Přejít na obsah
Plavidla.cz

Envirude 9.9 1986

Doporučené příspěvky

Dobrý den, může mi prosím někdo poradit? Splnil jsem si sen a postavil si coctail racer. K tomu jsem pořídil enviruda 9.9 z roku 1986 ( dle kodu na motoru) na opravu s tím, že nechladí. Tohle téma je časté a přečetl jsem snad vše. 

Impeller ok,  motor jsem vyndal a všechny cesty pro vodu vyčistil (dvě víka po stranách a víko s termostatem) vyčištěný a odzkoušený termostat. Byl tam bordel ze starého impelleru a zarostlé.  Zprůchodnil jsem průchodku do motoru na konci přívodní trubky od čerpadla. 

Při zkoušce na hadici se zdá být průtok v pořádku. Ale když dám motor zpět tak stále ,,nečůrá,,. do díry v noze. Tak nevím jestli vůbec má? Voda z motoru jde do nohy, spodem nemá kudy jít, protože díry jsou ucpané výfukem. Ale mezi vývodem z motoru a čurací dírou v noze je asi 5cm mezera. Tak nevim jestli mi tam něco chybí (dle sestavy dílů jsem nic nenašel) a nebo se prostor kolem výfuku náplní a pak to funguje jako přepad. Jinak motor v sudu za chodu se nijak zvlášť nepřehřívá .

Je to dlouhé, omlouvám se a díky za každou radu. 

IMG_20231008_211148.jpg

IMG_20231008_211438.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vitej na fóru.

Pochlub se stavbou, rád se podívám, a myslím že nejen já, na pěknej originální kousek. Mám za sebou originál minimosta XL a pak svojí stavbu dle mého návrhu. Koukni do sekce veteráni, je nás tam více co už něco postavili 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...