packa Zveřejněno 24. Prosinec 2010 Sdílet Zveřejněno 24. Prosinec 2010 jezisek nadeloval tak muj motor dostal takove usi co se pridelavaji na kavitacni desku ma to udajne zvysit vykon a nsizit spotrebu mate s tim nekdo zkusenost? nebo to je jen parada mam totiz moznost to vmenit za neco jineho ...... dik a prijemne svatky packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 24. Prosinec 2010 Sdílet Odesláno 24. Prosinec 2010 dost se to probíralo, vcelu kladně, na http://www.jachtinginfo.cz/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 25. Prosinec 2010 Sdílet Odesláno 25. Prosinec 2010 Zde už to bylo také řešeno a kdo to má tak je spokojen, patřím také mezi spokojené uživatele. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 25. Prosinec 2010 Autor Sdílet Odesláno 25. Prosinec 2010 dik tak to na jare namontuji -ahoj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Prosinec 2010 Sdílet Odesláno 25. Prosinec 2010 (upraveno) To musim videt. :P Upraveno 25. Prosinec 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 26. Prosinec 2010 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2010 Já taky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Prosinec 2010 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2010 (upraveno) Kdyz uz se to tu probira, je to k necemu i kdyz lod nejede ve skluzu?Edit: Pokusil jsem se to projit na jachting.info, pochopil jsem na co jsou trimovaci klapky, ale ty antikavitacni kridylka mi furt vrtaj hlavou. Ve vytlaku to pomuze jedine kdybych mel problem s nasavanim vzduchu jo? Upraveno 27. Prosinec 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 27. Prosinec 2010 Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2010 (upraveno) AhojJa si myslim, ze pokud to neni silnejsi motor, kterej dostane lod do skluzu, tak to neni potreba. Naopak si myslim, ze by to kridelko jeste lod brzdilo, protoze motor nema prebytek vykonu.Pokud je to na lodi ktera je schopna plut ve skluzu, tak pisou, ze pri vytlaku by to melo pomoct tim, ze ti nebude lod tak klickovat. Na mensich lodich to pry funguje, jak uz tu bylo nekde zminovano, ale mne uz to tolik nepomahalo. Upraveno 27. Prosinec 2010 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 27. Prosinec 2010 Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2010 Tady v tomto vláknu se to trochu rozebíralo pod názvem hydrofoil kit tak si to Viky_cz projdi třeba ti to trochu pomuže. http://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=44 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Prosinec 2010 Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2010 (upraveno) Dik, trochu to pomohlo. ;)Jinak jo, lod mi ve vytlaku klickuje. Upraveno 27. Prosinec 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milapb Odesláno 27. Prosinec 2010 Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2010 Cus, antikavitacni kridelka ti hodne uklidni vybrace motoru, pri trimovani lode motorem fungujou,jako trim klapky pri jakekoliv rychlosti a pri jizde na vetsich vlnach a jejich prejizdeni,treba more, se vrtule nedostava tolik z vody a ma neustaly zaber. Tolik moje zkusenosti, doporucuju! ps: asi na 5ti konak cenu nemaji....Mila Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Prosinec 2010 Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2010 (upraveno) Tak jsem pri hledani hydrofoilu narazil na tohle:http://jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2169 Cely jsem to precet. :D Nejaky hydrofoil mi byl uplne ukradenej. :) Sorry ze davam odkaz na "konkurenci", ale tohle je proste genialni. A pekne napsany. Upraveno 27. Prosinec 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 4. Leden 2011 Sdílet Odesláno 4. Leden 2011 ty křidélka /hydrofoil/ jsem měl jak na závěsném /115 /tak i zabudovaném /130 /motoru a nemyslím že to mělo nějaký zvláštní efekt nebo vliv ,alespoň ne takový co byl popisován... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 5. Leden 2011 Sdílet Odesláno 5. Leden 2011 (upraveno) Ahoj. Take jsem to hydrofoil kridelko poridil a uz skoro rok se vali v garazi. Ucinek kterej byl popisovanej se vubec nedostavil a jeste mi pripadalo ze to dost brzdi lod. Tak jsem to sundal. Mozna ze na mensi lodi by to fungovalo, ale tohle je uz asi velkej parnik na to kridelko. Upraveno 5. Leden 2011 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 5. Leden 2011 Sdílet Odesláno 5. Leden 2011 Ovšem pokud má někdo problém dostat lo´d do skluzu, tak je to výborná věc. Mám zabudovaný motor 100ps(naftu) a loď cca 1300kg. Bez křidélka musela mladá většinou na příď aby se to sklouzlo, ale teď se může v klidu válet na zádi i ze psem a za chvilku je to ve skluzu.Dokonce i tahám různé vlečné hračky. Další výhoda je, že loď v nižších rychlostech nekličkuje. Pravda je, že konečná rychlost trochu klesla. Z 50km/h na 43km/h, ale to mi vůbec nevadí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 5. Leden 2011 Sdílet Odesláno 5. Leden 2011 Tak to ja jsem mel prave docela problem ji dostat do skluzu. Slo to o hodne dyl, nez bez toho kridelka, proto jsem ho prave sundal. Ale ty mas lehci lod, tak to mozna funguje lepe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenlik1 Odesláno 13. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 13. Říjen 2011 dobry den mam gumovy clun se spalovacim motorem yamaha 30 hp je z roku89 jako novej a v roce 2014 bude mit 25 roku takze mi ho vyradi z evidence takovej bordel muze byt jenom v nasi slavny republice a to zrejme nejsem sam takovej petikonak kterej nemusi byt registrovanej bude starej sto roku posere z neho benzin a olej do vody to je asi o.k. to snad neni mozny jednou je to registrovany tak jaky vyrazeni veterani taky jezdi dodnes a urcite se na vsechny emise nevztahuji aby si lidi obycejni kupovali predrazeny motory tak to asi nepujde ale kurzy vmp se delaji porad taky jsem si uzil na lodni sprave kdyz jsem menil clun uplna debilita melo by se s tim neco delat to je jako kdyby me rekli mas starej barak musis ho zbourat a postavit novej ti nahore jsou magori a nahravaji si asi ma nekdo zajem vydelavat na novych motorech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 13. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 13. Říjen 2011 Je to jen obyčejná loby prodejců motorů, ale SPS s tím moc společnýho nemá, krom toho, že musí vykonávat dohled nad tím, co ty nahoře vymysleli. Nevím jaký jsi měl u SPS problém, ale je to v čR asi jedinej úřad, kde jsou pohodový lidi a nebývají tam problémy, pokud se k nim chováš slušně a snaží se s problémem pomoci. Jinak i neregistrovaný motory můžou kontrolovat a pokutovat jejich užívání, ale byla by to zas jen další buzerace, což z jejich strany na rozdíl od jiných státních úřednímů nehrozí. A buďme za to rádi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenlik1 Odesláno 13. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 13. Říjen 2011 tak treba mel jsem laminatovej clun chtel jsem ho prodat koupit gumak prihlasit registrovanej motor co mam na gumak a jezdit v posledni chvili jsem se dozvedel ze musim nejdriv prihlasit motor na novej clun a potom hned za vterinku prepsat starej clun na novyho majitele jinak bych byl v prdeli a mohl motor vyhodit a veslovat tech.mam do r.2014 a to me rekli na sps az podruhy mam to jen 100km a volal jsem dvakrat po 5 minutach vzal to pokazdy nekdo jinej a pokazdy jiny informace podruhy mi vyst. prozatimni tech. s tim ze to tady plati a venku taky malem jsem ho musel nechat na hranicich u nas v tom bordelu je velkej problem se neco dozvedet dva urednici sedi metr od sebe a kazdej mele svy proc neudelaji emisni servisy na motory motor kterej se vyrabel v.r.89 se taky nevyrabel urcite rok mohl se delat treba do r.92 a tento typ a rok muze mit az 25 roku v r.2017 a taky mam zkusenost co jde v praze tak na morave ne a naopak jedna instituce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenlik1 Odesláno 13. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 13. Říjen 2011 chce to prerazet cisla nechat si delet novy stitky s novejma cislama co nedohledaji a bude to ok jinak to asi nepujde debil co je nahore a ma love na jachtu ten to neresi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 13. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 13. Říjen 2011 Já v Praze žádnej problém neměl a to jsem některý věci musel řešit papírovou oklikou, ale vyřešil jsem. Já štítek u motoru nemám, ale oni čísla nejsou jen na štítku, typ motoru bývá vyznačen skoro na všech dílech, číslo motoru se dává i na mrazový pojistky, atd. Jinak u motoráku končím s motorem příští rok, 50HP Mercury, ale kde je vůle, tam, je cesta, nikdo ti nepřikazuje mít loď registrovanou zrovna v čR. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 13. Říjen 2011 Autor Sdílet Odesláno 13. Říjen 2011 nevim kde jsi byl ale ja v praze pochodil-poradili,vysvetlili ale pokud maji nejake predpisy tak se jich budou drzet-no a tobe asi nic jineho taky nezbyde-a nebo jezdi bez-to by jsi neveril kolik v lete bylo na labi lodi bez cisel nebo se staryma motorama-moskva, veterok a pod.ale s tim stitkem - to by nemel byt pro ceske rucicky takovy problem kort pri dnesni technice-tistene spoje se uz taky nemaluji steteckem a neco na naleptani al. koupis v kazde drogerii Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenlik1 Odesláno 14. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 14. Říjen 2011 zatim to resit nemusim mam jeste cas 3roky ale co potom kde vzit kacaky na motor co jde prihlasit obycejnej clovek si chce poridit clun tak si ho koupi udela si papiry koukne na bazar poridi si starsi levnejsi motor jde na sps a je vymeteno co potom a motory se prodavaji zvesela dal kdyz jsem odepsal na inzerat jestli majitel vi ze to nejde registrovat tak odpoved zadna a chudak co ho koupil a vyhodil penize to je asi dobry ne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 14. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 14. Říjen 2011 S tím ale nic nenaděláš, neznalost neomlouvá. Když něco kupuju, tak si zjistím, jestli se to u nás smí používat a jestli k tomu jsou veškeré doklady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 14. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 14. Říjen 2011 motory se prodavaji zvesela dal kdyz jsem odepsal na inzerat jestli majitel vi ze to nejde registrovat tak odpoved zadna a chudak co ho koupil a vyhodil penize to je asi dobry neto víš, že ví a čeká, kdo mu to sežere. dyť jsme v čESKU Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se