JirkaXt Zveřejněno 5. Duben 2011 Sdílet Zveřejněno 5. Duben 2011 (upraveno) Ahoj, budu pořizovat motorový člun, mám možnost koupit ho na firmu (mou vlastní). Chtěl bych loď zařadit do majetku firmy a tedy odečíst DPH a uplatnit odpisy. Máte s tím někdo zkušenost? Jaké jsou problémy? Finanční úřad, přihlášení v HR atd. Upraveno 5. Duben 2011 uživatelem JirkaXt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 6. Duben 2011 Sdílet Odesláno 6. Duben 2011 Ahoj před nějakou dobou jsem o tom uvažoval,ale po poradě s daňovým poradcem jsem upustil.Vše okolo toho je švindl a na finančáku to vědí už to není jak to bylo před časem.Než si nechat od nich vyházet daňový náklady za několik set tisíc a dodaňovat to tak si najdu jiný odpis.Jo mít cestovku,pronajímat apartmán u vody v HR a k tomu člun je jiná,ale stavební firma nebo něco podobného a pronajímat člun ???Má to takhle pár kamarádů co jsem se bavil,ale je to věc odvahy a času to ladit papírově Standa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaXt Odesláno 7. Duben 2011 Autor Sdílet Odesláno 7. Duben 2011 Ahoj před nějakou dobou jsem o tom uvažoval,ale po poradě s daňovým poradcem jsem upustil.Vše okolo toho je švindl a na finančáku to vědí už to není jak to bylo před časem. StandaSlyšel jsem o pár lidech co mají loď v nákladech, ale nic konkrétního. No nechtěl bych, aby mi po pár letech finančák dopočítal penále + pokutu, to by se nevyplatilo. Myslel jsem, že bych vystavil každý rok 1-2 faktury za pronájem a tudíž mám z lodě příjem podobně jako u nemovitosti. Nevíš jak je to v HR s přihlášením lodě která je firemní. Je-li na fyzickou osobu může ji řídit jen majitel nebo někdo z rodiny, ale jak je to u firemní lodě, může ji řídit i jiná osoba? Asi budou vyšší poplatky. Ale když o tom přemýšlím moc to asi nevyplatí.Díky ahoj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 7. Duben 2011 Sdílet Odesláno 7. Duben 2011 AhojMam obavy, ze v HR se ti to pronajimani moc nevyplati. Nevim jake tam jsou zakony ohledne tohoto. Usuzuji pouze podle toho jak se posledni dobou snazej z kazdeho vytriskat co nejvic penez a i kdyz mas svoji lod, tak pokud chces svezt nejakeho znameho, tak krome toho, ze samozrejme na te lodi musis bejt, musis jeste vyplnit specialni listinu koho vezes. Takze kdyz to budes chtit v chorvatsku provozovat legalne a pujcil by jsi to dvoum lidem za sezonu, tak mam obavy, ze se ti to ve finale moc nevyplati. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaXt Odesláno 7. Duben 2011 Autor Sdílet Odesláno 7. Duben 2011 Než pronajímat jsem myslel loď půjčit kámošovy, ale vím že chorvati jsou opravdu zběsilí. No na druhou stranu je to jejich majetek. Ale platit za možnost potápění 10000 Kč je opravdu přestřelený. S tím že si chlídají charter lodí je mi to taky jasný, ale trochu benevolence by taky neškodilo. Potkaš známého a nemůžeš ho svézt aniž by jsi běžel na kapitanát? Počet lidí kteří se za sezonu vystřídají na palubě je taky omezený - mám rozvětvenou rodinu:-). Někde jsem zaslechl, že je-li právě loď firemní počet lidí se nebere.Asi to nebudu řešit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 7. Duben 2011 Sdílet Odesláno 7. Duben 2011 Ahoj před nějakou dobou jsem o tom uvažoval,ale po poradě s daňovým poradcem jsem upustil.Vše okolo toho je švindl a na finančáku to vědí už to není jak to bylo před časem. StandaSlyšel jsem o pár lidech co mají loď v nákladech, ale nic konkrétního. No nechtěl bych, aby mi po pár letech finančák dopočítal penále + pokutu, to by se nevyplatilo. Myslel jsem, že bych vystavil každý rok 1-2 faktury za pronájem a tudíž mám z lodě příjem podobně jako u nemovitosti. Nevíš jak je to v HR s přihlášením lodě která je firemní. Je-li na fyzickou osobu může ji řídit jen majitel nebo někdo z rodiny, ale jak je to u firemní lodě, může ji řídit i jiná osoba? Asi budou vyšší poplatky. Ale když o tom přemýšlím moc to asi nevyplatí.Díky ahoj.Ahoj nevím to úplně přesně,ale jestli chceš to co píšeš provozovat v Chorvatsku tak je to v podstatě podnikání.Pracovní povolení pro HR budou tě nutit abys zaměstnal Chorvata a budeš muset zaplatit něco jako licenci vše buzerace spoj se s nějakou českou chartrovkou pár jich tam je legálních.Oni Ti rádi popíšou jak to tam chodí jak je buzerujou.Co ušetříš na českém finančáku z tebe vytahají ChorvatiTenhle fígl na finančáku znají pár vystavených faktur za pronájem a odpisovat loď za milióny.Když bych do toho šel tak jedině u nás.Připravit si opravdu všechny argumenty a hlavně doklady pro Fú pro kontrolu. úplně nejlépe by to bylo najít nějakou půjčovnu lodí a sepsat s nima smlouvu o zapůjčení lodi za účelem dalšího pronájmu.Ošetřit si svoje podnikání popřípadě rozšířit živnosták na tuto činnost.Pak věřím by to bylo v pohodě,protože by Tě Fú nenachytal na nějaké hovadině.Ovšem aby také Ta firma co se tímhle zabývá měla faktury které Tě údajně zaplatí za zapůjčení měla ve svém účetnictví Standa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 7. Duben 2011 Sdílet Odesláno 7. Duben 2011 Než pronajímat jsem myslel loď půjčit kámošovy, ale vím že chorvati jsou opravdu zběsilí. No na druhou stranu je to jejich majetek. Ale platit za možnost potápění 10000 Kč je opravdu přestřelený. S tím že si chlídají charter lodí je mi to taky jasný, ale trochu benevolence by taky neškodilo. Potkaš známého a nemůžeš ho svézt aniž by jsi běžel na kapitanát? Počet lidí kteří se za sezonu vystřídají na palubě je taky omezený - mám rozvětvenou rodinu:-). Někde jsem zaslechl, že je-li právě loď firemní počet lidí se nebere.Asi to nebudu řešit.Počet osob se nebere máš li loď zaregistrovanou v HR a jezdíš pod jejich vlajkou pak nemáš omezení osob. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se