Arachne Zveřejněno 31. Březen 2009 Sdílet Zveřejněno 31. Březen 2009 Dobrý den, poprosil bych vás všechny o radu. Rád bych přes celé léto kotvil s malou kajutovou plachetnicí na Slapské přehradě, ale nechce se mi platit hříšné peníze za kotviště v některém z přístavů. Proto bych si raději zajistil pouze kotevní bójku někde u břehu (i na velice špatně přístupném místě). Zajímalo by mne proto, zda nemáte někdo zkušenosti, kde a jaké všechny povolení si musím zajistit? Budu rád i za zkušenosti s takovýmto postupem na jiných přehradách. Nebo pokud by někdo z vás věděl o nějakém levném kotvišti na Slapech (tak do 4.000,- Kč za celou sezónu). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 19. Duben 2009 Sdílet Odesláno 19. Duben 2009 Pokud chceš vlastní bóji, budeš muset na Povodí Vltavy (vyřizuje Ing. Daniela Szappannosová - velmi příjemná paní) ukáže ti mapu přehrady a řekne kde je to možné umístit, vybereš si, napíšeš oficiální žádost (přiložíš lodní osvědčení, pokud není, pak foto lodi) a budeš čekat na předběžný souhlas, jak ti dorazí, zajedeš na příslušný obecní úřad, pod který to místo kotvení spadá aby ti dali vyjádření s umístěním kotevní bóje, pokud nebudou proti, zašleš vyjádření zpět na Povodí a budeš čekat na zaslání smlouv, smlouvy podepíšeš, odešleš zpět a počkáš až ti přijde podepsaná smlouva od Povodí zpět. Pak si tam můžeš bóji umístit.Cena cca 3500Kč/rok Já dával žádost v září 2008 a začátkem dubna 2009 jsem měl vše vyřízené - na orlíkuBóje musí mít tvar dvou kuželů na sobě, žluté barvy (průměr zhruba 60cm, výška asi 120cm - nabízí je imramovsky-marine.cz za asi 1500kč), pod bójí musí být kladka s protizávažím aby se vyrovnával výkyv hladiny, a kotevní blok na dně musí být ještě zajištěn lanem na břeh. Tak snad ti tyhle informace pomohou, když bys ještě něco potřeboval vědět, se ozvy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se