viky_cz Zveřejněno 12. Prosinec 2010 Sdílet Zveřejněno 12. Prosinec 2010 (upraveno) Dovolim si pokracovat v OT diskuzi zde. Jo... vite nekdo jestli od Prelouce ke Kuneticky hore je Labe normalne splavny nebo jenom pro verejnou dopravu?Tak nevím jak to myslíš, ale oficiálně končí splavnost Labe cca 1,0 km za Chvaleticemi, tam by měl být osazen plavební znak, že dál se už s motorákem nesmí - ale nikdy jsem tam nebyl tak je možné ža tam normálně místní jezdí.Zkusil jsem se dobre podivat na mapu splavnosti v CR a ponekud mne zmatly nektere udaje.Pamatuju si ze jeste ppred dvema lety byl usek Prelouc - Pardubice v mape oznacen zelene, tedy "plavba povolena do 25km/h", ale v soucasne mape (http://www.spspraha.cz/vodnicesty/kdeplout.pdf) tomu tak neni. Zaroven ovsem se mi zda ze z textu na strankach SPS vyplyva, ze by zelene mely byt oznaceny vsechny useky rek, kde neni plavba se spalovacim motorem vyslovene zakazana prilohou c.1. Rozsah užívání povrchových vod k plavbě upravuje vyhláška takto: a.Plavba ve výtlačném režimu rychlostí nejvýše do 25 km/hod je možná na všech povrchových vodách, kde není výslovný zákaz plavby plavidel se spalovacími motoryNapriklad jsem pomerne bezne cetl informaci ze lze plout po Sazave k Pikovickemu mostu ovsem na mape usek zeleny neni. Stejny pripad je pokud tusim Berounka. Jsem z mapy zmateny jenom ja? Vite nekdo vic nez jsem se docetl?Nebo mapa zobrazuje jenom udrzovane vodni cesty? Na ty neudrzovane se potom smi vjet nebo nesmi? Treba takova Cidlina..... od pramene ke kamennemu mostu v Libici n.C. je plavba zakazana... a niz? Zrovna tam je fakt hezky. Co slepy ramena Labe? Smi se tam vjet? Diky, V. Upraveno 12. Prosinec 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 12. Prosinec 2010 Autor Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2010 (upraveno) Jinak problem ty Prelouce je prave to, ze nekde pod jezem skutecne je nejaka rezervace, takze se tam fakt nesmi. Ale nad jezem se prilezitostne jezdi s i vyletni lodi. Upraveno 12. Prosinec 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Prosinec 2010 Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2010 Tady jsou vypsány všechny toky kde je plavba se spalovacím motorem výslovně zakázána : http://www.spspraha.cz/vodnicesty/kdeplout_p1.asp no a co se týče mapy tak je to jasný, lze plout tam kde to není zakázáno a není to omezeno plavebními znaky a dále samozřejmě splavností toku. Takto jsem jel po Otavě od Vltavy směrem k Písku a řeka samozřejmě pokračuje až do Písku ale splavnost končí úplně někde jinde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 12. Prosinec 2010 Autor Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2010 (upraveno) Ja jsem to cetl a proto jsem zmaten.Napriklad takova Cidlina.... plavba je vyslovne zakazana, az na dolnich 1.7km od soutoku s Labem, to znamena ze tam muzu zajet?Nebo Probostsky jezero u Stary Boleslavi, smi se tam?Kdyz si odpovim sam - Pistansky jezero taky neni zakresleny jako splavny - a vjedu treba do Doubravy (s mym ponorem ujedu tak 1km, ale rekneme ze tam jedu na piknik), bude po mne Ricni Policie palit z rucnich zbrani?Ta Doubrava je vubec zajimava, tam je "nezakazana" plavba na dolnich 20km toku, ale je to tak na maximalne kanoji s tumlerem. Znamenalo by to ze rychlosti do 25km/h muzu s motorem na jakejkoliv potok ktery neni chranen jako prirodni rezervace a zaroven nikoho nenapadlo ze by se tam vesla lod a tudiz to neni zakazany?Omlouvam se za stourave otazky, donedavna jsem se "plavil" s nasi starou kanoji Luznici jenom po takovych strouhach, tak mne to zajima, nerikam ze pouze akademicky, protoze dolni toky nekterych ricek v okoli jsou s moji soucasnou "technikou" pomerne dostupny, ale nechci se dostat do krizku se zakonem. Nemluve o tom ze tumler na kanoji se da sehnat snadno.Edit: Aha... uz jsi doplnil, diky moc.... takze se to muze. :) Super! Bude se piknikovat na Doubrave. Upraveno 12. Prosinec 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 12. Prosinec 2010 Autor Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2010 (upraveno) Jo a jeste.... Jak daleko jsi po ty Otave dojel? Predpokladam ze pri nasi nudne ricni siti je podobna vyprava slusne povyrazeni. Asi si poridim hloubkomer. :) Upraveno 12. Prosinec 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Prosinec 2010 Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2010 No bez sonaru ani ránu, na té OtavÄ› jsem skonÄil cca 49 21' 27.163' , 14 9' 4.589'' ale jinak super - akorát na mÄ› koukali rybáři jak na vraha a to jsem se ploužil na volnobÄ›h (pruty nahozený napÅ™ÃÄ tokem)A na ProboÅ¡tském rybnÃku jsem letos trávil dvÄ› noci - ani jsem netuÅ¡il že se tak jmenuje, ale myslÃm, že jsem byl v té pÅ™ednà Äásti tzv. Borek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 12. Prosinec 2010 Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2010 Odpovím Ti za Anachyho (možná k tomu ještě něco dodá) - do Jistce je to vcelku bez problémů, těsně za levou (směrem proti proudu) zatáčkou je ponořený jez. Je-li opravdu hodně vody, jde to, jinak musíš trefit propust. Kdysi tam jezdil s pionýry na letní tábor ve Smetiprachu (další ponořený jez) i parník. Dál je to už dost o ústa (dost velkých balvanů pod vodou), ale opatrně se dostaneš až na Kavkovnu, což je asi 4 km pod Pískem. Pak jsou za sebou tři jezy a tam už opravdu ne. úmyslně neuvádím přesné stavy vody, hloubku v tomto úseku již značně ovlivňuje průtok. Chce to zkusit, ale asi raději ne s "velkým" motorem na hydraulice, ale s malým (pomocným) přívěsákem. Občas tam zavítám s kajuťákem a všichni koukají jak na zjevení. Tím, že se tam opatrně plazíš tak na Tebe nikdo nebude hrozit - je to celkem fajn. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 12. Prosinec 2010 Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2010 (upraveno) Sorry - než jsem dopsal tak je tu odpověď.ještě detail - zákaz plavby tam není Upraveno 13. Prosinec 2010 uživatelem taurus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Prosinec 2010 Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2010 Jo jo jak píše "taurus" je to fakt fajn - taková "pohodovka" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 12. Prosinec 2010 Autor Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2010 Krasny, diky moc panove. Uz se tesim kam az se probiju. Mam asi celkem slusnou sanci se nekam dostat, mam ponor maximalne cca 25cm a kratkou nohu, tak uvidime kam se doplavim. Mam na motoru moznost odblokovani aretace nohy, takze by to mohlo projit leckde. Akorat si budu muset dat pozor abych si nezabahnil motor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se