš není, jen zajet do vody. A stejně, jak to upevnit, pak to někde sjede nebo to stačí jen špatně podložit - díru tam nechci. Toho se bojím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vokousana vrtule Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Tak jí nekupuj,řádně prozkoumej,když bude vcajku nech zálohu,vrat se dom nevim odkud si,kup vlek a vrat se von ten kluk německej typuju že východo tu odhlášku taky v neděli neudělá záloha je v němcích svatá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 (upraveno) Univerzalni je vzit si ssebou tak 5 starejch gum a platak, na 5m lod potrebujes aspon 3m platak a dovezes to.Motoraky maji teziste dost vzadu, tak ji muzes dat pridi dozadu, tim usetris delku vleku. Upraveno 29. Březen 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Když on se plaťák s celkovou 1100kg shání těžko.Jak je daleko?Pošli SZ zkusíme něco vymyslet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Ja jsem myslel treba na SMA-31, ale ten ma 1300 nebo 1500, jak jsem tedka koukal, tak nic no.Kdyz jsem chtel dovyzt lodicku z Polska, tak jsem si taky nejdriv vytipoval vhodnej vlek a pak ho hledal v pujcovnach. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petan Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Díky, že se tak snažíte mi pomáhat, bál jsem se, aby mi vůbec někdo odpověděl. Připadal jsem si, jako blázen, ale možná jsme na tom všichni tak nějak stejně. Ta záloha zní dobře, budu si to pamatovat. Fishmastere, poslal jsem Ti mail, jinou možnost poslat sz jsem tu neobjevil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petan Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Viky: Když já ještě ani nevím, jestli ho vůbec budu brát. A s tím vlekem - větší jedině s jiným auťákem. Ale kdo mi ho půjčí - to už pojede se mnou a pak se nedoplatím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petan Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Vokous. vrtule: domů to mám do Prahy. A na vlek už mít nebudu, jen ho půjčit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vokousana vrtule Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Tak pujčovna a určitě znáš tu poučku že když kupuju něco staršího tak musí zbejt 20procent z ceny na opravy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petan Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Je to dražba, tak záleží na tom, za kolik nakonec bude. Ale dík, rád se nechám poučit. Zatím by to i tak šlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vokousana vrtule Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 A co vubec kupuješ tak na rychloodkud za kolik svěř se a pár lidí tady Ti tobud rozmluví nebo schválí přeci jen to neni rohlik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Ja bych mohl vypravet, jak se da na Aukru poridit vrak lodi a rok ho pak davat do kupy jenom aby to aspon plulo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petan Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Nebojte, nechci koupit na slepo jako většina ostatních na e-bay. A je to venku, líbí se mi tahle:http://www.ebay.de/itm/Kajutboot-Sportboot-Angelboot-/150785167188?pt=Sonstige_Boote&hash=item231b7f0f54 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se