Přejít na obsah
Plavidla.cz

Plavební ITInerář - testování na webu

viky_cz

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 229
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Ahoj panove, jsem moc rad, ze se kolem ITI neco pozitivniho pohybuje vpred!

Rád přispěju,když něco objevím.

Novy prispevky od Lukase jsem dneska v ITI zverejnil a dekuju. Skutecne jsi to vlozit spravne. Pokusim se udelat nejaky vylepseni, aby se to lip vkladalo, mam nejaky napady, ale budu rad i za pripominky k ovladani, treba neco vylepsit dokazu.

Nějak jsem nezjistil jak to nacpat do iti. Snad to alespoň takto pomůže.

Rad poradim jak se vklada, klidne se ptej. Krome toho teda... fakt v Iti zatim nemam nakupy a nejakou tu zabavu, musim na to vymyslet ikonky a pak je aktivuju. Mezitim se pokusim tvoje poznatky nejak smysluplne zpracovat. Jeste mi zbejva neco kolem Slapu teda, ale postupne se tim prokousavam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nove ikonky:

Dneska jsem do Vybaveni pridal Nakupy a Zabavu, do Znacek jsem pridal Koupani.

Ikonky objektu jsem uz pridaval ve vyssim rozliseni, takze by to melo vypadat lip, kdyz se to vytiskne (kdyz teda pominu samotne graficke ztvarneni).

Kompletni seznam objektu ke vlozeni zde: http://www.plavidla.cz/forum/iti_objmap.php

Krome toho jsem delal nejaky mensi upravu formulare pro vytvoreni novyho objektu. Po vytvoreni objektu se rovnou da pokracovat na vkladani dalsiho.

Zdenda: Asi jsem tupej. At hledam jak hledam, ani fotomapa ty hriste nevidi, neboh bys to zkusit je nejak najit a dat souradnice?

Odkaz ke komentáři

Pro vkládání příspěvků do ITI mi připadá jako nejlepší způsob omrknout v "úpravách" již vložené příspěvky a podle toho to tam šupnout. Já jsem to tak poprvé udělal.

for viky_cz : Koukal jsem, že tam není Sázava. Je to jenom na projížďku přibližně 1,2km pod dráty vysokého napětí,ale i tak. Asi jen přítok bez prokliku s poznámkou. Udělej to ty jak budeš chtít.

Jinak tam ještě vložím restauraci v D. Beřkovicích na Labi. Mají tam velký venkovní prostor s posezením. Asi 50m je soukromé molo s tel. číslem na majitele. Po zavolání majitel neměl problém.

Trochu se zdráhám vložit Restauraci U Trumpetky v Lounkách ( http://www.utrumpetky.cz/ ) ,protože je to bez vlastní zkušenosti. Když jsem plul okolo, tak tam stály 2. zaplachtovaný lodě a už to nebylo kam píchnout.

Odkaz ke komentáři

Na Trhovkách obchod OK,super pizzerie.Kotvení 200kč-noc bez vody ,el,a záchodu je docela drahý.To je lepší zakotvit před kempem a projít se.Ovšem je tam dost ožralých živlů,takže je lepší aby někdo zůstal na lodi a hlídal.Radava jídlo špatný,krám nikde.Naproti pukňov kotvení super(kotva-břeh),hospoda OK jídlo levný a docela ujde.

Edit: Pukňov každou sobotu muzika-country,kapela složená z místních členů yacht clubu.Dobrá nálevna pod restaurací.Stojí za návštěvu.

Upraveno uživatelem fishmaster
Odkaz ke komentáři

Kotvení na Trhovkách u mola je opravdu za poplatek. Kotvit se dá hned vedle mola na pláži. Tam je to ale dost na ráně. Lepší je to pod novostavbama, tedy napravo od placených mol. Tam je klid. Vřele doporučuju. Jen ráno přišla ta šílená bouřka a musel jsem přejet až dozadu do zátoky. :-)
Odkaz ke komentáři

Tak jsem v ITI začal Vltavu do č. Budějovic. Nevím jestli je to vše aktuální. Byl jsem tam v květnu.

viky_cz - Koukal jsem, ze jsi to nadepsal od km 210,ale ještě nepotvrdil. Možná jestli to nedat už od toho km 208. Já jsem právě nevěděl. Ale je to asi jedno

Odkaz ke komentáři

Ahoj, kdykoliv se to muze upravit. Dekuju za vlozeni informaci. :) Jdes prikladem!

Ja jsem se v tech kilometrech taky jeste nezorientoval, ale zatim bych to nechal. On se nekdo ozve, co je spatne a co spravne.

Zverejnil jsem to. Mimochodem, na hlavni strance jsem to trochu vylepsil, aby se neverejne zaznamy odlisily od verejnych.

Odkaz ke komentáři

• 2 months later...

Novinka v Itinerari, jak jsem slibil (zde)

Zmeny jsou v zasade dve, prvni se tyka vsech, druha jenom tech pilnych.

1) Doslo mi, ze kdyz si toho z Iti clovek vytiskne vic, tak by taky nemusel brzo vedet, na co vlastne kouka. Proto jsem na zacatek a konec vypisu pridal jmeno reky a ricni km kterym zaciname (nebo koncime). Krome toho jsem dal jmeno reky i do titulku stranky a taky upravil kod stranky tak, aby to na strance skakalo dolu, na zacatek trasy, takze by to mohlo bejt ponekud prehlednejsi.

2) Pro ty pilnejsi (co neco vkladaji) jsem na vypis prohlizeni dal nahoru i dolu odkaz (setup.gif), kterym se da skocit do editace a to primo do casti reky, ktera se zobrazuje. Tzn. Kdyz si v rozcestniku vyberu Slapy, tak se mi zobrazi km 91 az km 135 a kdyz odtud skocim do editace, tak edituju taky jenom tenhle rozsah a ne celou Vltavu.

Puvodni odkaz v zahlavi stranky nadale smeruje na seznam rek a poslednich zmen.

Pripominky, navrhy a nalezene chyby prosim reportujte tady.

Odkaz ke komentáři

Upozornuju, ze neni mozny menit udaje, ktery vlozil nekdo jinej.

Jestli chcete neco jinak, muzete vytvorit duplicitni zaznam s novejma udajema a ja zverejnim ten novej a skryju starej. Potom zase ten, ci je ten verejnej zaznam, muze tu vec dal aktualizovat.

Dalsi cesta je na to upozornit tady (nejlip s cislem zaznamu) a ja, nebo autor puvodniho zaznamu to muzeme opravit.

Odkaz ke komentáři

Dnesni novinky:

Zverejnil jsem nultou verzi Batova kanalu:

http://www.plavidla.cz/forum/iti_display.php?base=10&from=0&to=53#start

Chybi tam milion veci, takze budu rad za jakykoliv prispevek, nejlip vlozit primo do Iti. Zajimavost je krizeni s Moravou, v pripade, ze se po useku da plout, tak je tam na pritok vlozzeny odkaz na tu cast Moravy, po ktery se da projet.

Cela Morava je zatim skryta a mozna i zustane, ale sa se k tomu prokliknout tady:

http://www.plavidla.cz/forum/iti_display.php?base=11&from=115&to=196#start

Dalsi uprava se tyka "tech pilnejsich": V editaci jsem upravil nektery odkazy mezi strankama, takze by melo bejt snazsi se pohybovat v editaci. Pripominky vitam.

Prislo mi, ze nekdo vaha pri vkladani novych objektu co a jak vyplnit ve formulari:

Po zvoleni typu objektu se otevre formular na zadani jeho parametru. Jedinej "povinnej" udaj je pocatecni ricni km (druhy radek, leve okynko), ale i kdyz se nezada nic, tak se objekt vytvori, jenom se umisti na km 0. Pozdeji se to ale da opravit, takze pokazit se to nijak neda.

Nejjednodussi je prohlidnout si par z hotovejch zaznamu.

Edit: Podobne jako u Moravy jsem upravil soutok Otavy a Vltavy: http://www.plavidla.cz/forum/iti_display.php?base=6&from=0&to=18#start

Odkaz ke komentáři

Mensi novinky:

Pridal jsem tri dalsi druhy "vybaveni" ciste turisticke povahy, a to Zajimavost, Rezervace a Pamatka. Na Bataku se bez toho neobejdu, ale jiste se to vyuzije i jinde.

Do plavebnich znaku jsem k plav. draze pridal jeste zakaz plavby, muze se hodit.

Jinak v databazi objektu je za posledni tyden 152 zmen nebo prirustku.

Odkaz ke komentáři

Mikrozmeny:

Jak jsem prochazel tohle tema, tak jsem nasel slibenou a zapomenutou znacku pro hloubku. Dokonce pro ni uz existovala ikonka, tak jsem ji doplnil.

Krome toho jsem doplnil znacku "vystraha" pro cokoliv neprijemnyho na vodnim toku. Jako prvni priklad jsem bojoveho labutaka z Podebrad predelal z Poznamky na Vystrahu.

Odkaz ke komentáři