Přejít na obsah
Plavidla.cz

s.o.s. pomoc lodím a jejih majitelům - pumpa PH

sos.lode

Doporučené příspěvky

Rád bych se nejdřív představil loďařům co mě ještě neznají.Jmenujeme se SOS.Lodě a ve volných chvílích se věnujem opravám a renovacím lodí,ve většině případech motorákům s vestavěnými motory.Tento rok mi prošlo přes třináct lodí na opravy od drobných až po závažnější opravy(kompletní repase motorů ,shořelá elektroinstalace,výměny motorů za zamrzlé a rupla natolik že bloky byli na odpis,atd. věřte že mi u některých lidí zůstává rozum stát co dokáží provést svým lodí jen aby ušetřily pár korun navíc na materiálech a prací.To hlavní však proč jsem rozjel tohle dizkuzní fórum je že zamýšlím pro příští rok rozjet pojízdnou čerpací stanici která by fungovala na zavolání a hlavní místo pro tankování by bylo na řece VLTAVA na 28,5 říčním kilometru na straně Libčice nad Vltavou. Zajímalo by mě zda jako loďaři by jste o tento typ služby měli zájem??? Mé osobní zkušenosti s plněním 320litrové nádrže ručně kanystrama mě totiž už omrzela! Případné dotazy a technické otázky k tankování PH zde rád zodpovím.

Slovo na závěr:

Příjem oprav pro tento rok pozastaven,bude dle počasí až sleze sníh a nebude pod nulou.Všem našim známým a zákazníkům děkujeme za přízeň v tomto roce a těšíme se na další sezonu.sos.lode

Soukromá zpráva

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Tak napad je to urcite zajimavej. Jsem zvedavej jestli se ti povede v tomhle byrokratickem state plnem samych narizeni a buzerace se s tim prosadit. Mam obavy, ze stejne skocis tak, ze to nebudes moc provadet legalne. Samozrejme ne, ze bych ti to nepral. Jak jsem psal v zacatku, napad je to velmi dobrej a urcite budes mit hodne zajemcu, protoze moznosti natankovani do lode na nasich tocich je zalostne malo.

Za druhe zalezi take na cene za kterou to budes prodavat.

Odkaz ke komentáři

Celé to je založené na základě mé ofi. stavební firmy kde zásobuji benzínem stav.stroje.To že bude pojízdná cisterna která nemá pevná a podzemní nádrže u kterých nehrozí spodní průsak tak neni problém,to už jsem vše zjištoval.Jinak co se bude týkat cen tak závisí na aktuální ceně PH + 5 korun na litru navíc,možná méně záleží na tom kde v dosahu se mi u čerpačky podaří vyjednat co nejlepší množstevní ceny.
Odkaz ke komentáři

Záměr Ti chválím, ostatně jako jistě všichni loďaři. Jen trochu zvaž tu pětikačku. Chápu, že je s tím spojená režie a asi je třeba si trochu přivydělat, ale přece jenom jsou to dvě stovky na dvou kanystrech. To si myslím že moc lidí nevyužije a raději budou dál benzin tahat od silnice.
Odkaz ke komentáři

To celkem chápu,proto jsem psal že záleží jak se mi povede vyjednat ceny s čS těch 5 korun je horní hranice která se mi snad podaří snížit.Jinak je potřebe si vzít v ůvahu cenu dopravy cisterny,režije cisterny na udržbu a provoz a pak aspon minimální zisk který by mi měl zaplatit alespon čas a naklady stim spojené. Jinak netušim zda víte o vybudování čS na slapech panem Kvasničkou (vlastník AAA taxi) neni jisté kdy ale planovaná cena byla o min. 10kč na litru víc než je normal. Upozornuji že to jsou spekulace které běhali v eteru!
Odkaz ke komentáři

O tom jsem neslyšel, ale to už považuju za zvěrstvo. Je sice fakt, že zrovna na Slapech se tankuje prabídně, ale to bych to radši plaval a loď táhnul na laně v zubech. Dát tisícovku navíc za natankování nádrže ... Třeba v Žernosekách jsem tankoval levněji, než na dálnici u Prahy (možná jsem měl jen štěstí). Jak jsem psal - fandím Ti a věřím, že si u Tebe jednou budu moct natankovat za rozumný peníz :).
Odkaz ke komentáři

Jsem rád že na to zde jsou odezvy,jen k té ceně co tu furt se řeší což plně chápu!Ono +5 Kč ve finále může bejt třeba jen +3 poněvač ceny pohonných látek se dost liší dle čS. A pak je tu ten aspekt co furt zmiňuji že ještě s konečnou cenou ovlivní smlouva s čS a vliv nákupní ceny!! Takže je dost možné že ve finále vás ta cena za benzín víde stejně jako u čS? Ale to vše právě záleží na množství které by se odebralo a proto jsem zde abych se od vás dozvjeděl kolik lidí by oto stálo a netuším kolik lodí se pohybuje již zminovaním úseku řeky.Zároveň jsme přemejšleli že by se na místě mohli dělat před servisní prohlídky lodí které by potřebovali nějakou tu opravu,aby s nimi nemuseli majitelé jezdit hned k nám nebo mi k nim,v případě drobnějších oprav by se to dalo řešit i namístě.
Odkaz ke komentáři

Ahoj všem,tim čS myslím čerpací stanici v dosahu,vím že sleva od čepra by byla fajn ale nevím že by byla někde poblíž jejich stanice, a dojíždění s cisternou dál zvyšuje náklady na dopravu. Jinak nevím kde se tu vzalo Labe jelikož se bavíme o místu na Vltavě.
Odkaz ke komentáři

problém s tankováním je všude a jak říkáš divím se též že alespoň na slapech a orlíku některá z marin toto neprovozuje ale zas na druhou stranu je to právě ten problém že málo komu se to vyplatí jelikož pevnou pumpu kterou ti zaváží prodejci PH a nebo jezdit cisternou k pumpě a pak k vodě a tam to prodávat! Oni o to ani nemají zájem co jsem se tak bavil s lidmi co maj marinu tak to neni pro ně zas takovej VEJVAR jak mi bylo řečeno a starosti stim spojené. Mě celá tahle akce napadla jen proto že lidi co ke mě jezděj se furt ptají kde se dá na vltavě tankovat a jestli by jsme stim nechtěli něco udělat,no jo

ono se řekne něco udělat ale !!!! Jo jinak včera jsem se šel podívat na vltavu v úseku podbaba až klecany jelikož byla dost upuštěna až o 2 metry níž než je její normální stav,zajímalo mě jak tam vypadá to plavební koryto a zjistil jsem že dvě boje jsou posunuty asi dva metry než by měli bejt takže nedoporučuji jezdit v tomto místě těsně vedle bojí jelikož tam je placka od břehu až ke korytu a hloubka tam neni ani do pasu je to usek zhruba pul kilometru po vodě.jeto 39,5 ř.k.

Odkaz ke komentáři

Ja sem zrovna vcera koukal kde se da na Labi "tankovat" a na nic moc sem neprisel. Ve Chvaleticich je k benzince od vody 250m (ale pres hlavni silnici), potom v podstate nic az do Kostelce nad Labem, kde je to asi 220m.

Jo... vite nekdo jestli od Prelouce ke Kuneticky hore je Labe normalne splavny nebo jenom pro verejnou dopravu?

Odkaz ke komentáři

Karle z Vltavy nakonec je Labe to máš pravdu ale jsou lidé kteří se plaví třeba jen po vltavské kaskádě nebo jen po Labi a proto je potřeba aby bylo jasno kde by se čerpání pohonných látek přesně provádělo.Soutok Vltavy a Labe je u Mělníku a je to spojené plavební komorou Hořín každopádně ti ho doporučuji zkusit projet,myslím že je to nezapomenutelnej zážitek v převýšení hladin!

Jinak co se týče tankování na Labi tak vím o jednom místě Píštanské jezero je to slepé rameno Labe u města Píštan a je tam krásná marina a maj pumpu!!!! No a je to tu,kdo by jezdil tankovat tak daleko až z vltavy?

Odkaz ke komentáři

No jedine nekdo kdo by mel v lodi hoooodne velkou nadrz, protoze by asi spalil cestou spatky hodne benzinu :)

Jo v Pistanech na Zernosekach je pumpa. Jak jsme se bavili o tech cenach, tak oproti pumpam v mem bydlisti je tam benzin o nejake 2 koruny na litru drazsi. To je jeste takova "rozumna" hranice pri ktere obetuji penize za pohodli a radsi si priplatim, nez tech 200 litru kanystrovat. To jsem zkousel jednou a je to fakt pakec.

Odkaz ke komentáři

Tak to ti můžu řic přesně když jsem tu cestu absolvoval v létě tak doba plavby z Holešovic do Zernosek mi trvala cca sedm a půl hodiny takže žádná pomalá vyjížďka ale celkem hukot až jsem se bál abych někde nepotkal ř.p. :/

venkovní teplota 32st. takže vedro na chcípnutí na plném slunci bez binimin! celková spotřeba jen cesta tam 190 litr benzínku!!!! Fakt bomba vejlet,nepamatuji si kdy jsem byl tak unaven z plavby jak tenkrát! A přesně jak říkáš zkus nanosit 200 litrů benalu do lodi v takovím počasí+přelejt to do nádrže. Dnes se mi ozvali první dodavatele paliv které jsem oslovil a vypadá to zatím celkem dobře,uvidíme co ještě vyjednám jinde zda to bude lepší ale už ted mohu prozradit že víc jak o 2 kč na litru od ceny aktuální to určitě nebude!!!!! kdo ví třeba se mi ještě za daří vyjednávat ale ono pak hodně záleží na odbjeru,tedy na vás všech!

Odkaz ke komentáři

Tak pro mne neni probllem lod odtahnout nad Prelouc, mam to par km. Jenom jsem chtel vedet jestli se tam muze jezdit.

Musime rict Hajkovi at taky prodava palivo. Aspon nebude u nas v marine furt tak prazdno.

Edit: Jezis ja sem blbej, mu to nemusime rikat.... proc asi ma na dvore ty jednoosy vojensky cisternovy privesy na benzin, ze jo......

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Ahoj, měl bych dotaz na S.O.S Lodě, i když z trochu jiného soudku. Mám Fourwinns 195 a chtěl bych trochu předělat sezení. Nyní tam mám 2x dvě sedačky zády k sobě a u zadu větší sedačku. Ale jelikož většinou plujeme dva + maximálně pes, sezení je tam zbytečně mnoho a zabírá místo na palubě. Líbilo by se mi třeba 2x sedačka vepředu, vzadu sezení do ,,U,, + stoleček. Zabýváte se také tímto? Foto mohu zaslat mailem, tady to neumím.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...