Přejít na obsah
Plavidla.cz

Sonar

honza

Doporučené příspěvky

Ahoj.Mám problém na člunu mně odchází sonar piranha a přemýšlím o koupi nového.Prosím poraďte co je dobré za rozumné peníze.Jezdím jednou za rok chorvatsko a zbytek u nás někdy německo jezera.člun Bayliner 1950 bowrider rv.2000.Dík za rady.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj co máš za navigaci ??, abys za rok neplánoval něco pořídit chce to plánovat v jednom pak to vyjde levnějš.Já jsem udělal právě tu chybu že jsem koupil navigaci a pak sonar a šlo to koupit v jednom.

Velkej výběr všeho a hlavně dobře poradí v Praze pod Nuselským mostem je specielní prodejna Standa

Odkaz ke komentáři

Ahoj Stando.Navigaci už mém 3 roky garmin a nehodlám zatím kupovat jinou.Jsem sní max.spokojenej.

Tu já mám taky 275 ku tak jí vem a sjeď do té prodejny nebo tam nejdříve zavolej oni Ti poradí k té Gramince by mohla jít jen dokoupit sonda a umělo by to obojí.Záleží co máš za typ a co je v ní za soft. Standa

Odkaz ke komentáři

Mám druhým rokem Garmin fishfinder 160 a jsem celkem spokojený. Ukazuje to barevně, hloubku - dle nastavení mělkou vodu, případně velkou hloubku (což je na prd), napětí na baterce (výstraha při poklesu napětí) , teplotu vody a s přídavným čídlem i rychlost (docela přesně). Nestál moc dnes už bude na trhu určtitě něco ještě lepšího a řekl bych i za nižší peníz.
Odkaz ke komentáři

• 1 year later...

Zdravím

Mám problém a chtěl bych ho s Vámi konzultovat.

V lodi mám Humminbird Piranha Max 150, ale neukazuje, jde zapnout , při nastavování se chová normálně, myslím si že je špatné čidlo které je přilepené zevnitř pod vestavěným motorem na trupu, ale je na prostřední zalaminované výstuži a odhaduji sílu tak na 3cm plus laminát trupu. takže buď je v pohodě a je špatně umístěné, nebo je po smrti.

Dá se to nějak zjistit?

Když ho budu chtít utrhnout, odlepit, nezničím ho?

Co by jste s tím dělali?

A ještě něco tento přístroj by měl ukazovat teplotu vody, ale aby to ukazovalo mělo by být přeci čidlo ve vodě, tzn. umístěné na zrzadle, nebo se pletu?

Díky za Vaše názory.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem dneska laboroval s čidlem sonaru, zalil jsem ho vodou, ale to nepomohlo, akorát ukázalo teplotu vody, což mě trochu povzbudilo a tak jsem ho zkusil odtrhnout od trupu, po několika pokusech ten silikon nebo co to bylo povolil, a čidlo bylo bez sebemenšího poškození. Odlepilo se to od trupu, ale na čidle to zustalo, a při ponoření do vody vedle lodě nic neukazovalo. Asi po hodině odstraňování se mi ten sajrajt podařilo sundta i s čidla, druhý pokus a ejhle sonar ukazuje jako divej - v tom lepidle byl asi vzduch, každopádně jsem to zkoušel v malé, velké hloubce, za jízdy a pořád to ukazovalo. Což mě dost potěšilo. Takže musím akorát vymyslet a udělat nějaký držák na to čidlo a půjde dozadu na zrcadlo.
Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...
Ahoj.Mám problém na člunu mně odchází sonar piranha a přemýšlím o koupi nového.Prosím poraďte co je dobré za rozumné peníze.Jezdím jednou za rok chorvatsko a zbytek u nás někdy německo jezera.člun Bayliner 1950 bowrider rv.2000.Dík za rady.

ahoj,dnes jsem si pořídil nový sonar. Na člunu byl pouze hloubkoměr a ješte k tomu jen ve stopách ne v metrech. Moje požadavky byly jak tvoje. Stačí mi hloubka a teplota vody nic extra.

Pořídil jsem si teda Garmin echo 150. Cena dobrá... Jinak o víkendu proběhne test, tak pokud bude mít někdo zájem. Můžu se podělit o zkušenost.

Odkaz ke komentáři

prosím tě, až to budeš testovat, zkus jakou nejmenší hloubku ještě dokáže poznat - zobrazit. Většina totiž přestane ukazovat už kolem 0,9 - 1metru a když je sonda např. 50 cm pod hladinou, nedokážou ukázat hloubku menší než 1,5m. A to je na letní Labe pod ústím moc špatný.

dík

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...