viky_cz Zveřejněno 3. Listopad 2010 Sdílet Zveřejněno 3. Listopad 2010 (upraveno) Vazeni, mohl bych mit motor s priznanymi 5.5HP (tzn. zadny prestitkovani na 5HP, jako je zvykem u takovych motoru).Je to pri kontrole velky problem nebo mam sanci ze mi to bez VMP projde (samozrejme pokud nebudu jezdit jako prase).Je mi jasny ze to neni na 100%, ale zajimaji mne vase nazory. Upraveno 3. Listopad 2010 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 4. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2010 To asi záleží na koho narazíš např.při kontrole na vodě, rozumný člověk nad tím mávne rukou, ale "úředník" tě bude dusit. Pokud někdo ma 8HP a přeštítkuje to na 5 a myslí si, že to nikdo nepozná tak je v..., ale u 5,5 hp si myslím , že je to úplně stejný motor jako 5 hp, jen bude asi jiné vrtání. 5tky bývají jednoválce (dvoutakt) ale při více "koních" už jsou to většinou dvouválce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boule Odesláno 4. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2010 5,5 HP je těsně za hranicí 4 kW (4,1 kW), hodnotu na víku motoru však není možné brát jako důkaz o přesném výkonu motoru. Jde o orientační údaj. Přesný výkon motoru je možné zjistit pouze z výrobního štítku, manuálu nebo technického popisu od výrobce. Riziko srážky s blbcem patří k životu, výhodou je, že dobře informovaných blbců je poskrovnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 4. Listopad 2010 Autor Sdílet Odesláno 4. Listopad 2010 (upraveno) No vyrobni stitek toho motoru rika: Johnson CD-21A a vyrobni cislo, jinak nic.Vidim jako problem ze to je dvouvalec. Leda bych nekde sehnal papir s razitkem ze to je fakt slabej motor? Upraveno 4. Listopad 2010 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vokousana vrtule Odesláno 4. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 4. Listopad 2010 Neni lepší dát 450kč a udělat si VMP a bejt vpohodě? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 4. Listopad 2010 Autor Sdílet Odesláno 4. Listopad 2010 Ale neni to lepsi, krasnej motor z roku 64 mi stejne nikdo neprihlasi, to uz je fuk jestli mam VMP nebo ne.A s lodi na technickou chodit nechci, staci mi ty nervy s 25 let starym autem. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vokousana vrtule Odesláno 5. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 5. Listopad 2010 No s 5tkou si nikdy neužiješ jízdu ve skluzu od 5ps už maj všechny motory silnou nohu to pozná kdekdo nevim odkud jsi ale sps praha holešovice to nejsou uředníci ale normální lidi s přihlašením lode jsem neměl problem to že ma motor 2 valce neznamená že je silnej mala suzuki 5ps je taky dvouval a jestli narazíš na vodě na blba anebo nekoho s mindrakem s 50let starym motorem neregistrovanou lodí a bez vmp tak nevim lod mužeš registrovat bez motoru a ještě zustat stat na opačnym konci orlíku s krasnym ale nepracujícím motorem 46sátýho není moc zábavné a neláká tě jadran? s malou kajutovkou ve dvou romantika u ostrovu bez všech papíru tě hrvatski borci zavřou slodí do jedny cely tak sem to nějak napsal ten tok myšlenek ale třeba se někdo přidá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 5. Listopad 2010 Autor Sdílet Odesláno 5. Listopad 2010 (upraveno) Na jizdu ve skluzu mam jinej krasnej a starej motor ;) Ale potrebuju taky neco mezi lidi.A na chorvaty kaslu. Spis mne zajima treba Holandsko.Tyjo... zaregistrovat lod bez motoru... kdyz se registrujou lode od 5HP, jak se tohle dela?Kdyz ji zaregistruju bez motoru, muzu si tam montovat podle potreby jakej chci? (Myslim tim treba elektriku, 5HP nebo vic kdyz budu nekde v zahranici, kde se muze vic...) Upraveno 7. Listopad 2010 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 5. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 5. Listopad 2010 No prave me trochu zarazi ta registrace lode. Co si vzpominam na nase zacatky hooooodne davno, tak jsme meli 4m gumak s 5hp motorem a nic jsme neregistrovali. V chorvatsku po nas chteli jenom kupni smlouvu a na zaklade toho nam vydali lučku.Ale jak rikam, uz je to hoodne let spatky, takze se to mohlo od te doby zmenit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vokousana vrtule Odesláno 5. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 5. Listopad 2010 Ja to nemyslel špatně byl to zamyšlení nad uvahou 5 nebo 5,5 ps? budeš jezdit skluz s velkym motorem bez registrace?registrovat mužeš i pramičku je to jenom na tobě, proč registrovat? kvuli pojištovne nebo chceš plout po kanalu v Holandsku bez pojistky? prostě jen tak uvažuju -přihlášená lod,motor 5tku si tam dej jakej chceš,jedno dopoledne na vmp, pojistit a mužu jezdit s klidem v srdci a nebo s puškou v ruce,ohněm v srdci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 7. Listopad 2010 Autor Sdílet Odesláno 7. Listopad 2010 No dobre... ale co k ty registraci "pramicky" potrebuju? Na SPS je jasne napsany ze se registrujou lode pres 5HP. Dokonce uz mi bylo receno, ze cloveka na SPS odeslali domu s tim ze do 5HP zadnou registraci nedelaji.Proto se divim. Zejmena proto, ze uz jsem taky videl nejaky stary pramicky s registracnim cislem, jenze novy to nemaji, treba uz se to nedela?Jinak bohuzel (vzhledem k dnesnim predpisum) jsem zapaleny predevsim pro stary motory, jednoduchy a klasicky stroje, ktery dneska stejne legalne jezdit nemuzou, takze mi nezbejva jinak nez pouzivat motory do 5HP a motory "do 5HP". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas Odesláno 7. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 7. Listopad 2010 Já mám Mercury 6Hp, motor vypadá stejně jako 5Hp. Sthnul jsem šestku a nechal udělat stejnou pětku. Na štítek se nikdo dívat nebude, a tu už jsem potkal několikrát hlídku na Baťáku, nekontrolovali mě, jen silnější motory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 7. Listopad 2010 hlavně se tu tou svou chytrostí furt vytahujte. von to sichr nikdo jinej než vy nečte Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 7. Listopad 2010 Autor Sdílet Odesláno 7. Listopad 2010 (upraveno) No dobry no ... ja to myslim uprimne :)Vite nekdo jak je to s tou registraci "pramicky"? Upraveno 7. Listopad 2010 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 8. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 8. Listopad 2010 Ahoj rád bych uvedl na pravou míru otázky týkající se provozování lodě s motorem nad 4 kw bez průkazu. viz níže : Mohu vést plavidlo bez průkazu způsobilosti?Odpověď: Ano, za předpokladu, že osoba, která vede takové plavidlo, je seznámena s technikou vedení takového plavidla a dále: * pokud celková plocha plachet tohoto plavidla nepřesáhne 12 m2, nebo jeho celková hmotnost včetně zatížení nepřesáhne 1000 kg na všech vodních cestách české republiky, * pokud výkon motoru tohoto plavidla nepřesáhne 4 kW na všech vodních cestách české republiky (od 15 let), * během povoleného sportovního podniku nebo výcviku pod odborným dohledem ve vyhrazeném úseku vodní cesty, A ZDE JE TEN ZAJíMAVÝ VÝŇATEK * pokud jde o plavidlo s motorem o výkonu do 20 kW, schopné pouze výtlačné plavby a rychlosti do 20 km/hod., na vodní cestě dopravně významné využívané I. třídy v úseku české Budějovice (soutok s řekou Malše) - Týn nad Vltavou (ř. km 205,0) a 0. třídy a vodních cestách účelových a ostatních, (od 18 let), * pokud jde o plavidlo s motorem, schopné pouze výtlačné plavby a rychlosti do 12 km/hod., schválené Státní plavební správou pro provoz v půjčovně a provozované na úsecích vodní cesty zapsaných v lodním osvědčení plavidla (od 18 let).Takže lze bez dokladů plout i s motorem silnějším než 4 kw. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 8. Listopad 2010 Sdílet Odesláno 8. Listopad 2010 Evidence plavidel - "pramičky" "Evidenci nepodléhá pouze malé plavidlo o celkové hmotnosti včetně povoleného zatížení do 1000 kg, s výkonem pohonného zařízení do 4 kW.""Podle zákona o vnitrozemské plavbě podléhají evidenci plavidla, jejichž provozovatelem je osoba s trvalým bydlištěm nebo sídlem na území české republiky" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 1. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 1. Srpen 2016 Co vy na to?😃 http://www.plavidla.cz/bazar_index.php?akce=detail&inid=0000047877. Není nad vzácné informace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2016 Že by vtip Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raschi Odesláno 3. Srpen 2016 Sdílet Odesláno 3. Srpen 2016 Oni prodávající kolikrát v inzerátech uvádějí různé zavádějící informace, aby podpořili prodej svého artiklu. Pořád se ještě třeba objevují prohlášení, že pro člun s 5HP nepotřebují v HR žádné papíry apod. Takže neznalý kupující může ve výsledku pěkně narazit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky