misson10 Odesláno 14. Leden 2014 Sdílet Odesláno 14. Leden 2014 Ahoj... no tak to by mě taky zajímalo... protože ho chci z jara vyměnit.... u Imramovského mi tvrdili, že ten olej mají jen oni... i pumpičku musím koupit... ale ještě se chystám na exkurzi do Bootcentra.... je to pro mě blíž... a s lodí bych se nemusel táhnout přes celou Prahu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 14. Leden 2014 Sdílet Odesláno 14. Leden 2014 akorát, že je lepší měnit olej po sezoně a nenechávat starej s případnou vodou žrát celou zimu ložiska Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 15. Leden 2014 Sdílet Odesláno 15. Leden 2014 Poradte kde se v čR da sehnat lodní motorovej olej Mercruiser nebo Quicksilver 20W40 nebo 20W50 SH CF 2?třeba u mne- 140,-/1L bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 7. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 7. Říjen 2016 Tak tady procitam jak blazen ;) co se tyka oleje do motoru vim ze do meho patri nejspise 15w40 coz je klasickej olej a asi bych se vubec nebal dat normalbe castrol co davam do jeepa ;) voda do motoru se dle meho uvazeni nema kudy dostavat. Do nohy stopro nejakej origovajorat musim jeste zjistit jakej problem u me lodi je ten ze tam neni origo motor ani blok... a hlavne nevim ani jestli tam je origo noha :) takze tezko soudit co tam vlastne mam nalejt. A ted babo rad :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 7. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 7. Říjen 2016 (upraveno) Jestli nemáš na lodi originální nohu, tak se vykašli na značkový oleje a dej tam neoriginální olej pro nohy.Edit 9.10.2016 15:50Myslel jsem to jako hec, přišla mi legrační ta neznačková noha Alfa I. Ale nikdo se nechytil, tak to uvádím na pravou míru až teď. :-)Nejsem zastánce lití čehokoli kamkoli. Upraveno 9. Říjen 2016 uživatelem Lubor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 7. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 7. Říjen 2016 Nevim co mas za nohu, nevim zda se nejak lisi olej od Volva a Mercruiseru kazdopadne kdyz zaguglujes s nazvem tvy nohy tak neco najdes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 7. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 7. Říjen 2016 Mam tam mercruiser alpha one... ale nevim jakej presne typ asi prvni a u motoru je to slozity mam tam mit merceuiser 5l v8 ale vim ze je to po vymene bloku atd tak vlastne nevim jestli je to stale ten samej moto :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 8. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 8. Říjen 2016 Mam tam mercruiser alpha one... ale nevim jakej presne typ asi prvni a u motoru je to slozity mam tam mit merceuiser 5l v8 ale vim ze je to po vymene bloku atd tak vlastne nevim jestli je to stale ten samej moto :DHele chlapče,já tě trochu nechápu,nebylo by trochu jednodušší se mne zeptat co tam patří za oleje,navíc je u mne můžeš získat za bezkonkurenční cenu,nežli se pídit,co který amater tam leje,což může být někdy velmi zavádějící a může vést i k značnému poškození pohonu jako takového.Takové případy se již staly i u nových motorů a Volvo Penta neuznalo reklamace,právě z důvodů použitých nevhodných olejů.Ale samozřejmně si tam klidně nalej co chceš-je to vždy jen tvoje volba. bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 8. Říjen 2016 Typ motoru poznáš podle čísla na bloku. Souhlasim, že s olejem nemá smysl laborovat. Do každýho motoru je předepsanej. Obecně čim starší motor, tim hustější olej do něj patří. Kolikrát si lidi říkaji že mu dopřejou moderní syntetiku a pak se diví, že to zadřou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 8. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 8. Říjen 2016 (upraveno) Už jsem ti psal stejně jako spousta lidí zde (EHM OSTATNě NEVšIML JSEM SI, ŽE BY NěKDO ZE ZDEJšíCH AMATéRŮ RADIL NěCO JINéHO), že do Alpha one patří olej originál, který doporučuje výrobce a to Mercury https://www.mercurymarine.com/en/us/parts-and-accessories/mercury-marine-products/precision-lubricants/gear-lube/ nebo Quicksilver https://www.quicksilver-products.com/en/products/marine/sterndrive/sterndrives/gearcase-lubricant/ Je to jedna a táž firma. První uvedený kupuji už řadu let za krásných 550,- marineprofi.cz. Motorový olej to samé, hledej ty dva odshora https://www.quicksilver-products.com/en/products/marine/sterndrive/sterndrive-lubricant/engine-oil/ tzn. u nás třeba zde: http://www.im-marine.cz/katalog/lodni-prislusentvi/voda-palivo-topeni-odpad-instalace/oleje-maziva-naplne-barvy/motorove-oleje/motorovy-olej-25w-40-4/ a také http://www.im-marine.cz/katalog/lodni-prislusentvi/voda-palivo-topeni-odpad-instalace/oleje-maziva-naplne-barvy/motorove-oleje/motorovy-olej-25w-40-5/. Zbytek už je na tobě, víc se už snad ani poradit nedá :) Upraveno 9. Říjen 2016 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 9. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2016 Jj dekuju chlapci ja si poradim s radami od vas ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 9. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2016 Mam tam mercruiser alpha one... ale nevim jakej presne typ asi prvni a u motoru je to slozity mam tam mit merceuiser 5l v8 ale vim ze je to po vymene bloku atd tak vlastne nevim jestli je to stale ten samej moto :DHele chlapče,já tě trochu nechápu,nebylo by trochu jednodušší se mne zeptat co tam patří za oleje,navíc je u mne můžeš získat za bezkonkurenční cenu,nežli se pídit,co který amater tam leje,což může být někdy velmi zavádějící a může vést i k značnému poškození pohonu jako takového.Takové případy se již staly i u nových motorů a Volvo Penta neuznalo reklamace,právě z důvodů použitých nevhodných olejů.Ale samozřejmně si tam klidně nalej co chceš-je to vždy jen tvoje volba. bootcentrumDekuji za nabidku,treba se domluvime ;) Do motoru patri jsem presvedcen 15w40 ted se akorat rozhodnout od jakeho vyrobce. A do nohy jak pisou kluci asi ten original mercruiser... pokud to vidis jinak tak si rad necham poradit. Pripadne mi posli nabidku oleju a filtru s cenama a muzu se pro ne u Tebe zastavit dekuju. Martin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 10. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 10. Říjen 2016 Americký soudruzi sice dávaj 25W40 ale třeba to na ten řidší chvíli pojede líp ☺ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 10. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 10. Říjen 2016 origo olej do Z-ka 650/L, Motor Oil 15W/40 API SJ 100/L, 20W/50 API SJ 130/L, olej fitr 280/ksbootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 10. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 10. Říjen 2016 Hervas dobrej postřeh s vodou v motoru.Tam se skutečně dostane voda jen přes zimní rosné body.Je to ale celkem jedno.Případná voda nasrážená přes zimu se provozem v létě odpaří😀 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 11. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 11. Říjen 2016 Dovolil bych si dve doplneni. Ridsi olej s modernimi cisticimi aditivy do starsiho motoru muze zpusobit uvolneni objemnejsich usazenin a nasledny problem. Proto se doporucuje az po predchozim servisnim pruplachu pro to urcenym olejem. Ke kondenzaci vody - Atmosfericky vzduch obsahuje vodu, ta se vysrazi na urcitem rosnem teplotnim bodu, zavislem na objemu vody ve vzduchu - relativni vlhkosti. V hermeticky uzavrene noze take je vzdusna vlhkost, zvlaste pri vykyvu teplot pod bod roseni se vysrazi, nasledne po otepleni ji vduch opet pojme. Vzduchova kapsa v noze je ale minimalni a tim i mnozstvi mozme vysrazene vody. Jina vec je, pokud se do nohy dostava vlhkost z vodniho prostredi, coz neni vzacne, prave proto se doporucuji urcene oleje absorbuji i vodu. Ovsem pozor, nechte takovy olej par mesicu stat v petce a voda klesne v podobe bile emulze ke dnu. Odtud prameni doporuceni vymeny pred delsi odstavkou. U motoroveho oleje je to obdobne, jen skrin neni hermeticky uzavrena. Proto se take nedoporucuji kratke zimni starty, vedouci k rychle kondenzaci. Muj osobni nenuceny recept pro test nohy a jejiho oleje - pouzivam vakuumpressure pro zkousku tlakutesnosti, polozka za cca 2 tis. v dostacujici kvalite. Vypusteny olej necham v petce tydny odstat a hodnotim svetly slem na dne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 13. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 13. Říjen 2016 Tak jinak panove olej do nohy original quicksilver ma specifikaci API GL-4 ... tu samou specifikaci a misitelnost s vodou maji oleje castrol liqui moly total atd v hodnote 130-250kc/L mimochodem castrol dela i primo na lode cena v mem nakupu je 115kc/litr... takze je nesmysl davat za origo olej 600-800kc/L. Kazdopadne je to na kazdem, stabylizator paliva v marine krame on 500 ja ho umim asi za 180kc ;) trochu jsem se tomu povenoval... ol hriginal olej od liqui moly 25w40 5l cca 950kc to se levneji sehnat neda levneji jde jen 20w40/50 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 13. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 13. Říjen 2016 Nebo samozrejme 15w40 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 13. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 13. Říjen 2016 No vidíš, že jsi na to přišel :) jen to chce se tomu trochu věnovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 13. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 13. Říjen 2016 Tak jinak panove olej do nohy original quicksilver ma specifikaci API GL-4 ... tu samou specifikaci a misitelnost s vodou maji oleje castrol liqui moly total atd v hodnote 130-250kc/L mimochodem castrol dela i primo na lode cena v mem nakupu je 115kc/litr... takze je nesmysl davat za origo olej 600-800kc/L. Kazdopadne je to na kazdem, stabylizator paliva v marine krame on 500 ja ho umim asi za 180kc ;) trochu jsem se tomu povenoval... ol hriginal olej od liqui moly 25w40 5l cca 950kc to se levneji sehnat neda levneji jde jen 20w40/50Domnívám se,že zde trochu mystifikuješ!Origo olej do nohy musí splnovat třídu 5 /u některých olejů se uvádí 4/5 / hlavně to je plně syntetický olej a nevěřím tomu,že ho někde koupíš za 130kč,to je dost nesmysl, a hlavně nezapoměn na viskozitu!!! Pokud si myslš,že jsi na tom vyzrál,doporučuji ti jednoduchou zkoušku,najej si do skleničky třeba 1 dl od každě značky a i origo Mercury,potom každou skleničku vylej,nech jí třeba 10 sekun odkápnout,postav jí normálně a podívej se kolik oleje zůstává na stěnách u origo oleje a kolik u ostatních.Pokud dobře vidíš a prstem přejetým po vnitřku to dobře zjistíš - to je rozdíl,co??? bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 13. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 13. Říjen 2016 Tak jinak panove olej do nohy original quicksilver ma specifikaci API GL-4 ... tu samou specifikaci a misitelnost s vodou maji oleje castrol liqui moly total atd v hodnote 130-250kc/L mimochodem castrol dela i primo na lode cena v mem nakupu je 115kc/litr... takze je nesmysl davat za origo olej 600-800kc/L. Kazdopadne je to na kazdem, stabylizator paliva v marine krame on 500 ja ho umim asi za 180kc ;) trochu jsem se tomu povenoval... ol hriginal olej od liqui moly 25w40 5l cca 950kc to se levneji sehnat neda levneji jde jen 20w40/50Domnívám se,že zde trochu mystifikuješ!Origo olej do nohy musí splnovat třídu 5 /u některých olejů se uvádí 4/5 / hlavně to je plně syntetický olej a nevěřím tomu,že ho někde koupíš za 130kč,to je dost nesmysl, a hlavně nezapoměn na viskozitu!!! Pokud si myslš,že jsi na tom vyzrál,doporučuji ti jednoduchou zkoušku,najej si do skleničky třeba 1 dl od každě značky a i origo Mercury,potom každou skleničku vylej,nech jí třeba 10 sekun odkápnout,postav jí normálně a podívej se kolik oleje zůstává na stěnách u origo oleje a kolik u ostatních.Pokud dobře vidíš a prstem přejetým po vnitřku to dobře zjistíš - to je rozdíl,co??? bootcentrumTak jsem to schvalne odskousel a rekl bych ze je to stejne, lnavic olej co jsem koupil le marine olej high performance gear lube... koupil jsem i origo quicksilver abych provedl test mimo barvy bych rekl ze se absolutne nelisej a v testu si vedly stejne. Ale jak rikam je to na kazdym ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 13. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 13. Říjen 2016 Nejde jen o setreni penez ale hlavne o to zbytecne nedotovat lidi co vyrabeji specialni oleje do lodi s naprosto stejnou specifikaci jako oleje v hodnote 200kc/L. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 13. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 13. Říjen 2016 Tak mi schválně prozrad jaký olej,přesně,jsi koupil.do Z-náhonu.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hervas Odesláno 13. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 13. Říjen 2016 Tak mi schválně prozrad jaký olej,přesně,jsi koupil.do Z-náhonu. bootcentrumPsal jsem uz o par zprav zpatky ;) js koupil castrol geer lube api-gl 4...pak to vyrabi treba jeste liqui moly a total nabizi to treba prodejce trost. Mam tam slevy tak me to vychazi na 115kc/L jinak asi 200kc/L Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 13. Říjen 2016 Sdílet Odesláno 13. Říjen 2016 (upraveno) No tak tos na to tedy vyzrál jen co je pravda. Oni uživatelé všichni blbí, hlavně tam kde těch lodí mají mraky např. ve státech, že do Ztka lejou marine olej ve specifikaci co uvádí Bootcentrum. Gratuluji a končím. Hodně štěstí. Upraveno 13. Říjen 2016 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se