Přejít na obsah
Plavidla.cz

Plavební ITInerář - testování na webu

viky_cz

Doporučené příspěvky

Sem se este kouknul do kodu stranky a prohnal to validatorem, a pridavam par postrehu:

1) validator rve na doctype HTML 3.0 - 3.0 neni podporovana a ani w3c ji nikdy nedoporucovalo k pouziti. Dej tam 3.2

2) tr height=24 - tr nema atribut height

3) span by sel omezit dodefinici v css

4) (ze chybi alt u obrazku...)

5) uvozovky kolem atributu - jeden z moznych zdroju problemu

6) pouzivani absolutnich hodnot u sirek prvku tabulky neni uplne nejstastnejsi

To pro zatim vse ke kodu.

K cestine - kodovani stranky je jedna vec a kodovani databaze muze byt druha...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 229
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Bahno: Moc dekuju. Zkusim 3.2, ty SPANy mi delaji tezkou hlavu, nekde se mi radi pod sebe, nekde vedle sebe (coz chci). Mozna to predelam na tri sloupce tabulky a bude po srande. Jestli tusis jak ty SPANy zaridit pres css tak prosim o radu.

Pevnou sirku davam takovou aby se to veslo na A4, kvuli tisku.

Kodovani DB i kodovani stranky jsem zkusil nejdriv ISO, pak UTF-8 (jako zdejsi forum) a ted ciste ze zoufalstvi CP1250, vysledek... doma to jde, na verejnym serveru ani hovno.

Anachy: Videl jsem to, je to hruza. Ale na domacim serveru mi to jde normalne. Tak pockam, jestli to presuneme nekam jinam, tak to budu resit na miste, z tohodle se zblaznim asi.

Odkaz ke komentáři

Nevadi, zrovna se chystam k tomu napsat par tipu a triku. Kdyztak se zeptej co chces vedet.

Ke vkladani se dostanes pres maly klic vpravo nahore, zakladni help je na hlavni strane uplne dole (cerveny otaznik), je v nem i mapa objektu, ktery se daji vkladat.

Edit: Jeste info - nejdulezitejsi pro vlozeni objektu je jeho ricni km, krome typu objektu je to jedina povinna informace. Nazev a text poznamky nejsou povinne.

Odkaz ke komentáři

Dnesni update.

Trochu jsem upravil zobrazovani, vylepseni je ovsem hlavne v objektech - ve stavbach pribyl privoz a prehrada, zalozil jsem novou skupinu plavebni znaky a do ni vlozil zatim jediny znak - plavebni draha. Melo by se tim dat vyresit oznaceni "kudy se ma jet", tzn objizdeni ostrovu, vjezdy do plavebnich kanalu a podobne.

Ke vkladani objektu: Kdyz je na jednom miste vic souvisejicich objektu, tak je vhodny dat popis jenom k jednomu a ty ostatni vlozit bez popisku - zobrazi se jenom ikony v rece, ale na vypisu na boku nejsou. Tim se usetri misto. Par zaznamu jsem uz upravil.

Prakticky priklad je prehrada s plavebni komorou - prehradni hraz se da vlozit bez nazvu a bez popisu, plavebni komora na stejnym km (s urcenim brehu) muze mit popis.

Vice info priste. :)

Odkaz ke komentáři

Je super ze se tomu nekdo venuje po strance obsahu, dekuju panove.

Dej tam klidne i to co je notoricky znamy, kdyz dojedou lidi treba z Bataku, vedi prd. No... koneckoncu ja taky vim prd a to jsem jenom od Kolina.

Uz brzo by se mely zacit pouzivat uzivatelsky jmena a pribyt dalsi funkce, tak snad to pak bude lepsi k pouziti.

Odkaz ke komentáři

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
ahoj viky, stale mi neni jasne jak se do itirenare dostanu primo ze vstupni stranky, je mozne ze to jeste nemas hotove a nebo se blbe koukam, dostanu se tam z tveho odkazu - to je bez problemu ale jak je pristup pro normalniho smrtelnika ktery neni prihlasen na foru. :)
Odkaz ke komentáři

Dnesni update, snazim se byt user-friendly:

1) Trochu jsem zprehlednil navigaci, pribyly navigacni ikonky:

http://www.plavidla.cz/iti/iti_img/house.gif je odkaz na www.plavidla.cz/iti

http://www.plavidla.cz/iti/iti_img/logo_plachty_vsm.gif je odkaz na www.plavidla.cz/forum

2) Upravil jsem fonty, abych to (nelze rict vypeknil takze) trochu odhnusnil.

3) Predelal jsem skript vkladani novych objektu na trochu vic obrazkovej. Vlozeni novyho objektu je ted o jedno kliknuti kratsi.

4) To ale neuvidi kazdej - moderatori maji hned po ruce seznam poslednich 30ti zmen v databazi. Mozna to nakonec pridam i uzivatelum, zda se to bejt prakticky.

5) Pokousim se pridat nejaky objekty do Labe, uvitam kazdou pomoc s Labem i s Vltavou.

Kdo chcete, kouknete na to.

Odkaz ke komentáři

Hrad Zvikov - nema prirazenou reku.

Doporucuju smazat a zkusit zalozit znova. Verejna slozka to je, ale pod datumem ma bejt nazev reky a neni tam nic.

Nedelal jsi to nahodou z ty pokusny polozky "AJSDJS", nebo jak to bylo? Ta mela reku, ktera uz neexistuje. Ja to smazat nemuzu, ale ty jo (protoze je to polozka tvoje a ne moje).

Edit: Zkusil jsem to zalozit znova a spravne a jde to, takze jestli muzu poprosit, starej zaznam smazni. Ja bych sice taky asi mohl, ale musel bych to delat rucne v databazi, coz se mi moc nechce, kdyz tobe staci 2x kliknout.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...