Přejít na obsah
Plavidla.cz

Demontáž řízení


pebu

Doporučené příspěvky

Začínám se vrtat ve své nově pořízené lodi a měl bych dotaz na zdejší zkušenější...

Potřebuji po lodi roztahat kabely a nějaká část i na složitá místa už se mi celkem podařila, ale zastavil jsem se, tam kde jsem myslel, že to bude jednoduché. Nedaří se mi oddělat řízení, abych mohl pořádně odklopit kryt konzoly a stejně tak nevím jak oddělat řadící páku, abych se dostal do prostoru za ni.

Když sundám krytku volantu, tak je pod ní matice a podložka, které jsem odmontoval a naivně jsem si myslel, že pak už volant stáhnu, oddělám manžety kolem osy, tím se dostanu ke šroubům co drží řízení na konzole, šrouby odmontuji a mám hotovo. Pod maticí jsem ale našel podivný útvar se třemi obdelníkovými otvory, který nevím jak oddělat a za podivným útvarem je asi další matice. 

U páky řazení, když odchlípnu kryt za pákou, tak tam vidím šrouby, které asi celou páku demontují, ale abych se k nim dostal, tak musím prvně oddělat samotnou páku a to nevím jak.

Prosím o rady, díky.

 

 

 

 

IMG_0176.JPG

volant.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na páce řazení je ve středu otáčení krytka s logem Mercury. Je tam nacvaknutá. Mně se při její sundavání ulomily nějaké pacičky, ale i tak tam drží. Jak jí vyndat bez nebezpečí poškození nevím, asi nějak opatrně vypáčit na dvou stranách proti sobě.

Pod krytkou je docela hluboko matice asi 17, nebo 19mm. Je mosazná, tak použít na jistotu kvalitní a správný klíč. Pokud by se poškodil její šestihran, tak už to asi nikdo nerozmontuje.

 

Co se týče řízení, domnívám se, že šrouby jsou zespoda. Volant by mohl být na kónusu a tak by to chtělo nějaký stahovák.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Volant je dole, stačil na to opravdu jednoduchý stahovák a tím pádem už jsem se dostal do konzoly řízení. 🙂 S pákou řazení je to horší, tam jsem sice našel todle. viz obrázek, takže samotnou páku jsem podle návodu sundal, ale to byl stejně konec, protože jsem si neuvědomil, že celé řazení se montuje z druhé strany, tzn, z vnitřku toho šedého panelu, s nápisem 500 br a ten je sice na šrouby, ale i po odmontování drží jak helvická víra, takže mám podezření, že je asi kromě šroubů i přilepený a to se mi rvát násilím nechce. Chtěl jsem pod řadící páku umístit rádio, viz další obrázek jiné lodě, ale bojím se, že udělám do boku díru a pak tam nedokáži bez odmontování řazení dostat kabeláž. Tak musím vymyslet pro rádio jinou polohu.

Demontaz tlacitka shifteru.PNG

IMG_0183.PNG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...