Přejít na obsah
Plavidla.cz

Oprava oděrek na laminátovém trupu.

Sullaco

Doporučené příspěvky

Ahoj měl jsem něco podobného a použil jsem toto :

http://www.avaryacht.cz/watertite.p.aspx

WATERTITE - Bezředidlový rychleschnoucí dvoukomponentní epoxidový tmel vhodný na všechny druhy materiálů, ze kterých se výrabějí lodě. Pro použití nad i pod čárou ponoru. Ideální na opravy nebo k úpravě nerovnosti povrchu na malé ploše. Během jednoho pracovního postupu lze nanést až 2 cm tmelu.

Drží super není to ale čistě bílé, ale myslím , že na spodku to je asi jedno

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dal jsem jen ten tmel a již jsem přes to nic nedával, barva je lehce do béžova. Pokud budeš "hračička" tak samozřejmě můžeš zatmelit lehce pod povrch a potom nanést vrstvičku geolcetu (doporučena v tloušce cca 0,6-0,8 mm) přeleštit a bude to jak nové. Ale myslím, že na spodku

a vzhledem k tomu kde se s lodí vyskytuješ (Labe - asi opravdu dost kamenité dno) bys za chvíli nedělal nic jiného. Ikdyž se člověk snaží sebevíc stačí při kotvení při nevhodném povrchu dna když okolo pojede nějakej blbec a šrámy pěkně přibývají.

Odkaz ke komentáři

Tak já jsem tu díru přímo na hraně v kýlu taky neřešil ale ta na boku už mě štve. Sice mám loď převážně na suchu, ale dle mě bych to zadělat měl co nejrychleji ne? Nebo se do toho nějak dostanhe voda a po prdeli ne?

Jo a nezkoušel jste někdo ten keelguard nebo keelshield? Na Labe je to dle mě opravdu užitečný

http://www.keelguard.com/keelguard.html

http://www.keelshield.com/

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

na opravu stačí klasický epoxid. Rozdělat s tužidlem přidat bílé saze na zahuštění popřípadě titanovou bělobu aby byl úplně bílý a je to. Dávat Gel coat na povrch je blbost. Je důležité povrch dobře zatmelit, pak obrousit a na konec rozleštit. Pak ani nepoznáž še tam něco bylo.
Odkaz ke komentáři

Jenom mne napadla jedna vec. Je to Americkej vymysl, coz tim nemyslim nic spatneho. Jenom ze v americe nameji lode na podvalniku na kylovych rolnach. Vetsinou maj ty fosny na bocich a kyl maj prakticky volny ve vzduchu. Kdezto u nas mas vetsinou lod hlavne na kylovych rolnach a tak si rikam, aby to pak nedelalo nejakou rotyku.
Odkaz ke komentáři

For "sullaco" tak se mi ozval prodejce Keelshieldu. Chce za dopravu do čr 60usd. Tak nevím, zda se to vyplati a jak poznamenal "Tomas80" mohlo by to dělat problém při najíždění na vlek kde jsou středové rolny. (taky mám takový). Pokud budeš mít zájem dám Ti kontakt na prodejce, já ještě nejsem zcela rozhodnut zda ano. :)
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...