Přejít na obsah
Plavidla.cz

Fórum plavidel

admin

Doporučené příspěvky

• 9 months later...
Ahoj,kopil jsem loď Windy 24 OMC 225.Nevím o údržbě motoru vůbec nic.Mohl by mě někdo poskytnout informace?

Například o motorovém oleji atd. Děkuji

Koupí starého motoru a zejmena Z-náhonu Stringer jsi si zadělal dost problémů!Hlavně na zimu vypust olej ze Z-nohy,podívej se,zda tam není voda-ta v zimně dokáže zmrznout a roztrhat celoui nohu!

Z motoru hlavně vypust vodu,napust antifreez a válce zakonzervuj příslušným konzervačním spreem-vše můžeš koupit u mne! Pozor na to - v noze s el.řazením se musí použít správný olej,jsou tam 2 typy,jinak zničíš řazení!!

Bootcentrum

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,kopil jsem loď Windy 24 OMC 225.Nevím o údržbě motoru vůbec nic.Mohl by mě někdo poskytnout informace?

Koupí starého motoru a zejmena Z-náhonu Stringer jsi si zadělal dost problémů!Hlavně na zimu vypust olej ze Z-nohy,podívej se,zda tam není voda-ta v zimně dokáže zmrznout a roztrhat celoui nohu!

Z motoru hlavně vypust vodu,napust antifreez a válce zakonzervuj příslušným konzervačním spreem-vše můžeš koupit u mne! Pozor na to - v noze s el.řazením se musí použít správný olej,jsou tam 2 typy,jinak zničíš řazení!!

Bootcentrum

To je dobrý forum.Chtěl jsem radu jako začátečník,jako třeba kolik litrů motorového oleje se dává a jakého.Nebo jaký olej a kolik se dává do z-nohy.A ono ejhle,zatím jsem se dozvěděl,že jsem si zadělal na dost problémů.Kdyby přeci jen mě chtěl někdo dát dobré rady(motor mám zazimovaný,z-nohu ne,nevim jak se vypouští),co udělat a čeho se vyvarovat,budu moc rád.

Loď Windy 24 rok stavby OMC 225,1987

Odkaz ke komentáři

na tak pošli mejl na bootcentrum, ten je tady asi tak jedinej, kdo to ví sichr

vypoušťák na olej je na každý noze docela dole a bejvá tam odlito "oil". odvzdušňovák je naopak docela nahoře . ten musíš otevřít taky =D

noha se plní spodem, nikdy horem, množství do tohodle nevím - zase botcentrum, nebo si kup manuál, je nabídka na netu

Odkaz ke komentáři

Bootcentrum

To je dobrý forum.Chtěl jsem radu jako začátečník,jako třeba kolik litrů motorového oleje se dává a jakého.Nebo jaký olej a kolik se dává do z-nohy.A ono ejhle,zatím jsem se dozvěděl,že jsem si zadělal na dost problémů.Kdyby přeci jen mě chtěl někdo dát dobré rady(motor mám zazimovaný,z-nohu ne,nevim jak se vypouští),co udělat a čeho se vyvarovat,budu moc rád.

Loď Windy 24 rok stavby OMC 225,1987

Myslím si,že jsem ti na začátek poskytl dostatek info o tom co udělat a kde na to případně seženeš vhodné náplně,ale s tvým přístupemje to více než nevděčné!!!

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Já si zase myslím,že to neni nevděčné.Bydlím od Tebe dost daleko.Chtěl jsem jen vědět pro začátek,kolik se dává oleje do motoru a jaký.To sané do Z-náhonu,i když nevím,jak olej vyměnit.A to jsem si myslel,že mě někdo poradí.Vým,že jsem měl začít něčím méně náročným,ale už se stalo.
Odkaz ke komentáři

Pokud máš dojem, že jsi měl začít něčím méně náročným, tak to by bylo bývalo představení se, proštudování příslušnejch topicků a zařazení svého dotazu do příslušného chlívku.

Zřejmě žiješ v bláhovém domnění, že taky má každej tvůj exot a nejlíp ti ty náplně přijede vyměnit. Ale to je omyl. Rádi poradíme, ale když víme. Kecy jsou na dvě věci. A když ti hodí bootcentrum udičku, tak jsi ještě zhrzenej. Taky bys mohl šetrně sdělit, jestli máš řazení elektrický nebo mechanický. Jinak totiž těžko radit.

Odkaz ke komentáři

Pokud chci něco zjistit , tak se ptám se vší úctou a respektem. Pochybuji, že ti tu poradí někdo jiný, než bootcentrum, který dělá lodě celý život a mimoto je to velmi ochotný člověk, co rád pomůže a za další- díly a náplně od něho rozhodně nejsou drahé a hlavně i starší věci umí sehnat.Já osobně bych se omluvil a zkusil zopakovat dotaz, případně se domluvil dále, nebo dál honil machra a poradil si sám, pokud tedy na to máš.Omlouvám se , ale musel jsem tenhle příspěvek vložit.
Odkaz ke komentáři

• 1 year later...
Zpráva pro MAXIK1958. Ahoj psal jsi, že máš dokumentaci k motorům Crescent. Zajímalo by mě spíš něco o převodovce a Z náhonu 45 drive, eventuálně nějaké náhradní díly, nebo pochytat nějaké rozumy. Dělám záchranáře v Y.C. na sportu 100 a tak bych rád něco o tom věděl. Můj mail - vystrcilmilan@seznam.cz nebo tel. 724857764. Radši bych byl pro telefon, už mám pár roků, tak mi ten počítač moc nejde. Pokud by jsi mi chtěl zavolat, pošli SMS MAXIK a já Ti zavolám. pak by jsme se domluvili dál. Odkud jsi? Já jsem ze Znojma. Zatím dík a těším se. Milan
Odkaz ke komentáři

2 Viking: U Crescent drive není Z-ko, Je to jen do V. Od motoru dolu a pak ozubené soukolí to láme k vrtuli. Jsem ti na toho Drive posílal dokumentaci a katalog dílu, pokud si to dobře pamatuji, nebo se pletu? Upraveno uživatelem mirzik
Odkaz ke komentáři

Mirzik. Ahoj Mirku. Jo jsem to já, ale zajímá mě jak to vypadá v převodovce a v náhonu a o tom píše Maxík. Jestli máš i tohle, budu rád, když mi to zase pošleš. To přeplavování, jak jsem se dotazoval, bylo asi membránou pal. čerpadla. Benzín tekl do kartru a tím se to přechlastalo. Jak se oteplí, budu testovat. Tak zatím ahoj a předem dík. Milan
Odkaz ke komentáři

• 1 month later...

Když jsem poprvé vyrazil k Vltavě nad Prahou, (mimochodem pod Prahou je to stoka) projezdil jsem přes sto km, než se mi podařilo dostat ke sjezdu do řeky. Např. nad Slapy si vhodná místa oplotili majitelé či nájemci pozemků. Domnívám se, že řeka patří všem a ne jen chatařům. Letos začnu s fotodokumentací a až nasbírám dostatek důkazů, obrátím se s dotazem na povodí Vltavy. Pak dám vědět. Chce-li se někdo přidat, rád to uvítám. Nevím to jistě, ale myslím, že desetimetrová šířka břehů patří povodí Vltavy, podobně jako je to u vlakových kolejí či stožárů vysokého napětí. Tak jak to, že jsou tam ploty, které brání k přístupu k řece?

Abych nezapoměl - dnes se mi podařilo přihlásit do tohoto fóra až napočtvrté !!!

Nemo

Odkaz ke komentáři

Když jsem poprvé vyrazil k Vltavě nad Prahou, (mimochodem pod Prahou je to stoka) projezdil jsem přes sto km, než se mi podařilo dostat ke sjezdu do řeky. Např. nad Slapy si vhodná místa oplotili majitelé či nájemci pozemků. Domnívám se, že řeka patří všem a ne jen chatařům. Letos začnu s fotodokumentací a až nasbírám dostatek důkazů, obrátím se s dotazem na povodí Vltavy. Pak dám vědět. Chce-li se někdo přidat, rád to uvítám. Nevím to jistě, ale myslím, že desetimetrová šířka břehů patří povodí Vltavy, podobně jako je to u vlakových kolejí či stožárů vysokého napětí. Tak jak to, že jsou tam ploty, které brání k přístupu k řece?

Abych nezapoměl - dnes se mi podařilo přihlásit do tohoto fóra až napočtvrté !!!

Nemo

promin-ale nektere tve prispevky mi pripadají jako by jsi se probudil po hodne dlouhem zimnim spanku

Odkaz ke komentáři

Ahoj!

Jsem nenáviděný chatař ze Slapské přehrady. Vlastníme chajdaloupku legálně zbudovanou ze starého vyhořelého statku 15 metrů od vody na pronajatém pozemku od PVL. Pronájmy pozemků nejsou nic levného, krom toho máme ve smlouvě mnoho povinností a mnoho nesmyslných zákazů a jiných podivností, které musíme dodržovat, mimo jiné se o pronajatý pozemek řádně starat a břeh udržovat. Každá povodeň nás vypláchne. A teď novou vyhláškou mi vlastně znemožnili přes víkend kotvení přímo u námi pronajatého pozemku. Takže ráno loď spustit a večer vytáhnout. Jak u debilů!

Potíže mám s některými rybáři, kteří se vklidu usadí na naší zahradě, která je "zabezepečerna" jen závorou. Já je ze zákona vykázat nesmím, neb ze zákona musím nechat PRŮCHOD (nikoli průjezd!) podél vody. štvou mě s nepořádkem, který po sobě zanechávají, minimálně jsou to zátky od piva, což se na skorogolfovém trávníku dost vyjímá a sekačku to dost poškádlí. Proto pro ně vysekávám rybářské místo i mimo námi pronajatý pozemek opět na golf. Spousta rybářů je však slušných a v pohodě, jen zkrátka se v každé komunitě najde procento hovad a co si budeme nalhávat, i mezi námi lodičkáři.

Jsem totiž taky lodičkář. Jsem vlastně nenáviděný chatař, nenáviděný lodičkář a bývalý nenáviděný rybář. Nejsem však vztahovačný! :-D

Děkuji všem, co zde na fóru i na spřátelených fórech křesají nevraživost mezi chataři a lodičkáři. Nevraživost je mezi chataři a lodičkáři, lodičkáři a rybáři, rybáři a chataři...

Málokdo umí vidět problém z obou stran. Pro lodičkáře jsou chataři podél vody zrůdy a pro chataře lodičkáři verbež. Vlastně nenávidím sám sebe. :-D

Zase mám tendenci se rozepisovat :-)

Zkrátím to. Není tomu vždycky tak a jak píšu vejš - v každé komunitě je určité procento hovad a ty jsou nejvíc vidět a slyšet. A jestli je to 5%? Je to zkrátka všude.

Sjezdy na Slapech jsou, jen je potřeba se víc informovat. Poblíž nás je Zrůbek. Sjezd pohodlný a přístupný ze silnice č.18. 4km od Zrůbku je další přístupný, pravda, spíše nouzový sjezd v Kamýku na pravém břehu - jen nesmí v Kamejku mlejt, pak je tam proud, ale na gumák pohoda. Chápu naštvání, kdysi jsem hledal třeba na Orlíku pohodlně přístupné místo na cokoli a taky jsem se vztekal.

Než začnete nadávat na určitou skupinu lidí, zkuste se zamyslet nad tím, jak tu věc můžou vidět ze své pozice oni. Na jejich místě byste pravděpodobně jednali stejně. Třeba právě pronájem pozemku a závora na vjezdu není v našem případě rozmařilost, ale obrana právě proti tomu procentu blbců. A to byset koukali, kolik lidí se na naší zahradě producíruje, dělá bordel a krade.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...