Přejít na obsah
Plavidla.cz

Jakou kotvu

Karel

Doporučené příspěvky

Ahoj používám na podobně váhově stejné lodi kotvu FORCE 5 kg a úplně to stačí - spíše než o váze je to o provedení kotvy pokud nemám šanci se uvázat druhou stranou ke břehu tak používám na zádi ještě skládací čtyrramenou měl jsem 4 kg teď jsem ji zaměnil za 6 kg. Na řece to stačí a na Orlíku většinou pískové dno takže to chce nějakou pluhovou nebo deskovou, ta čtyrramenná není to pravé ořechové ale pokud není bouřka nebo silný vítr tak stačí taky.

Stejnou sestavu jsem používal i na moři a bez problémů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Anachy díky za info. Ještě jsem se chtěl zeptat, (pokud se nepletu tak máš naftu) kolik ti to točí při jízdě ve sklutu?

Bohužel mám benzin on ten obsah a výkon klame tělem. je to už taky "dědeček" ale nedám na něj dopustit. Takže spotřeby u benzinu tě asi nezajímají.

Odkaz ke komentáři

No na 3000 ot 45 km je docela ucházející, mozná ze zmena vrtule by neco provedla s otackami motoru, zalez kolik se muze max. tocit, pokud muzes mit otacky vyssi tak by jsi zmenou stoupani propelleru mohl navyseni rychlosti dosahnout, pisou ze jeden stupen dela cca 150-200 ot.

Resim ted podobne dilema, momentalne mam maximalni strop cca 3800 ot/min a muzu tocit az 4300 ot/min - ale osazený propeller mi to nedovolí tak vymyslím co bych si poridil abych tomu trochu pomohl.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...