honzam Odesláno 1. Srpen 2022 Sdílet Odesláno 1. Srpen 2022 Jenom k poslednímu příspěvku, vlastní loď mě vyjde mnohem levněji. Když si spočítám že loď mé velikosti 6m stojí na den 220,-eur, dejme tomu, že by na delší dobu dali slevu na 200,- , tak je to na měsíc cca 150.000Kč. Náklady na vlastní loď ročně na díly cca 15000,- + 14.000 roční pojištění. Navíc u vlastní lodě mám vše 100% v pořádku a mám tam vybavení které chci (vařič, sprcha, gril, kompletní zaplachtování, pořádnou kotvu....) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 1. Srpen 2022 Sdílet Odesláno 1. Srpen 2022 Ja se taky musim přidat. Vlastní lod chci pořídit kvuli tomu abych ušetřil. U moře na lodi chci stravit měsíc v sezoně, jindy nemůžu a to at hledám kde hledám tak pujcení lodi na mesic se pod 100.000,- nedostanu a to nebude taková jakou bych chtěl. Když koukám na charterovky tak lod s malou kajutkou a koupelnou to by bylo 200tis.. (to už zase radsi plachetnici, která je pro me zábavnější a asi i levnejsí) . Každopádně souhlas s tím, ze pokud by vyslo levnejsi nebo stejně si lod pujčit, šel bych 100% do pujčené. Žadné starosti a když se neco pokazí zavolám a řeší někdo jiný! Další věc která u mě mluví pro vlastnictví lodě, je moznost ji využít i tady v ČR. Je to i treba otázka na zkušenější, kde dobře v Chorvatsku lod půjčit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pethorak Odesláno 5. Srpen 2022 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2022 Ahoj, je hezké vlastnit loď,ať už plachetnici,nebo motorovou. Já jsem si koupil motorovou a z druhé ruky. Neměl jsem žádné zkušenosti a vzal jsem to natvrdo. Průkaz jsem stihl v posledním termínu před dovolenou a byl jsem přesvědčen, že jsem v pohodě. Už jen přeprava 10ti metrového přepravníku s lodí je pro nezkušeného řidiče dosti obtíýná. Když si představím trasu a Praha Split, tak mi to přijde dost náročné.(při mých zkušenostech)Já zrušil jednu pumpu v Rakousku, tedy jen zařízení u stojanů, protože loď byla o kus vyšší, než jsem předpokládal. Nehledě k tomu,že tažné vozidlo musí alespoň z části splňovat předpisy. Já jsem táhl 3,5t za Nisanem Patrol. Dále doporučuji si předem zajistit přístaviště se solidním přístupem a složíte konečně loď do přístavu. Poplatky za denní kotvení jsou vůci našim cenám nehorázné a jiné možnosti za solidních podmínek určite nejsou. Zatím končím a zase se přihlásím. Rád bych sdílel mé pokusy ušetřit a jiné možnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pethorak Odesláno 5. Srpen 2022 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2022 Když jsem loď konečně dopravil k přístavu, tak se mi podařilo prorazit zvednutou ploutví motoru, chladič za mnou stojícího auta. Řekl jsem si, že to hezky začíná. a také ano. Stálo mě to 300.- €. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joseph Odesláno 7. Listopad 2022 Sdílet Odesláno 7. Listopad 2022 Dobrý den, uvažuji o koupi teto lodě https://www.boat007.cz/lode-cluny/kajutove-cluny/motorovy-clun-bt-555-fish.html. Rybolov a občas výlet s dětmi. Má někdo s touto lodí zkušenosti? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
josef12345 Odesláno 7. Listopad 2022 Sdílet Odesláno 7. Listopad 2022 my jsme si před rokem koupili totohttps://budregboat.cz/lode/kajutovy-clun-lod-sl-440-cabin/ a jsme max spokojeni Váha 400 Kg. Máme na tom 30HP a jede 32km/h ve dvou dospělých, perfektní stabilní loď krásně se v ní vyspí i 3 dospělý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se