Rosta95 Zveřejněno 11. Listopad 2010 Sdílet Zveřejněno 11. Listopad 2010 Ahoj,koupil jsem si loni Lodní motor Yamaha čtyřtakt 4 Hp, model 2001.Rozměrově, hmotnostně, výkonově i spotřebou mě plně vyhovuje, ale mám problém z přeplavováním karburátoru.Při startování někdy( poslední dobou skoro pořát ) zůstane pravděpodobně viset jehla a karburátor se přaplaví. Situaci vyřeším poklepáním na karburátor a za chvíli nastartuju. Někdy dokonce nastartuju, vypadá to slibně a za chvilku začne škytat a zdechne. Karbec prostě zaplaven. Takže postup stejný ( poklepání) za chvíli nastartuju a můžu jet.Máte s tím prosím někdo zkušenost ??? Protože už mě to vážně začíná s...t.A taky ten benzín vystříklej do vody.Děkuji moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas Odesláno 11. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 11. Listopad 2010 (upraveno) Je špatný jehlový ventil, který hlídá hladinu. Nebál bych se toho a karbec rozdělal. stačí sejmout plovákovou komoru a tím se dostaneš k samotnému plováku, který ovládá ventil. Ten bych vyšrouboval, samozřejmě po zdělání plováku. Pořádně pročistil a tlakem profoukl. Pokud to nepomůže, musí se dát nový. Jestli už má něco za sebou, tak kužel, který vlasně těsní je už na tolik opotřebený, že se tam šprajcene. Od toho ti vždy pomůže to poklepání. Upraveno 11. Listopad 2010 uživatelem tomas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta95 Odesláno 11. Listopad 2010 Autor Sdílet Odesláno 11. Listopad 2010 Ahoj,už jsem to rozdělaný něl, je to v podstatě sranda, ale nic jsem nevyřešil.Akorát jsem přihnul plíšek na plováku v domění, že to bude zavírat větším tlakem. Výsledek, kromě toho, že můžu dát menší otáčky žádný.Výměna té jehly mě napadla. A ten kužel se dá taky měnit? toho jsem si nevšiml.Poraď prosím, kde nejlépe shánět ND. V tomhle případě asi ten ventil s tím kuželem. A máš prosím nějakou představu o ceně?Dík moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas Odesláno 11. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 11. Listopad 2010 Tím kuželem jsem myslel tu jehlu, s tím kde ji sehnat ti nepomůžu, nevím kde servisují Yamahu. Tak nad tím přemýšlím ještě důkladně, tobě ta jehla vlasně nezavře. Kua to by mělo být snad nějakým smetím, měl jsi ji celou venku? A profoukal jsi to? Tak mě napadá, jestli je ještě plovák v pohodě, jestli není děraví a tím se do něj nedostal benzín a on teď vlastně nefunguje. Je mě divné, že to povolí, když po tom poklepeš, takto by to mělo vypadat, kdyby ta jehla tůstávala zaseklá. Tudíž by tam nešel benzín vůbec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta95 Odesláno 12. Prosinec 2010 Autor Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2010 Tak jsem vyměnit jehlovej ventil a šlape to jako švícary. V mrazu mě chytá na první, druhý zatáhnutí.Cena Jehly vč. poštovného 952,- Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se