Přejít na obsah
Plavidla.cz

Koupe starsiho motoru vs. Parsun F5BMS?

Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny pritomne.

Jak se tak poohlizim po rozumnem motoru na moji lod (nejakym, kterej by nedelal tak velkej kraval), stale vic zacina Parsun F5BMS s cenou pod 20000,- slapat na paty 5 az 10 let starym motorum Johnson, Suzuki a podobne.

Moje pozadavky (F-N-R, externi nadrz) to splnuje, nevim jestli se na to da nahodit dobijeni. Trochu ted zapasim treba s nabidkou www.czmarine.cz, kde jsou nejaky starsi motory v prijatelny cenovy relaci.

Co mi doporucite? (Nebo mi rovnou nabidnete motor, at nemam to dilema...)

Mimochodem... muj jeste pomerne funkcni starecek Johnson by byl evt. k prodeji nekdy v lete.

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mne zajima, jak to bude s tim motorem vypadat, ale prej jjede velmi dobre. Jeste ho nemam doma, pojedu pro nej asi az o velikonocich. Smula je, ze lod mam tedka totalne rozlozenou a zdravi bohuzel taky, takze to stejne asi nevyzkousim. Dotedka jsem mel starej dvoutakt, vicemen jenom na pokusy, ale kdyz jsem slysel novy motory, tak mi doslo ze to proste k tomu neni, abych ho pouzival.
Odkaz ke komentáři

Dnes jsem si pujcil "mensi" lod na otestovani vykonu motoru. Pri hmotnosti clunu kolem 60kg a me hmotnosti cca 110kg je to pomerne vhodna sestava na test plavby ve skluzu, tedy dosazeni vykonu 5HP.

Test probehl uspesne, malem jsem to utopil, ale povedlo se.

Snad jsem ty necky i vratil v poradku, jsem rad ze mi je sverili na tak nebezpecnou akci. S timhle motorem to stabilitou prilis nevynika. :)

Zde par momentek:

http://skoda.panda.cz/upload/Viky_UPLOAD/5hp_test1.jpg

http://skoda.panda.cz/upload/Viky_UPLOAD/5hp_test2.jpg

Vyborna zprava je, ze motor za hodinu a neco blbnuti na vode sezral jenom asi litr naturalu.

Odkaz ke komentáři

Ted jsem si jeste vzpomnel.... nekde jsem zasil (no zrejme utopil) pojistku ke chcipaku, mate nekdo tip kde ji koupit? Je to univerzalni dil nebo musim shanet primo Parsun?

Edit: Konecne jsem neco vygooglil. Podle obrazku to asi bude Yamaha, ale mozna Honda.

Odkaz ke komentáři

Hezký , hlavně že jsi spokojený, :) :)

já se chystám na vodu o víkendu - první letošní plavba tak snad bude vše OK a mé servisní zásahy budou bez následku, motor běží jak novej, dnes jsem ještě vyměnil filtr a olej, tak teď jen že bi mi tam teklo přez ty nové manžety na noze a to by nemělo.

Odkaz ke komentáři

Já jsem dal loď na vodu včera. Tak 10min trvalo než jsem nastartoval, asi spadla nafta a dalších 10 min trvalo než vlítla voda do okruhu, což vůbec nechápu. jinak Orlík má celkem nízkou hladinu. O víkendu vyrazím.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...