Stanley Zveřejněno 9. Leden 2011 Sdílet Zveřejněno 9. Leden 2011 Potřeboval bych poradit, od února budu kotvit v Itálii a mám dvě možnosti za stejnou cenu: 1, suché kotvení - loď bude v mé nepřítonosti v suché maríně, napojena na el.energii s čerpadlem a kdykoliv přijedu loď mi dají na vodu. V ceně je neomezené množství úkonů jeřábu, po vytažení z vody je v ceně umytí. 2, klasické kotvení - celoročně na vodě, elektřina, voda. Jeřáb si platím extra.Co by jste si zvolili jako lepší variantu - pro loď i pro mě??Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 9. Leden 2011 Sdílet Odesláno 9. Leden 2011 (upraveno) AhojPodle meho nazoru bude pro tebe i pro lod, pokud ji mas zespodu dobre osetrenou antifoulingem, lepsi, kdyz bude cele leto na vode. Respektive samozrejme zalezi na vyuziti. Jestli planujes jet na lod dvakrat za sezonu, tak bych spis volil prvni variantu sucheho stani. Pokud ale budes jezdit casteji, tak bude lepsi ji nechat na vode. To jerabovani taky neni zrovna idealni a zase je to zbytecnej cas na vic. Pokud by to teda nefungovalo tak, ze by jsi jim zavolal predem a oni by ti tu lod spustili jeste nez by jsi prijel. Upraveno 9. Leden 2011 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley Odesláno 9. Leden 2011 Autor Sdílet Odesláno 9. Leden 2011 Detaily úplně neznám, nevím, jestli mi ji spustí předem...to budu teprve zjišťovat, ale spíše sy myslím, že ne. Plánuji být na vodě častěji, jenže antifouling není nový, tak teď nevím...navíc ono by se nejednalo o léto ale celý rok, takže i v zimě, lo´d už tady tahat nebudu nechám ji tam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 9. Leden 2011 Sdílet Odesláno 9. Leden 2011 Ahoj můj názor je,že loď celý rok na vodě tím myslím 12 měsíců není zas tak ok.Sice v HR kde kotvím tvrdí Chorvati, že na vodě má lépe rozloženou váhu na vodě je přirozeně a podobně.První co mne odrazuje je to že stojí na té vodě a v případě nějaké poruchy deště nebo jiné příhody může být pod vodou ???Horší zazimování motoru a chladícího systému.Přes zimu je loď /záleží na místě/ je prakticky obalena jinovatkou trochu ledem klouže to.V zimě je vevnitř v lodi daleko větší vlhkost stojí li na moři než suchý dok.To je jen pár postřehů na které má každý z nás jiný názor.Podle mne je nejlepší kombinované kotvení 6měsíců moře 6 měsíců suchý dok.Bouhžel při téhle kombinaci je v HR a zřejmě i jinde to nejdražší co může být.Sám volím a mám roční kotvení HR kde zkrátka přitáhnu loď v květnu a v říjnu vezu zpět.Během roku se na lodi objeví nějaká ta údržba a dělám jí v klidu v čR.Pár kolegů z mé maríny nechává loď v HR na suchu zabalenou do plachty a během zimního období tam jezdí větrat a dělat tahy,ale já mám kolikrát problém se tam dostat i v létě.Když spočítám co bych zase doplácel k ročnímu kotvení tak za ty prachy jí dovezu 2x do čech a 2x zpět do HR. Jinak to kotvení suchý dok a při příjezdu dána loď na moře ??? měl to kolega v HR tak to se mne moc nelíbilo každá manipulace z jeřábem a lodí také není to pravé,kolikrát přijel a čekal 1-2 dny na jeřáb pokaždé byl v jiné části maríny bylo to to nejlevnější roční kotvení v Punatu.Jinak v HR na telefon nefunguje nic možná,že Italové jsou jiní ale s nima nemám zkušenosti.Nejlépe to dělá kolega z Brna přitáhne do HR je tam měsíc po zátokách a městských molech pak zaplatí denní kotvení na 14 dnů v maríně co je v čR pak zase přijede na měsíc a takhle to dělá celé léto kde bere ten čas ???Být celé léto HR na lodi to by mne zřejmě ani nebavilo.Jinak antifouling určitě oprav jinak Ti obroste vápencem a zpomaluje to rychlost a zvedá spotřebu Standa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 9. Leden 2011 Sdílet Odesláno 9. Leden 2011 Nevím ale myslím, že pokud to máš za stejné peníze, tak na suchu je v tvé nepřítomnosti ve větším bezpečí než na vodě. At už jde o bouřky, vítr nebo okolo kotvící lodě. Pokud víš že na loď pojedeš za týden znovu tak bych to samozřejmě nevyndaval ale na delší dobu (třeba měsíc) ano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 9. Leden 2011 Sdílet Odesláno 9. Leden 2011 Asi jsem to napsal nepresne, ale myslel jsem to jak pise Standa. Samozrejme na zimu je rozumne ji vytahnout ven z vody, ale pres leto bych ji nechal na vode. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley Odesláno 12. Leden 2011 Autor Sdílet Odesláno 12. Leden 2011 No nakonec to dopadlo tak, že bude celý rok na vodě. Suchý dok byl stejně drahý, jeřáb v ceně, jenže mi jaksi zapoměli říct, že za každý den, kdy bude na vodě, budu platit dalších 40€ vzhledem k tomu, že plánuji být na lodi min. 45 dní v roce, by se mi to hodně prodražilo. Možná že se v maríně přes léto domluvím, vytáhnu to v zimě na vlastní přívěs a nechám v maríně...to je ještě budoucnost...přes mail se mi s nimi špatně píše, moc anglicky neumí...ale díky za názory, rád se něčemu přiučím a získám přehled. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 12. Leden 2011 Sdílet Odesláno 12. Leden 2011 No nakonec to dopadlo tak, že bude celý rok na vodě. Suchý dok byl stejně drahý, jeřáb v ceně, jenže mi jaksi zapoměli říct, že za každý den, kdy bude na vodě, budu platit dalších 40€ vzhledem k tomu, že plánuji být na lodi min. 45 dní v roce, by se mi to hodně prodražilo. Možná že se v maríně přes léto domluvím, vytáhnu to v zimě na vlastní přívěs a nechám v maríně...to je ještě budoucnost...přes mail se mi s nimi špatně píše, moc anglicky neumí...ale díky za názory, rád se něčemu přiučím a získám přehled.Ahoj také se mne to zdálo divné,že by byli Italové grandi oproti Chorvatum v ročním kotvení.To jestli máš loď na vlastním přívěsu je zřejmě nebude zajímat.Pro ně alespoň jak je to v HR má cenu suchý dok v zimě a na moři v létě.V HR je jedno když máš loď venku na svojím traileru tak platíš stejně jako na těch jejich podpěrách.Jinak když používáš ty jejich podpěry tak si účtují 9euro/den.45 dní v roce není zas tak mnoho někde jsem četl kalkulaci až od 90 dnů v roce na lodi se vyrovnává cena vlastní a půjčené lodě.Jinak já jsem na tom stejně také okolo 40dnů maximálka Standa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FREJA Odesláno 27. Září 2012 Sdílet Odesláno 27. Září 2012 Dobry den. Uvazujem o kupe lodi a chcel by som vediet kolko stoji celorocne kotvenie lodi v spanielsku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se