Přejít na obsah
Plavidla.cz

Zvedání nohy

caryk

Doporučené příspěvky

Asi mam drobet problem potřebuji poradit

Kdyš zvednu nohu až nahoru tak by asi měla držet ale po cca minutě začne klesat až sjede dolu taky vam to dělá. A když jako jedu k vodě tak ji musim zavázat kortnou to by asi být nemělo

Tak že co s tim poradte

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj

Tak to by urcite delat nemelo. Me se to teda jeste nikdy nestalo ani na zavesaku, ani na tomto zabudovanym. Vzdy kdyz nejak nastavim nohu, tak i po ceste do chorvatska je stale ve stejne poloze. Myslim, ze to bude asi nejakej prepoustak cerpadla u motorku trimu.

Odkaz ke komentáři

Ahoj nevím co je to za trimovací zařízení v každém případě půjde zřejmě o poruchu uvnitř siloválce nechci strašit někdy pomohou jen vevnitř o kroužky,ale někdy je to sežrané a je to nutno vyměnit celé což je třeba u mne 700euro
Odkaz ke komentáři

Ten siloválec je tak drahej,že bych se do toho sám nepouštěl nehledě na to,že pak Ty O kroužky chce vědět jaké spoj se z někým kdo to opravuje ať Ti poradí pár fíglů co zaslepit popřípadě zvednout nohu označit kapalinu v nádržce čerpadla /sloupec hladiny/ když Ti to klesne jestli je to stejné /sloupec/.Nebo jestli není někde olej.

Po telefonu Ti určitě každý rád poradí,ale siloválec bych rozebral až když je to tutovka,že je to on.

Odkaz ke komentáři

Taky by to mohly dělat přepouštáky v čerpadle a nebo ten pojistný "bazmek" který ma zajistit když jedeš na zpětný chod aby se noha sama nesnažila zvedat (je to taková sranda na "transomu" uvnitř lodě) a chodí to s lanovodem řazení a plynu - mrkni zda to funguje a pohybuje se jak má - ale taky zřejmě záleží na typu motoru a nohy.
Odkaz ke komentáři

Když už o noze, jen mě tak napadlo, když by náhodou z nějakýho důvodu nešla noha sklopit nahoru, dá se to udělat nějak manuálně?

U hydraulického zvedání dost blbě, jedině někde povolit hadičky aby nebyl tlak ve válcích (ono ikdyž to blbne a např. propouští proti sobě tak to je pořád natlakovaný) a potom růčo zvednout a uvázat - vlastní zkušenost. :(

Odkaz ke komentáři

na přívěšákách s hydr. trimem je přepouštěcí šroub. nemá to Z-noha taky? povolením otevřeš bypass a motor jde zvedat rukou

Hele možný to je, ale u mě šlo konkrétně o to že mi pístníce "rupla" a hydraulika vytekla kam neměla, takže jsem ani nemusel přepoušták hledat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...