Přejít na obsah
Plavidla.cz

za čím taháte

rumburak

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 417
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

to garde je super, to se už dnes ani moc nevidí

já právě chci něco co utáhne 3,5 tuny, tak jsem se chtěl inspirovat

přemýšlím nad nějakou amerikou typu chevy suburban nebo tahoe, popřípadě land rover discovery nebo range rover, a nebo Toyota Land Cruiser 80/100

na kolik Kg má tažné to GR? to je straé GR nebo už to nové se 3litrem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cau kuci.

No tak ani ja nezustanu pozadu.

Kia Sorento 2,5 CRDI, 103 kW. Tazny ma 2800kg. Trochu zarazejici oproti treba tomu Patrolu je, ze stare Sorento fejslift ktere uz ma 127kW s automatem muze tahat 3,5 tuny a s manualem jenom 3t.

Vlek mam dvounapravak na 2700kg, ale po prevazeni i s uplne prazdnou lodi jsem navazil 2850 kg :), takze pocitam, ze taham takove 3 tuny.

Auto s tim nema sebemensi problem a spotreba s lodi je 13-14 l/100km. Na dalnici vetsinou kolem tech 13.

Upraveno uživatelem tomas80
Odkaz ke komentáři

s automatem se líp rozjedete do kopce, pokud táhnete těžký vlek např. z vody, tak v těch manuálech 3tunový vlek jedině přes spojku, které dáte pořádně na prdel a nebo musíte dát redukovanou jedna, ale hydrodynamický měnič u automatu si to přežvýká

v německu vám dají na auto takové tažné, které dokážete rozjet do 18% stoupání, prostě Vás dají na TUV na plošinu a za Vás dají např 2t závaží, pokud se rozjedete, tak dostanete 2t do papíru klidně i na oktávku....ale to se asi nestane :-) to ta oktávka do té doby omdlí¨

např nejmenší land rover defender 90, s rozvorem cca 230cm, krátká verze má i s tím slabým motorem tažné na 3,5 tuny, nechci si představit za tím táhnout 3,5 tunový bailiner cierra 2655, to by byla sebevražda, ale papírově...ych byl legální :-)

Odkaz ke komentáři

• 1 month later...
Já jezdím elan 495 gt sport na vleku Ellebi celková váha kolem 1000 kg s audi 2,8 i quattro 142 kW automat, bržděný ma zapsáno 2 t - zadar za 11,8l nic lepšího jak automat na tahání a spouštění lodě asi není.. na rovině někdy i D, jinak za 3.. Upraveno uživatelem sunrider
Odkaz ke komentáři

v německu vám dají na auto takové tažné, které dokážete rozjet do 18% stoupání, prostě Vás dají na TUV na plošinu a za Vás dají např 2t závaží, pokud se rozjedete, tak dostanete 2t do papíru klidně i na oktávku....ale to se asi nestane :-) to ta oktávka do té doby omdlí¨

Nojo, jenze co je to platne, kdyz ti to tady stejne na STK neprihlasej. Jedine mit auto prihlaseny v nemecku a jezdit s nim tady.

Zalezi na tom co maj nasi papalasi nacmarany v tabulkach a vic ti nedaj ani gram.

Ale ono se neni cemu divit, kdyz jsem nebyl schopen tady dostat do papiru i podelany original kola od KIE primo na tento typ vozu, na kterych se zde tento model original prodaval. Bohuzel je ironie v tom, ze pokud nejsou zapsany v technicaku od zacatku prodeje, tak je tam uz nikdo nedopise. Takoveto veci uz zustavaji mimo muj prostor chapani, ale bohuzel zijeme v Cechach = absurdistanu :).

Odkaz ke komentáři

Vono trochu zalezi kde clovek je, v nekterych mestech jsou technici na DI rozumny lidi, nekde jsou to holt paka. Ja mam taky na litejch kolech napsano Skoda / Made in UK a neprihlasim je, protoze ke starejm kraxnam se Skoda Auto nevyjadruje a vyrobce uz ani neni mozny v UK najit. Ty mas sanci aspon teoretickou. Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Nojo, jenze co je to platne, kdyz ti to tady stejne na STK neprihlasej. Jedine mit auto prihlaseny v nemecku a jezdit s nim tady.

Zalezi na tom co maj nasi papalasi nacmarany v tabulkach a vic ti nedaj ani gram.

Ale ono se neni cemu divit, kdyz jsem nebyl schopen tady dostat do papiru i podelany original kola od KIE primo na tento typ vozu, na kterych se zde tento model original prodaval. Bohuzel je ironie v tom, ze pokud nejsou zapsany v technicaku od zacatku prodeje, tak je tam uz nikdo nedopise. Takoveto veci uz zustavaji mimo muj prostor chapani, ale bohuzel zijeme v Cechach = absurdistanu :).

Hele mě se podařilo ikdyž jsem neměl v TP zapsané ochranné rámy - a to tam byli už od prodejce - je dodatečně do techničáku dostat, Musel jsem předložit od výrobce rámů homologační doklad o tom , že tam patří a nebyl problém.

Odkaz ke komentáři

Jen tak pro zajimavost... dneska sme si to s kamosem vzali do kalkulacky (tvrdil ze mi Skodovka umre, kdyz za ni budu tahat lod) a vypada to ze v Nemecku bych mohl mit na blbou 120L napsano 1100kg a na 130ku mozna i 1250kg! :o

A ja sem se divil, ze jsem v nejakym uryvky z filmu z Danska videl za Rapidem tahnout vlek s konem.. :D

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Ahoj já tahám Nissan Patrol GR 3,0 TDI má na kouli 3,5t vlek Tropic Trailer celohliníkový může vést 3,t loď podle dokladů 2,4t takže vše v pohodě ????? ovšem po mojich dodělávkách na lodi, mne loni vážil autojeřáb když mne dával na vodu a prej 3,25t pouze loď tak mne spadla brada.

http://album.volny.cz/show_image.php?file=/s/standa28/fe4fb700b594cbd5bc90d6ef2ab2fc35

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...
no počkej, co všechno si tam udělal že se ti zvedla hmotnost o 850Kg? tos tam namontoval heliport???

Glastron 249 přece nemuže vážit 3,25 tuny...leda že bys v tom pašoval zlato :-)

Ahoj no zlato tam nepašuji dolaminátoval jsem loď tak o 3/4 metru plato,přidal lávku pro ní se zesílil zadek /dolaminováno tak cca 60kg+ lávka 60kg/,dolaminování předku pro buštrál,plná nádrž benzínu a plné krámů vevnitř.Jeřábník se dušoval,že mu ta váha váží celkem přesně tak nevím

Odkaz ke komentáři

Jo mimochodem jenom takova blbost, ale ja jsem ji taky do lonska nevedel. Hlavne si necim obalte pri prevozu vrtuli. Treba nejakym hadrem nebo neco takoveho. Konkretne zase prej nemci po tomhle jdou. Kdyz mate holou vrtuli na noze, tak je to na pokutu. Na to mne tenkrat upozornoval ten nemcour co jsem to od nej kupoval. Upraveno uživatelem tomas80
Odkaz ke komentáři