Crazy Zveřejněno 22. Březen 2011 Sdílet Zveřejněno 22. Březen 2011 Dobrý den,zakoupil jsem v Německu člun i s 23 koňovým motorem, s papírama, tam přihlášený a chtěl bych si ho přihlásit tady u nás. Nějak se ovšem úplně ztrácím ve vyhláškách SPS. Mohl by mi někdo poradit, jak na to? Co mám vše udělat? Tady na fóru jsem také nikde nenašel návod, jak na to.Děkuji moc. Crazy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Březen 2011 Sdílet Odesláno 22. Březen 2011 Jak starý je člun + motor? Má certifikaci CE? Jinak popis je zde - odkaz legislativa http://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=13 a na přihlášení se myslím vztahuje 174/2005 sb viz ostatni zde . http://www.spspraha.cz/plavidla/podminky_plavidla_trh.asp a nejrychlejší a úplné informace budeš mít když vezmeš telefon a zavoláš si na SPS. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 22. Březen 2011 Sdílet Odesláno 22. Březen 2011 Budeš potřebovat doklad o odhlášce z německa, tady si vyplnit žádost kterou dostaneš na SPS, zaplatíš kolky (to ti řeknou kolik), udělají ti technickou a vydají doklady. K motoru budeš potřebovat prohlášení o shodě a CE. Ale když je registrovaný v německu, tak bych ho tam registrovaný nechal, jen si ho převedl na sebe. Nač se tu s tím papírovat. A jestli je motor starej, tak ti ho tu ani nepříïhlásí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crazy Odesláno 22. Březen 2011 Autor Sdílet Odesláno 22. Březen 2011 Nemám teď ty papíry u sebe, ale juknu na to doma a napíšu. Každopádně staré to je dost. Mám pocit, že tam byl uvedený rok 1988. Vloni to ovšem prošlo generální rekonstrukcí, takže obojí vypadá jako nové. Jestli to je ovšem k něčemu platné. S motorákem začínám ( ještě nemám ani VMP ), tak se omlouvám za neznalost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Březen 2011 Sdílet Odesláno 22. Březen 2011 Nemám teď ty papíry u sebe, ale juknu na to doma a napíšu. Každopádně staré to je dost. Mám pocit, že tam byl uvedený rok 1988. Vloni to ovšem prošlo generální rekonstrukcí, takže obojí vypadá jako nové. Jestli to je ovšem k něčemu platné. S motorákem začínám ( ještě nemám ani VMP ), tak se omlouvám za neznalost.Charlie má pravdu , nechal bych to na papírech v SRN, tady Ti ikdyž motor vypadá jako ze škatulky zřejmě nepřihlásí viz :Sdělení státní plavební správy č. 59/2009 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crazy Odesláno 22. Březen 2011 Autor Sdílet Odesláno 22. Březen 2011 (upraveno) No uf uf. Asi bude opravdu nejlepší ji nějak přehlásit na mě v Německu. Že jsem si nekoupil nafukovací lehátko :-) S lodí problém není, vejde se do 5 metrů délky. Ale motor je silnější, tak musím holt řešit tyhle náležitosti. Upraveno 22. Březen 2011 uživatelem Crazy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 22. Březen 2011 Sdílet Odesláno 22. Březen 2011 Pokud je motor mladší 25 let a je přivezen z německa společně s lodí,tak ho přihlásíš.Nejedná se o novou zástavbu motoru,ale o přihlášení kompletu již provozovaného.Motor,ale budeš moci používat pouze do věku 25-let.Motor musí být zapsán v DE papírech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 22. Březen 2011 Sdílet Odesláno 22. Březen 2011 A co má za smysl, že se vejde do 5metrů délky? Délka přeci nemá na nic vliv. Pak jedině že bys na to pověsil 5PS motor a nemusíš mít ani VMP ani registraci. Ale v německu stojí přihlášení asi 18Eček a nemusíš pravidelně na technické a u nás je provoz bez problémů. Jen německá vlajka na zádi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crazy Odesláno 23. Březen 2011 Autor Sdílet Odesláno 23. Březen 2011 Tak jsem to myslel. kdyby tam byl slabší motor, nemusel bych nic řešit. Udělám to v tom německu. Je to nejschůdnější cesta. Musím si ale tedy zaremcat, že tady není vše úplně v pořádku. Takové obštrukce kvůli loďce .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley Odesláno 28. Březen 2011 Sdílet Odesláno 28. Březen 2011 Máš nějaké konkrétní zkušenosti s přihlášením v Německu? Dovezl jsem si loď z Anglie, kde jsem ji chtěl nechat registrovanou, protože žádné technické prohlídky nedělají - jenže když jsem loď zakotvil v Itálii, ozvali se z registrac v Anglii, že po mě chtějí něco jako odborný posudek (Survey), že tam starý nenašli a musí to dělat certifikovaná firma z Anglie. A tím jsem v koncích, protože vézt loď zpět do Anglie je bláznovství a v Itálii to nikdo nedělá...tak mě napadlo to Německo - je mi jedo jakou vlajku budu mít na zádi...popř.pokud někoho napadá nějaké řešení... A co má za smysl, že se vejde do 5metrů délky? Délka přeci nemá na nic vliv. Pak jedině že bys na to pověsil 5PS motor a nemusíš mít ani VMP ani registraci. Ale v německu stojí přihlášení asi 18Eček a nemusíš pravidelně na technické a u nás je provoz bez problémů. Jen německá vlajka na zádi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Millan Odesláno 3. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 3. Listopad 2019 A co má za smysl, že se vejde do 5metrů délky? Délka přeci nemá na nic vliv. Pak jedině že bys na to pověsil 5PS motor a nemusíš mít ani VMP ani registraci. Ale v německu stojí přihlášení asi 18Eček a nemusíš pravidelně na technické a u nás je provoz bez problémů. Jen německá vlajka na zádi. Ahoj všem. Nevíte náhodou jak se v Německu jmenuje SPS že bych si tam přihlásil loď ať se tady s tím nemusím zabývat. A ještě se chci zeptat:dá se nechat přihlášený vozík na loď v Německu a majitel že bych byl já tak jako s tou lodí, pokud jo asi by byl problém s stk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fulda Odesláno 4. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2019 Zkus tohle . https://www.elwis.de/DE/Sportschifffahrt/Binnenbereich/Kennzeichnung-Kleinfahrzeuge/Kennzeichnung-Kleinfahrzeuge-node.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 4. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2019 No info ve vlákně z roku 2011 už moc neplatí, dneska chtějí abys měl pobyt v německu. Leda koupit loď už tam registrovanou a zkusit jen změnu majitele. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 4. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2019 Chteji majitele v Nemecku, to same je uz i v Holandsku, takze to zacina bejt na houby s registraci venku :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 4. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2019 Před rokem a půl jsem registroval loď v Belgii, na jachtingu jsem sepisoval, jak na to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 5. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 5. Listopad 2019 Nevím jak letos, Ale před cca rokem to v Holandsku šlo pořád, i když jsi tam neměl bydliště.Ale bylo tam "Ale" - musel jsi tam osobně být při podání žádosti, což bylo i před tím, ale musel jsi tam být osobně i při vyzvednutí dokladů, předtím to posílali poštou. Což se výrazně prodraží :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 5. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 5. Listopad 2019 Já zaregistroval informaci, že Belgie už je taky pasé, protože chtějí tamní bydliště a ty osvědčení co jsou vydané, tak nebudou bez tamního bydliště prodlužovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 5. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 5. Listopad 2019 Teď mi psal kamarád, co tam registroval nedávno (měsíc, 2?) namořní plachetnici a prý je vše furt stejné, takže žádné bydliště.Jestli něco chystají, tak možná až od nového roku, ale buh ví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fulda Odesláno 6. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 6. Listopad 2019 Změny od 1. 9. 2019https://mobilit.belgium.be/fr/navigation/navigation_de_plaisance_0/navire/lettre_denregistrement Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 6. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 6. Listopad 2019 Tak v tý změně od 1.9. To bohužel je: Registrační podmínkyRekreační plavidlo od 2,5 m, jehož majitel s odkazem na Belgii může být zaregistrován. Spojení s Belgií existuje, pokud:Více než 50% rekreačních plavidel vlastní Belgičané nebo osoby s bydlištěm v Belgii neboRekreační plavidlo patří nejméně k 50% právnické osobě registrované v ECB, neboKombinace výše uvedeného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 7. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 7. Listopad 2019 Belgie nevim, kazdopadne Holandsko musi byt majitel obcan Holandska overeno letos v lete, kdy jsem to tam resil a Nemecko, musi byt majitel obcanem Nemecka, overeno pred dvema tydny. Samozrejme pokud mate nekdo nejakou smecku pres kterou to jde udelat trochu "na cerno" a jste tim padem schopni zaridit registraci v Holandsku, aniz bych musel mit majitele zijiciho v teto zemi, tak mi dejte vedet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 7. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 7. Listopad 2019 Někde jsem četl, že v Německu stačí mít u někoho přechodný bydliště. To už taky neplatí?U nás jsem pak viděl firmy, co ti za úplatu vyřídí registraci v Holandsku, nedivil bych se, kdyby to uměli i teď :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 8. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 8. Listopad 2019 Umeji to, ale stal se z toho velmi lukrativni byznys, takze zatim odolavam. Hlavne uz to neni casove omezeny.http://www.yacht-register-holland.com Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 8. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 8. Listopad 2019 Umeji to, ale stal se z toho velmi lukrativni byznys, takze zatim odolavam. Hlavne uz to neni casove omezeny.http://www.yacht-register-holland.com Asi jsi chtěl Tome napsat - "časově neomezený" "Arabské emiráty" to si snad dělají srandu :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 8. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 8. Listopad 2019 300 E na 2 roky, pak co? Mít loď na moři, tak nic jinýho stejně asi nezbyde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se