Přejít na obsah
Plavidla.cz

Rychloměr do 25km/h

jarda

Doporučené příspěvky

Ahoj. Existuje primo mapa do navigace Vodni cesty cr. Jsou tam zakresleny plavebni drahy, komory a vse ostatni. Cena te mapy je ale dosti vysoka a jinak se mi ji sehnat nepodarilo. Takze vyuzivam v navigaci klasickou Topo mapu a vcelku na nejaky zakladni urceni to staci.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Ahoj. Existuje primo mapa do navigace Vodni cesty cr. Jsou tam zakresleny plavebni drahy, komory a vse ostatni. Cena te mapy je ale dosti vysoka a jinak se mi ji sehnat nepodarilo. Takze vyuzivam v navigaci klasickou Topo mapu a vcelku na nejaky zakladni urceni to staci.

Pokud někdo máte s touto mapou (vodní cesty) nějakou zkušenost - sem s ním. Dost jsem o ní uvažoval, ale nechce se mi kupovat zajíce v pytli.

Odkaz ke komentáři

Právě, také jsem ji našel cca 2400,-, ale jsou tam dost rozporuplné informace. V jednom článku se píše, že je tam Vltava až k čB a v druhém pouze po Slapskou přehradu. Mě jde především o Slapy a Orlík.

Mapa Vodní cesty čR verze 1 obsahuje digitální plavební mapu dolního a středního Labe, Vltavy od Mělníka ke hrázi Slapské přehrady, vodní nádrž Lipno a Baťův kanál. Mapa je tvořena ze dvou částí ve dvou různých úrovních detailu. Oblast vodní plochy a pás 2 km podél nich je pokryt velice podrobným detailem v měřítku cca 1:5 000, zbytek území pokrývá měřítko 1:25 000.

Mapa obsahuje zákres obrysů budov, uliční a silniční síť, zájmové body (čerpací stanice, restaurace, obchody, atd.) a vrstevnice s krokem 10 m.

Tématika vodních cest obsahuje zákres plavební dráhy, všech plavebních znaků, bójí, kotviště, přístavy, mola, dalby, kilometrovníky a hektometry, podrobnou břehovku, překladišťě, ponorné konstrukce a nánosy, zákres mostů, jezů, plavebních komor a elektrického vedení.

Mapa je funkční v PC a v těchto navigacích:

* všechny autonavigace řady Nuvi, Zumo,

* iQue M3/M4, GPSMAP 276C/278, Quest 2

* oudorové přístroje řady eTrex Venture/Legen­d/Vista Cx, eTrex Venture/Legen­d/Vista HCx, GPSMAP 60Cx/60CSx, GPSMAP 76Cx/76CSx, kompletní škála modelů řady Colorado a Oregon,

* nové cyklonavigace Edge 605/705,

* zatím v omezené grafice přístroje řady Zumo 660, GPSMAP 620/640, GPSMAP 5×x, GPSMAP 2×xx/3×xx/4×x­x/5×xx.

Odkaz ke komentáři

nakonec jsem se rozhodl pro tento:

.... a je napájený přímo z palubní sítě 12V.

Az ho namontujes, tak dej prosim vedet kolik zere proudu.

Tak už ho mám doma.

Zkusil jsem změřit odběr.

rychloměr má čidlo okolního světla ( automaticky si reguluje svítivost displeje podle okolního osvětlení )

, proto jsem provedl 2 měření se zakrytým čidlem a s osvětleným. Měření jsem provedl i s připojeným GPS přijímačem.

Zakryté čidlo okolního světla ( tma ) - odebírá ze zdroje 12V - 0,083A

Osvětlené čidlo okolního světla ( sluneční svit ) - odebírá ze zdroje 12V - 0,123A

Zapojil jsem ho i do zapalovače v autě a ukazuje rychlost precizně od 1 km/h ( s rozlišením 0,1km/h ) do 180km/h - rychleji jsem nejel.

Porovnával jsem naměřenou rychlost i s rychloměrem v auto navigaci - tak to sedí, jen ten lodní rychloměr měl o menší zpoždění v zobrazení rychlosti.

Odkaz ke komentáři

poctive jsem to tady procet a taky mam dotaz ktery se okrajove dotyka tohoto vlakna jsou mista napr. slapy kde je rychlost omezena policie a SPS ji kontroluje jak? radarem ?podle zvednute pride ?podle vlny kterou za sebou nechavam? na labi to neresim snazim se jezdit tak aby to bylo tak akorat a treba Sandberk kde je udajne 5km/hod kvuli lodim s piskem jedu na brblaka jinak je za mnou vlna jako prase.pristi rok se chystam na slapy a orlik tak abych vedel co me ceka .puvodne jsem chtel jit do nejake GPS jako david hlavne aby ta melo i jine vyuziti treba na vylet po okoli
Odkaz ke komentáři

http://www.spspraha.cz/vodnicesty/plavba_v_kluzu.asp Tvůj dotaz v podstatě vysvětluje třetí odstavec a videa. Je ale pravda, že netuším jak je posuzováno Tebou zmíněné omezení např. na 5 km/hod. Ono jich také takto vymezených mnoho není, zřejmě by Ti vysvětlili, že šlo o zjevné překročení rychlosti. Nesetkal jsem se ale s problémy v případě, že jedeš v těchto místech v režimu výtlačné plavby.

edit - ... a vzhledem k minimu těchto omezení se tam opravdu dá "proplížit"

Upraveno uživatelem taurus
Odkaz ke komentáři

no to teda bude sranda az se budu ucit jak vyvazit sporta ahy jel ve vytlaku aspon 10km/hod k tomu sandbergu tam nakladaji lode ze jim zbejva par cent. k horni hrane bortu a jak tam jedes a trosku vlnis jsou docel a nas....... nac si delat problemy plne je chapu tak tam jedu opravdu jak myska spis to berte jako varovani pro neznale
Odkaz ke komentáři

• 1 year later...
Tak jsem koupil zminovany rychloměr http://www.elektrolode.cz/12372-rychlomery/26732-rychlomer-gps-kmh-cernacerna-85mm-sada/?run=0 a jsem mile překvapen.Prodejce se nezminuje o funkcích jako je automatická regulace jasu(ma fotobunku) ,možnost přepínáni na ujete km.Měl jsem obavu z rychlosti načtení GPS ,ale je to velmi rychlé.Vylepšeni by zasloužilo jen sklo místo plastu přes display. Upraveno uživatelem Jbenda
Odkaz ke komentáři

Jo je super mám jej už druhý rok a nestěžuji si. Jen možnost přepínání na ujetou vzdálenost jsem neměl zapojenou a ještě netuším na co je ten další výstup z rychloměru. Nemáš náhodu k tomu i návod pokud ano a šlo by to pošli jej - schema zapojení výstupů , nebo sem hoď obrázek. :)
Odkaz ke komentáři

Přesně pasuje do puvodního otvoru.Montáž včetně zapojení 10min.Použil jsem orig.konektory na osvětleni k napájení,takže se po zapnutí klíčku aktivuje.GPS antenu jsem zatím nechal za budikama položenou.Signál chytá okamžitě(na míste kde mam s autem problemy),tak to zatím nechám.Uvidím na vodě.Na ten poslední pin (vystup GPS)se nechají připojit třeba GPS hodiny(stačí jedna antena).
Odkaz ke komentáři

• 4 weeks later...
Me v patek dosel objednanej rychlomer z Omicronu, dneska celej den jsem to testoval v aute. Jediny minus, ze to po kazdym delsim vypnuti minimalne 2minuty hleda spojeni / v Praze / tak ted jen co to bude delat na vode. Jinak ukazuje i kdyz dva metry couvnu na parkoviste.
Odkaz ke komentáři

Me v patek dosel objednanej rychlomer z Omicronu, dneska celej den jsem to testoval v aute. Jediny minus, ze to po kazdym delsim vypnuti minimalne 2minuty hleda spojeni / v Praze / tak ted jen co to bude delat na vode. Jinak ukazuje i kdyz dva metry couvnu na parkoviste.

Na vodě je to v pohodě, když sepnu klíček a než stačím nastartovat tak je na příjmu. Přeci jen v Praze ty domy udělají své a dokáži signál gps lehce zastínit.

Odkaz ke komentáři

• 4 months later...
  • 3 weeks later...

A je tam mlada pani :) :lol:

Skoda jen, ze neni v barvach origo budiku, ale jinak co jsem potreboval to ocividne splnuje, takze jsem spokojen. Tedy samozrejme uplnou funkci vyzkousim az budu na vode. Do puvodniho otvoru pasuje jak prdel na hrnec, takze montaz byla otazkou chvilky.

http://nd06.jxs.cz/092/743/fb0ff6e0fb_93005146_o2.jpg?1368375405

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...