TomasD Zveřejněno 8. Říjen 2023 Sdílet Zveřejněno 8. Říjen 2023 Dobrý den, může mi prosím někdo poradit? Splnil jsem si sen a postavil si coctail racer. K tomu jsem pořídil enviruda 9.9 z roku 1986 ( dle kodu na motoru) na opravu s tím, že nechladí. Tohle téma je časté a přečetl jsem snad vše. Impeller ok, motor jsem vyndal a všechny cesty pro vodu vyčistil (dvě víka po stranách a víko s termostatem) vyčištěný a odzkoušený termostat. Byl tam bordel ze starého impelleru a zarostlé. Zprůchodnil jsem průchodku do motoru na konci přívodní trubky od čerpadla. Při zkoušce na hadici se zdá být průtok v pořádku. Ale když dám motor zpět tak stále ,,nečůrá,,. do díry v noze. Tak nevím jestli vůbec má? Voda z motoru jde do nohy, spodem nemá kudy jít, protože díry jsou ucpané výfukem. Ale mezi vývodem z motoru a čurací dírou v noze je asi 5cm mezera. Tak nevim jestli mi tam něco chybí (dle sestavy dílů jsem nic nenašel) a nebo se prostor kolem výfuku náplní a pak to funguje jako přepad. Jinak motor v sudu za chodu se nijak zvlášť nepřehřívá . Je to dlouhé, omlouvám se a díky za každou radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 9. Říjen 2023 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2023 Mám taky tuhle 9,9, ale ještě něco starší. Voda odchází skrz vrtuli a z venkovní díry v noze až když otevře termostat. Trvale jde jen z kontrolky na dolním boku vany. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasD Odesláno 9. Říjen 2023 Autor Sdílet Odesláno 9. Říjen 2023 Dobrá rada nad zlato. Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 10. Říjen 2023 Sdílet Odesláno 10. Říjen 2023 Vitej na fóru. Pochlub se stavbou, rád se podívám, a myslím že nejen já, na pěknej originální kousek. Mám za sebou originál minimosta XL a pak svojí stavbu dle mého návrhu. Koukni do sekce veteráni, je nás tam více co už něco postavili 🙂 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se