Přejít na obsah
Plavidla.cz

Zimovani na vode

RadekCX

Doporučené příspěvky

Zdravim,

chtel bych se zeptat jakym zpusobem zimujete lode, ktere zustavaji na vode? Jde mi o to, ze jsem privezl 9m dlouhou ocelovou kajutovou lod z Nemecka (byl to porod ale je doma) a letos bude na spalkach takze me to zatim palit nemusi, ale jde mi o to co pristi rok.

Zimovani motoru, chlazeni a vybaveni je mi vcelku jasne na sousi - chystam se na to tento vikend.

Spis mi jde o to, ze v pripade ze lod stoji na vode tak jsou treba vstupy a privody pro chladici okruh trvale zavodnene a pokud lod promrzne tak hrozi jejich roztrhani a v nejhorsim pripade neplanovany ponor. :-( Ptal jsem se majitele v Nemecku a rikal ze lod stala nekolik let na vode a ze zamrznuti lode neni problem. Tak nejak nevim co si o tom mam myslet.

Radek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musíš udělat všechno stejně jako na břehu, ale i zavřít kohouty. Nikdy to nezamrzne tak, aby to trhlo kohout. Ale pokud jsi na hodně stojatý vodě, kde to promrzá do víc jak 30cm , tak stačí jedno zahradní ponorný čerpadlo hodit pod loď do alespoň dvou metrů s výústím otočeným nahoru bez hadice a zapínat ho jen v největších mrazech (zámrazové čidlo, nebo spínací hodiny) To čerpadlo tahá teplou vodu z hloubky a to stačí. Nezamrzne... čerpadlo stačí to nejlevnější s nejmenším výkonem (250-400W) z nějaký akce v Tesku, OBI atd. Mám to u 20ti metrový lodě, jedno pod přídí, jedno na zádi. Funguje to 11let... (teda čerpadlo vydrží tak 3 roky pak jde do .....)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 1 year later...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...