Mič Zveřejněno 12. Červen 2022 Sdílet Zveřejněno 12. Červen 2022 Otackomer mi ukazuje na volnobeh kolem 3000. Na plny plyn rychlost kolem 50km/hod ukazuje cca 9000 otacek. To asi nebude spravně. Prosim o radu kde hledat problem. Je to 75hp motor. Kde to vubec otacky měří? Je spatny otackomer nebo snimac? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 13. Červen 2022 Sdílet Odesláno 13. Červen 2022 Neni na otackomeru prepinac pro ruzne motory? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 13. Červen 2022 Autor Sdílet Odesláno 13. Červen 2022 To nevim, ale nic jsem neprepinal a loni to bylo OK. Kouknu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
banjoales Odesláno 14. Červen 2022 Sdílet Odesláno 14. Červen 2022 Tak tam je otáčkoměr pro 4T motory, otáčky si vydělte dvěma a máte to. (u dvoutaktu pálí každá druhá doba, u čtyřtaktu každá čtvrtá. Snímač bude na zapalování, proto dvojnásobné hodnoty.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 14. Červen 2022 Sdílet Odesláno 14. Červen 2022 To ale nevypadá, že by to ukazovalo 2x více otáček. To by pak byl volnoběh 1500 ot. a to asi nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
banjoales Odesláno 14. Červen 2022 Sdílet Odesláno 14. Červen 2022 Proč by nemohl mít? Pokud je to tříválec, 1500ot/min je při volnoběhu v cajku. Na wartburgu jsou otáčky běžně 1000 - 1200, pokud nechci, aby se motor klepal. V pořádku by byly i ty cca 4500 při jízdě. Chtělo by to slyšet, takhle na dálku je to jen odhad... ale 2T nelze ani v nejmenším srovnávat s 4T jak v otáčkách, tak průběhu výkonu. Tak jako jednoválec s tříválcem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 14. Červen 2022 Sdílet Odesláno 14. Červen 2022 Podle mne by otáčky na volnoběh u takového motoru měly být někde okolo 800 ot./minHledat se mi to ale nechce. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
banjoales Odesláno 14. Červen 2022 Sdílet Odesláno 14. Červen 2022 Netvrdím, že ne... navíc kolega je nováček, búhví, jak to má seštelované. Dvoutakty se zabývám dlouho a právě že velmi často se setkávám se špatně zvoleným otáčkoměrem, tak mě to napadlo jako první. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 14. Červen 2022 Autor Sdílet Odesláno 14. Červen 2022 No problem je, ze loni to fungovalo dobře! :) tak ted co. Ze by odesel stylem ze bude ukazovat jednoun tolik? Tak ted nevim kde začít :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
banjoales Odesláno 14. Červen 2022 Sdílet Odesláno 14. Červen 2022 Takhle těžko soudit... Jaké volnoběžné otáčky to ukazovalo před rokem? Příčin může být mraky.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 14. Červen 2022 Autor Sdílet Odesláno 14. Červen 2022 Nevim presně, ale tak nejako ve skluzu "naplno" kolem 5000ot. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 14. Červen 2022 Sdílet Odesláno 14. Červen 2022 No problem je, ze loni to fungovalo dobře! :) tak ted co. Ze by odesel stylem ze bude ukazovat jednoun tolik? Tak ted nevim kde začít :/Já bych začal nákupem nového otáčkoměru. =D Ne, teď vážně. Zamyslet se, co se od loňska na lodi měnilo, s čím se hýbalo. Zkontrolovat kabel k otáčkoměru. Vyčistit konektory, ověřit kostry na obou stranách. Ověřit ukostření motoru.Na drátech k otáčkoměru se může naindukovat rušivý signál, pokud někde "plave" kostra, nebo pokud vedou podél nějakých dalších drátů kde teče taky pulsní proud....Pokud to nepomůže, osciloskopem zkontrolovat co přichází na vstup otáčkoměru. Pokud to budou impulsy odpovídající otáčkám motoru, pak je otáčkoměr vadný. Pokud na vstupu do otáčkoměru nebude jasný impulsní signál, tak je to v čidle, nebo v tom rušení. Pak bych měřil osciloskopem přímo na čidle při odpojeném signálním vedení do otáčkoměru.Ale zase jsme u toho, že to chce znalosti jak měřit a jak interpretovat naměřené průběhy napětí.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 15. Červen 2022 Autor Sdílet Odesláno 15. Červen 2022 Zkontroluju kabelaz. Menil jsem bovdeny tak se mohlo neco hnout. To je pravda. Zitra na to vlitnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky