Přejít na obsah
Plavidla.cz

Závěs pro tahání lyžaře

mirzik

Doporučené příspěvky

Může vypadat jak chceš, ale musí to být v 1/3 lodě odzadu, ukotvené do podlahy a vybaveno bezpečnostní pojistkou pro odpojení lyžaře. Nebo to musí být horní rampa, ale úchyt musí být zase v 1/3 odzadu. Jinak to neschválí a nezapíšou do papírů lodě. Lepší je se zeptat a zkonzultovat to rovnou na SPS.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele na prvních 2 lodích jsem to také dělal, pak se na to vykašlal, protože:

1) aby jsi mohl lyžovat někde u nás musíš si pronajmout dráhu, nebo být členem klubu který dráhu provozuje, jinak se na ni nedostaneš, veřejné nejsou nikde.

2) každá loď má buď oko na lyžování, nebo U třmeny na V úchyt, a to bohatě stačí. Pokud teda nelyžuješ od rána do večera, ale na to jsou jiné a spec. lodě které jsou řešené pro lyžování úplně jinak.

3) Na lyžování na dovolenou u moře žádný závěs nepotřebuješ, protože tenhle nesmysl je jen u nás - jsme jediní v Evropě, a vsadil bych se že i na světě :D

Moje rada: vykašli se na to a za to co uspoříš si kup lepší lyže nebo wake ;)

Odkaz ke komentáři

Jak píše Mirzik, vůbec nechápu, pro my zase musíme být papežtější jak papež a vymejšlet podobný kokotiny. Na rekreační respektive občasné lyžování stačí origo oko nebo U třmeny. Provozuju to takhle od doby co jezdim na Labi, kde máme kupodivu volnou dráhu na lyžování a nikdy jsem neměl trabl. Nevidim jedinej důvod, pokud teda nechci jezdit profi si montovat do lodi nějakej podobnej nesmysl.
Odkaz ke komentáři

• 4 years later...
Takže pokud ke někde značka vodní lyžování ( u nás za Křenkem) tak tam nelze jezdit? Já mám právě loďs tyčí (fletcher arrowflyte 14 s motorem johnson 50 ) koupil jsem si i lano a kruh na tahání a měl za to že kde je místo určené pro vodní lyžování je možné jezdit.
Odkaz ke komentáři

na Orlíku je to tak, že pokud je dráha pro někoho vyhrazená (většinou pro nějaký klub), tak je u cedule dráhy dodatková tabule s rozpisem času - od -do vyhrazeno pro toho a toho. mimo tyto časy je dráha veřejná.

Jo a ještě je označeno kolik lodí jí může maximálně použít současně.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...