Přejít na obsah
Plavidla.cz

převod člunu z Německa

Crazy

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

zakoupil jsem v Německu člun i s 23 koňovým motorem, s papírama, tam přihlášený a chtěl bych si ho přihlásit tady u nás. Nějak se ovšem úplně ztrácím ve vyhláškách SPS. Mohl by mi někdo poradit, jak na to? Co mám vše udělat? Tady na fóru jsem také nikde nenašel návod, jak na to.

Děkuji moc. Crazy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak starý je člun + motor? Má certifikaci CE?

Jinak popis je zde - odkaz legislativa

http://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=13

a na přihlášení se myslím vztahuje 174/2005 sb viz ostatni zde .

http://www.spspraha.cz/plavidla/podminky_plavidla_trh.asp

a nejrychlejší a úplné informace budeš mít když vezmeš telefon a zavoláš si na SPS.

Odkaz ke komentáři

Budeš potřebovat doklad o odhlášce z německa, tady si vyplnit žádost kterou dostaneš na SPS, zaplatíš kolky (to ti řeknou kolik), udělají ti technickou a vydají doklady. K motoru budeš potřebovat prohlášení o shodě a CE.

Ale když je registrovaný v německu, tak bych ho tam registrovaný nechal, jen si ho převedl na sebe. Nač se tu s tím papírovat. A jestli je motor starej, tak ti ho tu ani nepříïhlásí.

Odkaz ke komentáři

Nemám teď ty papíry u sebe, ale juknu na to doma a napíšu. Každopádně staré to je dost. Mám pocit, že tam byl uvedený rok 1988. Vloni to ovšem prošlo generální rekonstrukcí, takže obojí vypadá jako nové. Jestli to je ovšem k něčemu platné. S motorákem začínám ( ještě nemám ani VMP ), tak se omlouvám za neznalost.
Odkaz ke komentáři

Nemám teď ty papíry u sebe, ale juknu na to doma a napíšu. Každopádně staré to je dost. Mám pocit, že tam byl uvedený rok 1988. Vloni to ovšem prošlo generální rekonstrukcí, takže obojí vypadá jako nové. Jestli to je ovšem k něčemu platné. S motorákem začínám ( ještě nemám ani VMP ), tak se omlouvám za neznalost.

Charlie má pravdu , nechal bych to na papírech v SRN, tady Ti ikdyž motor vypadá jako ze škatulky zřejmě nepřihlásí viz :

Sdělení státní plavební správy č. 59/2009

Odkaz ke komentáři

No uf uf. Asi bude opravdu nejlepší ji nějak přehlásit na mě v Německu. Že jsem si nekoupil nafukovací lehátko :-) S lodí problém není, vejde se do 5 metrů délky. Ale motor je silnější, tak musím holt řešit tyhle náležitosti. Upraveno uživatelem Crazy
Odkaz ke komentáři

A co má za smysl, že se vejde do 5metrů délky? Délka přeci nemá na nic vliv.

Pak jedině že bys na to pověsil 5PS motor a nemusíš mít ani VMP ani registraci. Ale v německu stojí přihlášení asi 18Eček a nemusíš pravidelně na technické a u nás je provoz bez problémů. Jen německá vlajka na zádi.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to myslel. kdyby tam byl slabší motor, nemusel bych nic řešit. Udělám to v tom německu. Je to nejschůdnější cesta. Musím si ale tedy zaremcat, že tady není vše úplně v pořádku. Takové obštrukce kvůli loďce ....
Odkaz ke komentáři

Máš nějaké konkrétní zkušenosti s přihlášením v Německu? Dovezl jsem si loď z Anglie, kde jsem ji chtěl nechat registrovanou, protože žádné technické prohlídky nedělají - jenže když jsem loď zakotvil v Itálii, ozvali se z registrac v Anglii, že po mě chtějí něco jako odborný posudek (Survey), že tam starý nenašli a musí to dělat certifikovaná firma z Anglie. A tím jsem v koncích, protože vézt loď zpět do Anglie je bláznovství a v Itálii to nikdo nedělá...tak mě napadlo to Německo - je mi jedo jakou vlajku budu mít na zádi...popř.pokud někoho napadá nějaké řešení...

Pak jedině že bys na to pověsil 5PS motor a nemusíš mít ani VMP ani registraci. Ale v německu stojí přihlášení asi 18Eček a nemusíš pravidelně na technické a u nás je provoz bez problémů. Jen německá vlajka na zádi.

Odkaz ke komentáři

• 8 years later...

Ahoj všem. Nevíte náhodou jak se v Německu jmenuje SPS že bych si tam přihlásil loď ať se tady s tím nemusím zabývat. A ještě se chci zeptat:dá se nechat přihlášený vozík na loď v Německu a majitel že bych byl já tak jako s tou lodí, pokud jo asi by byl problém s stk.

Odkaz ke komentáři

Nevím jak letos, Ale před cca rokem to v Holandsku šlo pořád, i když jsi tam neměl bydliště.

Ale bylo tam "Ale" - musel jsi tam osobně být při podání žádosti, což bylo i před tím, ale musel jsi tam být osobně i při vyzvednutí dokladů, předtím to posílali poštou. Což se výrazně prodraží :-(

Odkaz ke komentáři

Tak v tý změně od 1.9. To bohužel je:

Registrační podmínky

Rekreační plavidlo od 2,5 m, jehož majitel s odkazem na Belgii může být zaregistrován.

Spojení s Belgií existuje, pokud:

Více než 50% rekreačních plavidel vlastní Belgičané nebo osoby s bydlištěm v Belgii nebo

Rekreační plavidlo patří nejméně k 50% právnické osobě registrované v ECB, nebo

Kombinace výše uvedeného.

Odkaz ke komentáři

Belgie nevim, kazdopadne Holandsko musi byt majitel obcan Holandska overeno letos v lete, kdy jsem to tam resil a Nemecko, musi byt majitel obcanem Nemecka, overeno pred dvema tydny. Samozrejme pokud mate nekdo nejakou smecku pres kterou to jde udelat trochu "na cerno" a jste tim padem schopni zaridit registraci v Holandsku, aniz bych musel mit majitele zijiciho v teto zemi, tak mi dejte vedet.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...