viky_cz Zveřejněno 7. Duben 2011 Sdílet Zveřejněno 7. Duben 2011 (upraveno) Zdravim vsechny pritomne. Jak se tak poohlizim po rozumnem motoru na moji lod (nejakym, kterej by nedelal tak velkej kraval), stale vic zacina Parsun F5BMS s cenou pod 20000,- slapat na paty 5 az 10 let starym motorum Johnson, Suzuki a podobne. Moje pozadavky (F-N-R, externi nadrz) to splnuje, nevim jestli se na to da nahodit dobijeni. Trochu ted zapasim treba s nabidkou www.czmarine.cz, kde jsou nejaky starsi motory v prijatelny cenovy relaci. Co mi doporucite? (Nebo mi rovnou nabidnete motor, at nemam to dilema...) Mimochodem... muj jeste pomerne funkcni starecek Johnson by byl evt. k prodeji nekdy v lete. Upraveno 7. Duben 2011 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 9. Duben 2011 Autor Sdílet Odesláno 9. Duben 2011 Jelikoz odpovedi jsem se tu nedockal, nakonec jsem udelal kompromis - mirne pouzity Parsun F5BMS: http://obrazku.cz/t674127_IMAG0123.jpg Uz se tesim az ho dovezu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 10. Duben 2011 Sdílet Odesláno 10. Duben 2011 Tak vidíš, jak jsi to rychle vyřešil :). Znám lidi, kteří ho mají a jsou spokojeni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BAŽINÁK Odesláno 11. Duben 2011 Sdílet Odesláno 11. Duben 2011 CHybu jsi neudělal já mám Parsuna 5hp je na něj spoleh a tichý chod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas Odesláno 11. Duben 2011 Sdílet Odesláno 11. Duben 2011 Kolik máš na tom Parsunu nalítáno? Je to nová značka na trhu a nikdo s tím nemá moz zkušeností. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 11. Duben 2011 Sdílet Odesláno 11. Duben 2011 je to nová značka už 5 let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 11. Duben 2011 Sdílet Odesláno 11. Duben 2011 Jednoho tady mám a chodí až na drobné problémy s karburátorem.Ale to byla chyba původního majitele,který zněj nevyjel benzín před zazimováním.Jinak v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 11. Duben 2011 Autor Sdílet Odesláno 11. Duben 2011 No mne zajima, jak to bude s tim motorem vypadat, ale prej jjede velmi dobre. Jeste ho nemam doma, pojedu pro nej asi az o velikonocich. Smula je, ze lod mam tedka totalne rozlozenou a zdravi bohuzel taky, takze to stejne asi nevyzkousim. Dotedka jsem mel starej dvoutakt, vicemen jenom na pokusy, ale kdyz jsem slysel novy motory, tak mi doslo ze to proste k tomu neni, abych ho pouzival. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Duben 2011 Sdílet Odesláno 12. Duben 2011 Jelikoz odpovedi jsem se tu nedockal, nakonec jsem udelal kompromis - mirne pouzity Parsun F5BMS: http://obrazku.cz/t674127_IMAG0123.jpg Uz se tesim az ho dovezu.Vypadá to pěkně, sám nakupuji dost věci v chině a musím uznat, že poslední dobou se dost zlepšují v kvalitě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 19. Duben 2011 Autor Sdílet Odesláno 19. Duben 2011 (upraveno) Dnes jsem si pujcil "mensi" lod na otestovani vykonu motoru. Pri hmotnosti clunu kolem 60kg a me hmotnosti cca 110kg je to pomerne vhodna sestava na test plavby ve skluzu, tedy dosazeni vykonu 5HP. Test probehl uspesne, malem jsem to utopil, ale povedlo se.Snad jsem ty necky i vratil v poradku, jsem rad ze mi je sverili na tak nebezpecnou akci. S timhle motorem to stabilitou prilis nevynika. :) Zde par momentek: http://skoda.panda.cz/upload/Viky_UPLOAD/5hp_test1.jpg http://skoda.panda.cz/upload/Viky_UPLOAD/5hp_test2.jpg Vyborna zprava je, ze motor za hodinu a neco blbnuti na vode sezral jenom asi litr naturalu. Upraveno 19. Duben 2011 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 20. Duben 2011 Autor Sdílet Odesláno 20. Duben 2011 (upraveno) Ted jsem si jeste vzpomnel.... nekde jsem zasil (no zrejme utopil) pojistku ke chcipaku, mate nekdo tip kde ji koupit? Je to univerzalni dil nebo musim shanet primo Parsun?Edit: Konecne jsem neco vygooglil. Podle obrazku to asi bude Yamaha, ale mozna Honda. Upraveno 20. Duben 2011 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 20. Duben 2011 Sdílet Odesláno 20. Duben 2011 JE TO YAMAHA-NAVECER SE STAVIM TEK TI PRIVEZU TU MOJI A MUZES SI JI VYPILOVAT Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 20. Duben 2011 Sdílet Odesláno 20. Duben 2011 Hezký , hlavně že jsi spokojený, :) :)já se chystám na vodu o víkendu - první letošní plavba tak snad bude vše OK a mé servisní zásahy budou bez následku, motor běží jak novej, dnes jsem ještě vyměnil filtr a olej, tak teď jen že bi mi tam teklo přez ty nové manžety na noze a to by nemělo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 20. Duben 2011 Sdílet Odesláno 20. Duben 2011 Urcite to bude OK. Kuci vy se mate, takove krasne pocasi si jenom zada o to uz nekam vyrazit. Ja jeste nejsem pripraven, takze jeste bohuzel mohu jenom zavidet. Ale za mesic uz to snad konecne klapne :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 20. Duben 2011 Sdílet Odesláno 20. Duben 2011 Já jsem dal loď na vodu včera. Tak 10min trvalo než jsem nastartoval, asi spadla nafta a dalších 10 min trvalo než vlítla voda do okruhu, což vůbec nechápu. jinak Orlík má celkem nízkou hladinu. O víkendu vyrazím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se