Přejít na obsah
Plavidla.cz

priprava lode na sezonu

packa

Doporučené příspěvky

Používám každoročně před sezonou leštěnku s teflonem,

http://www.imramovsky-marine.cz/cs/katalog/barvy-a-cistici-prostredky/lodni-kosmetika-udrzba-lodi/lestenka-s-teflonem

je to děsná práce zvláště když je loď na vozejku, ale vždy to vyčistí povrch a pěkně to pak klouže. Také mě zajím názor dalších přítomných.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem leštič všeho druhu. Nablejskaný auta, motorky, to je moje. A tak opečovávám i loď. Určitě před sezonou navoskovat třeba tim voskem od Yachticonu co má Imramovskej. Jelikož nemám antifouling, dělám skutečně komplet loď včetně spodku. Tzn. nanést, rozetřít a pak až to zaschne rozleštit. Povrch pak pěkně klouže, nedrží se na něm nečistoty a kupříkladu po 14 dnech v moři, kdy kamarád měl po této době zelené dno, tak já měl dno čistý jako z alabastru. Sem tam v sezoně vezmu loď leštěnkou abych obnovil tu ochrannou vrstvu. Jo a ještě když sem loď přivezl, tak jsem vzal trup oživovačem zašlého laku (taky od Yachticonu) a rozdíl byl znát. Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

• 7 years later...

Ahoj,

čím ošetřujete před sezónou kočárové střechy ? Letos jsem použil impregnaci od Hudy sport -(fabsil gold) funguje perfektně, ale někde jsem slyšel, že se dá použít impregnace na bázi včelího vosku, ale nikde jsem to na netu nenašel.

Díky za případné info

Odkaz ke komentáři

Zdar. Tyhle impregnace jsou na jedno brdo. Nenadchnou, neurazej, nicméně žádnej zázrak to není. Pokud chceš opravdu kvalitní impregnaci tak sundat a odnést někam do prádelny, nejlépe tam kde ještě nepoužívaj ty EKO impregnace ale ty starý. Maj na to svůj postup (vyprat, neúplně usušit, napustit, úplně usušit).
Odkaz ke komentáři

• 7 months later...
  • 2 weeks later...
Kvalitní leštička musí mít regulaci a stejně tak musí otáčky držet při zatížení. Mám dlouhé roky Makitu a ta má regulaci od 0 až po 3200 ot/min. 3000 ot/min je na gelcoat moc, začne se silně zahřívat a mění strukturu na povrchu. Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...