taurus Odesláno 20. Únor 2011 Sdílet Odesláno 20. Únor 2011 (upraveno) fischmaster - tenhle úsek (Roztoky) jsem jel jednou těsně po povodni, t.j. mohlo to téct tak 400. Tím, že se silnou lodí proud moc neřeším, může být můj názor hodně zkreslený, ale řekl bych, že při velké vodě je to dost podobné řadě úseků pod ústím za "normálního" stavu. Pokud znáš situaci pod Kamýkem když "mele", tak Děčín a spol. vypadá dost podobně. Soudím tak podle některých mých fotek bójí a mostních pilířů.Jinak sonar je dobrý na jakýsi celkový přehled o hloubce, případně při hodně opatrném zajíždění ke břehu. Když tam bude šutr, tak se to dozvíš stejně pozdě, příď nebo záď. Ale tohle "strašení" hloubkou platí hlavně pro lodi, kde vrtule je hlouběji, než zbytek lodi. Je-li vrtule za kýlem, skegem nebo dnem, situace zas tak dramatická není - pokud jedeš pomalu a zmíněné části jsou trochu pevné. Já třeba s kýlovou plachetnicí si už na konci Orlíka dostkrát drbnul a v pohodě.edit - upozornění mi šlape jako z praku Upraveno 20. Únor 2011 uživatelem taurus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 20. Únor 2011 Sdílet Odesláno 20. Únor 2011 (upraveno) On ten sonar je mi vlastně platný jeno na ryby.Je jasný,že když mám sonar kdekoli,tak je k prdu,protože než loď zastavím,tak je na dně pověšená.Ovšem jen v případě velkých anomálií na dně.Jinak na 800 jsem loni plul na Vltavě mezi Dolany a Roztoky loni se Sportem 50 a 30HP Johnsonem bez potíží.Tam byl trochu jiný poměr váha délka a výkon motoru.Prostě jsem nevydržel a vyplul. ;) Upraveno 20. Únor 2011 uživatelem fishmaster Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 20. Únor 2011 Sdílet Odesláno 20. Únor 2011 (upraveno) Doufám,že je i vás všechny poznám v Květnu v Nelahozevsi.Pokud si vzpomínám,tak zde byli přihlášení,kteří chtěli i parking přívěsu.PS:Stále se mi nedaří nastavit odesílání upozornění na odpovědi.Nevíte někdo co s tím?Obavam se, ze v Kvetnu jeste budu na suchu, protoze tou dobou budu davat lod na Fouling. Upraveno 20. Únor 2011 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 20. Únor 2011 Sdílet Odesláno 20. Únor 2011 Proto chci dát čidlo na sonar co nejblíž k přídi.I když s mým ponorem to bude zbytečný.Navíc mám po celé délce na kýlu pás z duralu.Jinak tady je jeden docela proudnej úsek pod zdymadlem roztoky v místě zúžení asi 200metrů pod..Tam jsem proplul při 300 kubíkách.Kdo jste tam byl,tak to možná můžete porovnat s tím úsekem pod střekovem.Prosím o upřesnění.Je to zhruba stejný protiproud nebo ne?Díky.Jina trhači super.Doufám,že je i vás všechny poznám v Květnu v Nelahozevsi.Pokud si vzpomínám,tak zde byli přihlášení,kteří chtěli i parking přívěsu.PS:Stále se mi nedaří nastavit odesílání upozornění na odpovědi.Nevíte někdo co s tím?Spíš by se hodilo zeptat zda mezi Děčínem a ústím je vůbec místo kde to tolik neteče...z Dobkovic na kotviště v Roztokách to celkem jde a pak nad přívozem v Březně k Starému přístavu v úL jinak to je stále fofr... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 20. Únor 2011 Sdílet Odesláno 20. Únor 2011 Zítra jedu do Reichu,tak se asi budu muset zastavit u řeky,abych se podíval jak moc to tam dole teče.Myslím,že to tak srašný nebude.Tady když teče okolo 800,tak to jede docela dost.A už při tom se dá plout.Pouze se silnějším motoremJednou jsem to zkoušel při 600 na pramici s 2HP,a docela rád jsem se vrátil zpátky do zátoky.Zatím jsem se svojí lodí a s Yamahou plul při 300 a bylo to na půl plynu v pohodě,takže chování při vyšším stavu musím teprve ověřit.Při nejhorším vytáhnu Johnsona,se kterým jde do skluzu. :cool: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 26. Únor 2011 Sdílet Odesláno 26. Únor 2011 (upraveno) Dalsi krome toho benzinu co by mne treba zajimalo, je jestli se v tom kotvisti da doplnit voda. Co jsem koukal treba ve verejnem pristavu Lovosice, tak tam sice maj moznost doplneni vody do lodi, ale kdyz jsem to zjistoval, tak pro normalniho cloveka kterej prijede o vikendu je toto vcelku k nicemu, protoze to funguje jenom v tydnu. A dalsi vec, ze tam kotvej velke lode, ktere nakladaj obili z prilehlich zasobniku, takze jsem to trochu nepochopil, protoze ackoliv je to verejnej pristav, tak kdyz tam jsi zakotvenej a prijede velkej remorker tak mas smolika. Upraveno 27. Únor 2011 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 28. Únor 2011 Sdílet Odesláno 28. Únor 2011 Ale: Nekde jsem videl navod, jak doplout po Otave nekam pod Pisek. Takovy informace chci taky sbirat.O Otavě jsem psal mimo jiných i já, připadně přidám nějaké foto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marina tynec Odesláno 9. Březen 2011 Sdílet Odesláno 9. Březen 2011 Ahoj všem, je dobrý nápad na těchto stránkách zmapovat skluzy pro sportovní lodě na Středním Labi.Začnu tedy sám a ostatní doplňte podle svých znalostíChvaletice pod lavkou, 2x skluz na obou březích na 101 ř.kmTýnec nad Labem-Marina Týnec, pohodlný skluz na 95 ř.km, pravý břeh, parkoviště, přístavVeletov - 2x skluz na obou březích na 91 ř.kmSamberk - skluz na 86 ř.kmOsek nad zdymadlem - soukromý skluz nad komorou na 74,5 ř.kmOseček - 2x skluz na obou březích na 73 ř.kmdoplÅ„te prosím další Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gastropawera Odesláno 29. Březen 2011 Sdílet Odesláno 29. Březen 2011 poradí mi někdo, zda lze celou letní sezonu někde kotvit malý motorový člun v okolí Lovosic a jaké jsou ceny? Děkuji za radu Zdeněk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 11. Duben 2011 Autor Sdílet Odesláno 11. Duben 2011 Pro aktualni info.... testuju online verzi databaze rek. Az to bude hotovy, mely by tam bejt sjezdy, benzinky, kempy, restaurace a podobne. Vic info zde: http://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=334 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 12. Červenec 2011 Autor Sdílet Odesláno 12. Červenec 2011 Abych tu nezustal dluzen informace..... Labe se v ty databazi najde tady:http://www.plavidla.cz/forum/iti_display.php?base=3&from=726.26&to=951.6 Postupne pridavame informace, aby to k necemu bylo. Pokud nekdo neco mate, co by se dalo pridat, napiste klidne informace sem, vlozime to tam. Ricni km napiste radsi podle novyho znaceni, at to mame jednodussi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 11. Srpen 2011 Autor Sdílet Odesláno 11. Srpen 2011 Ahoj všichni. Dneska udělám trochu cestopis. Bylo hezky a po dlouhý době jsem odpoledne hodil lodičku na vodu s jedním cílem: podívat se proti proudu.Nikdy bych neřekl, jak je Labe kolem Týnce civilizovaný. Oproti tomu je nad přístavem Chvaletice vlastně "nikde nic", skoro se nedá ani vylízt z lodě. Pěkný okolí, klid a mír a to je všechno. I když je to nesplavný úsek, jsou tam asi 3 kotviště pro velký lodě, zdají se být v dobrým stavu, se žebříkama, takže se da uvázat a vylízt, ale nikde nic kolem není. Jedině tak se projít kolem. Edit - doplnění: Vybavení pro velký lodě je prý vybudovaný nedávno, v době kdy dostalo splavnění zelenou, tak se to postavilo v ramci nejakych protipovodnovych opatreni. Edit2:Co je dost dulezity - od Chvaletic az do Semina neni jedina znamka maly hloubky!Podle mistnich to je vybagrovany prave v ramci tech uprav Labe, takze by Labe melo mit plnou splavnost az pod Slavikovy ostrovy U Kladrub kotviště (poněkud nepochopitelně, ale vime svy) naprosto nepočítá s menšíma loděma, ačkoliv Kladruby jsou turisticky moc zajímavý místo. Divný je, že kotviště je vyrobený ze dřeva a myslím celkem rychle chátrá. Kousek dál je silniční most v řečanech n/L a bohužel taky v dezolátním stavu, nad nim je soukromý molo, ale když je jeho pán doma, není se uz kde uvázat, má tam loď. Dorazili jsme až do Semína, asi 3km pod Přelouč. U Semína bylo asi kdysi malý molo, ale je z něj jenom torzo, vylézt na břeh je docela adrenalin. Semín je jinak asi užitečnej, je tam hospoda a obchod poměrně blízko k vodě (asi 500m), výš proti proudu je za slepým ramenem kemp (není u Labe). Pod Semínem přitéká do Labe Opatovický kanál přes malý vodopád. Kanál je celkem zajímavá technická památka, poblíž Semína je akvadukt, ale chce to mít kolo. V Semíně je taky nějakej dřevěnej kostel nebo co. Celkem jsme najeli 30km za 4 hodiny. Záznamy v ITIneráři zde: http://www.plavidla.cz/forum/iti_display.php?base=3&from=940&to=951.6 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 20. Srpen 2011 Autor Sdílet Odesláno 20. Srpen 2011 Dneska (teda vcera) jsem se vydal jako doprovodne plavidelko na vylet na soutok s Cidlinou. Pokud pominu naprosto desnou kvalitu mistni restaurace, vylet to byl velmi prijemy. Obe lode mely podobnou maximalni rychlost, takze jsem vyjimecne nezdrzoval. Prumer jsme meli asi 8.5km/h, maximalku kolem 11km/h.Momentalne sbiram fotky, budou asi po vikendu, taky jsem delal poznamky pro ITI, doplnim co nejdriv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 21. Srpen 2011 Autor Sdílet Odesláno 21. Srpen 2011 Do ITI jsem doplnil nějaký detaily od Cidliny po Klavary: občerstvení, kotviště apod. http://www.plavidla.cz/forum/iti_display.php?base=3&from=906&to=917 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 15. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 15. Březen 2012 Ahoj vsichni!Do ITI jsem doplnil neco kolem Prahy - sjezdy, benzinky, obcerstveni, nejaky mola, chce to pred sezonou trochu nachystat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 24. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 24. Březen 2012 Doplnil jsem par informaci nad Prahou: Mola, sjezdy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 13. Duben 2012 Autor Sdílet Odesláno 13. Duben 2012 Neco noveho v Itinerari.... zaciname k objektum vkladat odkazy na webovy stranky, je to nova funkce, ale casem by se to mohlo naplnit. Prosim vsechny zucastnene o pripadne namety. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 30. Duben 2012 Autor Sdílet Odesláno 30. Duben 2012 Vcera jsem byl prozkoumat potencialni klidnou zatoku ke kotveni a to Lzovicke rameno, Labe km 931.Projel jsem asi 450m z celkove delky 1km. Cca 150m od usti do Labe je potreba projet mezi keri, coz bude u vetsi lodi trochu problem, ja se vejdu akorat.Po dalsich 50m jsou kmeny pod vodou, nad kteryma se musi prejet pobliz brehu. I na tu moji kocabku je tam celkem malo mista, ale plavcik s padlem na pridi to zachranil.Po projeti nastrah se otvira krasny tichy misto, v zavetri lesa. Na konci slepyho ramene je vesnice Lzovice a da se pesky dojit zadem nebo podle Labe i do Tynecky Mariny (asi 300m).Krome tech padlejch stromu je hloubka pod metr jenom vyjimecne. Pres ty stromy asi vetsi lodicka potrebuje mit zvednutej motor, ja nemusim (cca 50cm tam je urcite).Do Itinerare zanesu az bude cas.Edit: Ted mne tak napadlo, ze vcera byla docela dost vysoko hladina (tak 5cm nad normal), pri nizkym stavu to zas takova sranda nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 24. Květen 2012 Sdílet Odesláno 24. Květen 2012 Budu muset pořídit nějaký fotky a doplnit to do itineráře. Nicméně v Lysé nad Labem (cca 200m od mostu po proudu na pravém břehu) je příjemný sjezd do vody. Spouštím tam loďku 6,5 m / 1100 kg. Sjezd je dlážděný, v pěkné zátoce téměř bez proudu.Je tam i místo kde pak nechat auto i s vlekem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 24. Květen 2012 Autor Sdílet Odesláno 24. Květen 2012 Kdybys potreboval podporu, rekni. Ja se uz delsi dobu odhodlavam nahazet do ITI nejaky fotky rek, co jsem ziskal, ale furt nejsou lidi, takze to tedka zase nejakou dobu stoji, budu rad za kazdy update. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Červen 2012 Autor Sdílet Odesláno 14. Červen 2012 Je uz skoro konec tejdne a jeste se mi nepodarilo podat zpravu z predchoziho vikendu, tak se to pokusim napravit. V sobotu jsme se s Packou vydali na jiz planovany vylet smer Podebrady. Vyuzil jsem moznosti cestu si zkratit, lodicku jsem dovezl do Oseka, takze jsme pred sebou meli ke zdolani jenom asi 7km reky. Protoze jsem detickam slibil zmrzlinu, dojeli jsme ze vseho nejdriv do Podebrad a prislusnou potravinu zakoupili. Kotveni v Podebradech byl trochu problem, protoze bojovy labutak nas nechtel pustit mezi most a zdymadlo, cimz jsme byli odsouzeni ke kotveni trochu vic po proudu, nez jsem puvodne planoval. Vsechno zly je ale pro neco dobry, protoze jsme zakotvili u vypravy kolegu z Lyse n/L, z nichz nekteri dokazali me "nenapadne" plavidlo identifikovat. Dokonce si tam nekdo z nich i skupinu kotvicich plavidel fotil, ale nevim kdo. Jestli to teda nekdo z nich tady precte, tak budte tak hodny a poslete mi nejakou fotku, at to doplnim. Cestou zpatky jsme se svezli pres komoru s kralem Jirim a snecim tempem vyrazili smer soutok s Cidlinou, kde uz nas ocekaval zbytek vypravy. Mezi tim jsme spachali par fotek. Ze zajimavejsich veci.... vyfotil jsem novou "Labskou Marinu", soucast kempu na km 905.5, nijak zvlast jsem funkci nepochopil, na strankach moc informaci nemaji, nicmene fotku a odkaz jsem prihodil do Iti. Dalsi novinka v Iti, vyfotil jsem vjezd do slepeho ramena u dalnicniho mostu na D11. Packa se tam i nejak byl podivat, ale zapomnel jsem se ho zeptat co tam videl, tak snad to doplni. Tech mych par fotek je zde: http://viky-tw.rajce.idnes.cz/Podebrady/ Na prvnich dvou fotkach je videt ten bojovy labutak. Neni to fakt zadny orezavatko a mit otevrenou lodicku, nebo nedej boze kanoji, fakt bych se bal se tam ukazat. S tou moji velrybou to docela slo, nejak furt nemohl prijit na to jak se nam dostat na kobylku. Akorat jsem pri naletech musel detem zakazat vystrkovat ruce a hlavy z okynka, to byl i na muj povestny flegmatizmus trochu moc debilni napad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Listopad 2012 Autor Sdílet Odesláno 14. Listopad 2012 Z cesty Chvaletice - Recany n/L a zpet jsem podal zpravu jinde. Otestoval jsem ale pri ty prilezitosti sjezd ve Chvaleticich na km 938.65.Zde obrazek: http://viky-tw.rajce.idnes.cz/Labe#Fotografie0776.jpg Do ITI jsem doplnil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 11. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 11. Prosinec 2013 Tento tyden zahajila provoz nova,,marina,, v Kolině-teda ona je to jen restaurace s molem těsně u vody(byvale přistaviště osobnich lodi)-je to asi 200m na levem břehu pod komoroutelefon a vice info bude na ITIneraři Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 11. Prosinec 2013 Autor Sdílet Odesláno 11. Prosinec 2013 Ja sem jel kolem v tejdnu a zdalo se mi, ze to tam vypada jako novy molo pro pul lode nebo jednu lodičku! :)A kde mas ty fotky? At je tam muzu dat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kocour Odesláno 12. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2013 http://www.nase-voda.cz/kraj-zrusil-uzemni-rozhodnuti-pro-plavebni-kanal-prelouce/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se