Sullaco Zveřejněno 16. Květen 2011 Sdílet Zveřejněno 16. Květen 2011 Ahoj kluci, našel jsem na trupu několik oděrek pravděpodobně od šutrů na Labi. Je to trošinku hlubší, takže čím to vyspravit? Díky Zdenek http://img825.imageshack.us/img825/4503/dsc00187ed.jpg http://img835.imageshack.us/img835/5773/dsc00185rn.jpg Uploaded with ImageShack.us Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Květen 2011 Sdílet Odesláno 17. Květen 2011 Ahoj měl jsem něco podobného a použil jsem toto : http://www.avaryacht.cz/watertite.p.aspx WATERTITE - Bezředidlový rychleschnoucí dvoukomponentní epoxidový tmel vhodný na všechny druhy materiálů, ze kterých se výrabějí lodě. Pro použití nad i pod čárou ponoru. Ideální na opravy nebo k úpravě nerovnosti povrchu na malé ploše. Během jednoho pracovního postupu lze nanést až 2 cm tmelu. Drží super není to ale čistě bílé, ale myslím , že na spodku to je asi jedno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 17. Květen 2011 Autor Sdílet Odesláno 17. Květen 2011 Ahoj,no ten trup už také není sněho bílý. Nicméně stačí ten tmel nebo ještě přes to prdnout ten gelcoat? Mimochodem jakou to má teda barvu ten tmel? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Květen 2011 Sdílet Odesláno 17. Květen 2011 Dal jsem jen ten tmel a již jsem přes to nic nedával, barva je lehce do béžova. Pokud budeš "hračička" tak samozřejmě můžeš zatmelit lehce pod povrch a potom nanést vrstvičku geolcetu (doporučena v tloušce cca 0,6-0,8 mm) přeleštit a bude to jak nové. Ale myslím, že na spodku a vzhledem k tomu kde se s lodí vyskytuješ (Labe - asi opravdu dost kamenité dno) bys za chvíli nedělal nic jiného. Ikdyž se člověk snaží sebevíc stačí při kotvení při nevhodném povrchu dna když okolo pojede nějakej blbec a šrámy pěkně přibývají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 17. Květen 2011 Sdílet Odesláno 17. Květen 2011 Ju, to je dobre ze se na to nekdo zeptal, mam tech "Labskych" direk taky par, ale zatim jsem to nejak neresil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 17. Květen 2011 Autor Sdílet Odesláno 17. Květen 2011 (upraveno) Tak já jsem tu díru přímo na hraně v kýlu taky neřešil ale ta na boku už mě štve. Sice mám loď převážně na suchu, ale dle mě bych to zadělat měl co nejrychleji ne? Nebo se do toho nějak dostanhe voda a po prdeli ne? Jo a nezkoušel jste někdo ten keelguard nebo keelshield? Na Labe je to dle mě opravdu užitečný http://www.keelguard.com/keelguard.html http://www.keelshield.com/ Upraveno 17. Květen 2011 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Květen 2011 Sdílet Odesláno 17. Květen 2011 Hele to vypadá zajímavě - takový oděrový profil na kýl by nemusela být špatná věc, už jsi studoval ceny? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 18. Květen 2011 Autor Sdílet Odesláno 18. Květen 2011 http://cgi.ebay.de/KeelShield-keel-guard-shield-all-sizes-and-colors-/190429193765?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item7216951c85 Objednal jsem tedy ten tmel, musí se to vše spotřebovat, nebo to je na více použití? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 18. Květen 2011 Sdílet Odesláno 18. Květen 2011 Zrovna dnes jsem jej v garáži našel a otevřel. Měl jsem jej doma cca tři roky a ještě stále to bylo plastické a šlo to namíchat (Zadělával jsem dirku po čidlo ). Chce to jen po použití dobře zavřít. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 18. Květen 2011 Sdílet Odesláno 18. Květen 2011 Ten "KeelShield" se mi moc líbí. je to tedy "darda" za 1 m dát 86 dolačů + doprava, ale stejně jsem mu napsal kolik by ta doprava stála. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 19. Květen 2011 Sdílet Odesláno 19. Květen 2011 na opravu stačí klasický epoxid. Rozdělat s tužidlem přidat bílé saze na zahuštění popřípadě titanovou bělobu aby byl úplně bílý a je to. Dávat Gel coat na povrch je blbost. Je důležité povrch dobře zatmelit, pak obrousit a na konec rozleštit. Pak ani nepoznáž še tam něco bylo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 19. Květen 2011 Autor Sdílet Odesláno 19. Květen 2011 Ten "KeelShield" se mi moc líbí. je to tedy "darda" za 1 m dát 86 dolačů + doprava, ale stejně jsem mu napsal kolik by ta doprava stála.Tak dej pak vědět, dyžtak bysme to vzali na půl. Musim ale mrknout na kýl, jak by to tam šlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 19. Květen 2011 Sdílet Odesláno 19. Květen 2011 Jenom mne napadla jedna vec. Je to Americkej vymysl, coz tim nemyslim nic spatneho. Jenom ze v americe nameji lode na podvalniku na kylovych rolnach. Vetsinou maj ty fosny na bocich a kyl maj prakticky volny ve vzduchu. Kdezto u nas mas vetsinou lod hlavne na kylovych rolnach a tak si rikam, aby to pak nedelalo nejakou rotyku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 20. Květen 2011 Sdílet Odesláno 20. Květen 2011 Když se prodejce ozve dam vedet :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 23. Květen 2011 Sdílet Odesláno 23. Květen 2011 For "sullaco" tak se mi ozval prodejce Keelshieldu. Chce za dopravu do čr 60usd. Tak nevím, zda se to vyplati a jak poznamenal "Tomas80" mohlo by to dělat problém při najíždění na vlek kde jsou středové rolny. (taky mám takový). Pokud budeš mít zájem dám Ti kontakt na prodejce, já ještě nejsem zcela rozhodnut zda ano. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 23. Květen 2011 Autor Sdílet Odesláno 23. Květen 2011 Omrknu ještě pořádně kýl jak to tam mám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se