Přejít na obsah
Plavidla.cz

Chcípání motoru Johnson 5

Doporučené příspěvky

Zdravím,nesetkal se někdo z Vás s tím že jede na člunu 200 m a motor-Johnson 5K chcípne.Když se mu napumpuje balonkem tak jede zase těch 200m a chcípne.Rozdělal jsem čerpadlo,prohlídnul membránu ale nezdála se mi špatná.pro jistotu jsem ji objednal.Nevím čím by to mohlo být jiným.Letos to ještě nejezdilo tak jestli tam něco zůstalo z minulého roku z benzinu ekologickýho.Vnoučkové byli moc zklamaný.Díky za radu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fando-tva zminka o eko-benzinu-nadal jsi tam nahodou ten lihobenzin z odreps?pokud jo tak je to jasne-nekde mas v tahu tesneni-takovej napad jsem mel taky a byl jsem rychle poucen o nasledcich-kurvi to gumu a muze to opravdu prisavat vzduch

pripadne se ozvi-packa

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

z mých zkušeností

- netěsnost hadice - koncovky

- špatná membrána v čerpadle

- staré- špatné těsnění mezi pumpou a blokem motoru kam je pumpa přidělána, funguje to na principu podtlaku při každém nasátí pístu, tedy pokud je to čerpadlo netěsně přiděláno k bloku, může to způsobit, že za membránu ten podtlak "netahá", tedy nepumpuje

Taky bych mrknul do karburátoru, jestli se neseká plovák, nebo nemá jehla plováku grot, nebo tam nejsou nečistoty.

Doporučuji si dát na benzinovou hadičku někam do cesty filtr pev. částic.

Nic jiného v palivové cestě by být nemělo.

Ahoj

Odkaz ke komentáři

filtry pevnejch částic se dávaj na nafťáky do výfuku, né?

Jinak jako první bych vyčistil karburátor a dal novej benzín. Když mi v motorce zůstane přes zimu, (ať ve dvoutaktu, nebo čtyřtaktní Hondě) tak je s tím vždycky problém a na novej jdou v pohodě na šlápnutí.

Odkaz ke komentáři

zařízení které odstraňuje ať již z plynu, či tekutiny cokoliv co v tom plave je filtr. Pokud to je bordel jako písek, rez z nádrže a pod., je to pevná částice. TEDY FILTR PEVNÝCH čÁSTIC, pokud chceme odstraňovat např. vodní kondenzát, či jiné emulze a pod., je to odlučovač vody. U starších provedení to bylo odděleno - odlučovač a za ním, nebo před ním filtr, nyní se to často dělá dohromady.

Tedy česky - vrazit do hadice sejtko, aby ty sračky nelezly do karburátoru.

PAŇATNO ? :-)

Odkaz ke komentáři

zařízení které odstraňuje ať již z plynu, či tekutiny cokoliv co v tom plave je filtr. Pokud to je bordel jako písek, rez z nádrže a pod., je to pevná částice. TEDY FILTR PEVNÝCH čÁSTIC, pokud chceme odstraňovat např. vodní kondenzát, či jiné emulze a pod., je to odlučovač vody. U starších provedení to bylo odděleno - odlučovač a za ním, nebo před ním filtr, nyní se to často dělá dohromady.

Mate samozrejme oba pravdu, ale filtr pevnejch castic je znamej hlavne z vyfuku u naftaku, kde prakticky nahrazuje katalizator a je to ta nejvetsi ptakovina kterou muze clovek v aute mit :). Kdyz se ti podela, tak je to o tezkejch penezich, kdezto katalizator sezenes za par korun.

Jinak samozrejme na palivovem vedeni ho budes mit take, ale aby nedoslo k nedorozumeni, kdyz se po nem budes shanet v sevisu a oni na tebe vystartujou s desetitisicovou castkou, tak to je ten filtr do vejfuku. Ten na benzin te vyjde na "par" korun :)

Odkaz ke komentáři

Díky moc za rady.Palivový filtr tam je.Takovej průhlednej váleček.Je v něm trochu bordel ale s ním to prochází.Vyčistil jsem všechno mimo karburátoru neboť tam kurevskej přístup a musí se hodně věcí demontovat.Ještě jsem to nevyzkoušel protože začalo pršet.Karburátor bych nerad vyndával abych nepojebal spoustu věcí ostatních.Ještě jednou díky za rady Franta.(ještě se určitě ozvu)
Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...
  • 11 months later...

Dobrý den , mám dotaz na VIKI CZ . Koupil jsem si malý člun s kajutou , a ten se až velice podobá tomu , co má Viki Cz v profilu na obrázku .

Já jej koupil v Mělníce , původně to měl být nějaký projekt elektro lodě . Moc se mi líbí , moc se těším na vodu , ovšem zkušenosti malé - gumák Z-Ray 2.5metrů a motor Johnson2.5HP . Tak bych rád získal nějaké zkušenosti s touto lodičkou , třeba jaký motor , krátká nebo dlouhá noha atd. Za každou radu , zkušenost , postřeh ohledně tohoto člunu budu velice vděčný , mám to kousek do Týnce nad Labem a co nejdříve bych se v tamní nové a hezké maríne spustil na vodu :-) .

Pavel

Odkaz ke komentáři

Mate samozrejme oba pravdu, ale filtr pevnejch castic je znamej hlavne z vyfuku u naftaku, kde prakticky nahrazuje katalizator a je to ta nejvetsi ptakovina kterou muze clovek v aute mit :). Kdyz se ti podela, tak je to o tezkejch penezich, kdezto katalizator sezenes za par korun.

Jinak samozrejme na palivovem vedeni ho budes mit take, ale aby nedoslo k nedorozumeni, kdyz se po nem budes shanet v sevisu a oni na tebe vystartujou s desetitisicovou castkou, tak to je ten filtr do vejfuku. Ten na benzin te vyjde na "par" korun :)

Přesně, jak píše tomáš80. Filtr pevných částic najdeme ve výfukovém systému, jako příplatkovou výbavu moderních naftových vozů. Totalní nesmysl, který bere autu výkon, po 100 000 až 150 000km odchází a stojí opravdu ranec. To co má autor na mysli je zřejmě a říka se tomu: Odkalovač,Odlučovač,Předfiltr nebo hrubej filtr paliva. Buď v podobě sítka umístěného v malé nádobce,nebo průhledná baňka s filrem z papíru. A to to je vždy umístěné před samotným filtrem paliva. Já jen aby při nákupu náhr.dílů nevzniklo nedorozumění :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...