Přejít na obsah
Plavidla.cz

Ochrana gumovích člunů

tomas

Doporučené příspěvky

• 1 month later...
Já sám používám sprej čistič palubní desky pro automobily. Je to na plasty, tak mi to připadá být neškodné. Na znečištěné místa od tuku a oleje použiji opatrně benzínový čistič případně vodu a mýdlo. Pak použiji ten sprej na ošetření místa. Je to bez velkých nákladů.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz o tom tak premejslim, tak by na to mel jit pouzit i ten sprej co prodavaj na pneumatiky aut a nebo silikonovej olej ve spreji. Tim delam veskery vnejsi cerny plasty na autech vc. pneu uz od facka a neni nic lepsiho :-). Upraveno uživatelem tomas80
Odkaz ke komentáři

Ja jsem pouzival u prvniho clunu pouzival jarovou vodu, TECTANE (ozivovac a cistic) byl to novy clun, tak nebyl problem to udrzovat ve 100% stavu.Ted mam bily clun zde nejlepe zapracovala jarova voda, linku od vyfuku apod.nejlepe odstranil Cif.Vyzkousel jsem par pripravku, ktere jsou urcene primo pro gumaky, ale prislo me, ze jsou to vyhozene penize.Ja si tedy myslim, ze nejlepsi je jarova voda a Cif pro oziveni a ochranu ted pouzivam pripravek primo urceny pro cluny stoji cca 280,- a jak tak pozoruji vystaci me na par sezon.Nejdulezitejsi je, nenechat spinu(olej, barevne fleky apod.) zazrat do PVC pak uz je pozde.Ten kdo ma gumak s lamin.kylem a uloznyma prostorama, tak na vycisteni uloznych prostor nejlepe zabralo SAVO.Savo to pekne vycisti(vybeli) :-) a vezme sebou spinu i z prostor kam se jen tak nedostanete, pak staci poradne vyplachnout a vnitrek je jak novy.Samozrejme pozor na casti u kterych muze dojit k vybeleni. Upraveno uživatelem StandaM
Odkaz ke komentáři

• 5 months later...
  • 1 year later...
  • 3 years later...
mate nekdo zkusenost na origo cistici a konzervacni prostredky na gumak. nebo bohate staci viz prispevek nahore parafinovym olejem. nekde jsem cetl ze vadi aj jarova voda ze max ocistit jednou rocne. proto prosim o nejlepsi zkusenosti o udrbu clunu. diky
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...