Karel Zveřejněno 26. Duben 2011 Sdílet Zveřejněno 26. Duben 2011 Ahoj, chtěl jsem se zeptat. Mám motorák cca 1200kg. Momentálně mám kotvu čtyřtamenou 12kg ,ale je to vopruz s ní manipulovat. Myslíte, že by stačila 6kg? Kotvím na Orlíku, na moře nejezdím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 27. Duben 2011 Sdílet Odesláno 27. Duben 2011 Ahoj používám na podobně váhově stejné lodi kotvu FORCE 5 kg a úplně to stačí - spíše než o váze je to o provedení kotvy pokud nemám šanci se uvázat druhou stranou ke břehu tak používám na zádi ještě skládací čtyrramenou měl jsem 4 kg teď jsem ji zaměnil za 6 kg. Na řece to stačí a na Orlíku většinou pískové dno takže to chce nějakou pluhovou nebo deskovou, ta čtyrramenná není to pravé ořechové ale pokud není bouřka nebo silný vítr tak stačí taky.Stejnou sestavu jsem používal i na moři a bez problémů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 27. Duben 2011 Autor Sdílet Odesláno 27. Duben 2011 Anachy díky za info. Ještě jsem se chtěl zeptat, (pokud se nepletu tak máš naftu) kolik ti to točí při jízdě ve sklutu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 28. Duben 2011 Sdílet Odesláno 28. Duben 2011 Anachy díky za info. Ještě jsem se chtěl zeptat, (pokud se nepletu tak máš naftu) kolik ti to točí při jízdě ve sklutu?Bohužel mám benzin on ten obsah a výkon klame tělem. je to už taky "dědeček" ale nedám na něj dopustit. Takže spotřeby u benzinu tě asi nezajímají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 28. Duben 2011 Autor Sdílet Odesláno 28. Duben 2011 šlo mi o to, že mám 2,7 tdi a při plném výkonu ve skluzu mi točí necelé 3000, tomu odpovídá i rychlost 45km/h. tak nevím jestli je to v pořádku. Možná mám špatnou vrtuli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 28. Duben 2011 Sdílet Odesláno 28. Duben 2011 No na 3000 ot 45 km je docela ucházející, mozná ze zmena vrtule by neco provedla s otackami motoru, zalez kolik se muze max. tocit, pokud muzes mit otacky vyssi tak by jsi zmenou stoupani propelleru mohl navyseni rychlosti dosahnout, pisou ze jeden stupen dela cca 150-200 ot.Resim ted podobne dilema, momentalne mam maximalni strop cca 3800 ot/min a muzu tocit az 4300 ot/min - ale osazený propeller mi to nedovolí tak vymyslím co bych si poridil abych tomu trochu pomohl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 28. Duben 2011 Autor Sdílet Odesláno 28. Duben 2011 Je to motor z Terrana, tak si myslím, že by pár otáček navíc snesl. Až něco vymyslíš dej mi prosím vědět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 29. Duben 2011 Sdílet Odesláno 29. Duben 2011 a jakou vrtuli tam mas ted?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 1. Květen 2011 Autor Sdílet Odesláno 1. Květen 2011 To netuším, je tam ta původní ,ještě když tam byl Mercuiser 4,3, noha je OMC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Květen 2011 Sdílet Odesláno 2. Květen 2011 To netuším, je tam ta původní ,ještě když tam byl Mercuiser 4,3, noha je OMCbude na ní nějaký číslo a dle toho se dohledá co je to za rozměr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 2. Květen 2011 Autor Sdílet Odesláno 2. Květen 2011 podívám se, ale už je několikrát přetřená. Potřeboval bych tu službu co nabízelo Bootcentrum s možností otestování na vodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 2. Květen 2011 Sdílet Odesláno 2. Květen 2011 Testování propelleru - napiš jaký máš typ Z-náhonu !!Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 2. Květen 2011 Autor Sdílet Odesláno 2. Květen 2011 Je to OMC. Loď Fourwinns 195 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 2. Květen 2011 Sdílet Odesláno 2. Květen 2011 OMC je příliš široký pojem,potřebuji upřesnit! Jaký je rok výroby? Má propshaft drážkovanou hřídel a jaký průměr?Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 3. Květen 2011 Autor Sdílet Odesláno 3. Květen 2011 Rok výroby 1992 Fourwinns 195 Sundover, původní motor byl 4,3 benzin. Cobra trim i propeler zůstali původní. To ostatní je pro mne velká neznámá. Mohl bych to nafotit a zaslat mailem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 3. Květen 2011 Sdílet Odesláno 3. Květen 2011 Vzkaz pro :KAREL Nafoť Z-ko a detailně sundaný propeller a pošli to na: bootcentrum@seznam.cz Mohl bych vzít nějaké propellery a na Slapech to někdy/až přestane chumelit?!/ otestovat.Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 3. Květen 2011 Autor Sdílet Odesláno 3. Květen 2011 Děkuji. Nafotím a pošlu. Ale nevím jak s tím sundaným propellerem, to opravdu neumím a nechci ještě něco podělat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se