viky_cz Zveřejněno 4. Září 2010 Sdílet Zveřejněno 4. Září 2010 (upraveno) Ahoj vsichni,mate nekdo zkusenost s demontazi zapalovani na zavesnem motoru?Jedna se o 2takt Johnson, pry nepali jedna svicka, chtelo by to asi vycistit, seridit, nebo buh vi co. Bylo mi receno ze je na to potreba jakysi stahovak (zrejme stahovak setrvacniku), vite nekdo jak to vypada nebo jak se to prakticky dela?Doplkova informace: Zjistil jsem ze se jedna o motor z roku 1970 (je to motor urceny na ND puvodne, ale podle neceho zrcadlo a motorovou vanu udelat musim), a nasel jsem na netu i nejaky obrazky jak to vypada. Takze predpokladam ze skutecne potrebuju stahovak setrvacniku, zrejme se na to da pouzit normalni univerzalni stahovak. Mel jste nekdo z vas takovy motor?Diky, V. Upraveno 4. Září 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 5. Září 2010 Sdílet Odesláno 5. Září 2010 Ahoj. Setrvak sundas klasickym stahovakem. Je tam vetsinou kuzel. Jinak jam mas vyvedeny kabely od svicek. Nemas je natazeny do tako vejch dvou krabicek zhruba kazda 5x5cm? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 5. Září 2010 Autor Sdílet Odesláno 5. Září 2010 (upraveno) Diky za info, nakonec jsem setrvak ani nesundaval.Vycistil jsem svicky, jedna hazi takovou prichciplou jiskru, takze uplne OK to asi nebude, ale jede to vetsinou na dva valce, takze asi OK. Zda se mi ze spodni svicka je zamazana od oleje, je mozny ze to tahne prevodovej olej pres gufero? Je to prvni dvoutakt co se mi dostal do ruky, tak trochu tapu, ale je fajn ze to aspon jede. :-)Asi bych se mel na prevodovej olej podivat, precejen to je asi to jediny co se muze rozbit, vite nekdo jak se ten olej meni a jakej bych pripadne mel pouzit? Upraveno 5. Září 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 6. Září 2010 Sdílet Odesláno 6. Září 2010 Ahoj. Co se zanesene svicky tyce tak to je otazkou serizeni motoru. Prevodovej olej se ti do motoru a valcu dostat nemuze, tim to nebude. Kazdopadne na ten prevodovej olej se urcite podivej. Dole na ostruze je sroub a na boku nad vrtuli bude dalsi sroub. Odsroubuj ten vrchni sroub a pak ten spodni a olej vypustis. Plneni musis provest zespoda a kdyz ti vrchnim sroubem zacne olej vytekat tak mas naplnino:-). Co se prevodoveho oleje tyce tak tady doporucuju opravdu koupit tento olej do prevodovek lodnich motoru. Protoze ten ma specialni vlastnosti a i kdyz se do nej dostane voda, coz poznas tak ze vypoustenej olej by mel takovou sedivou barvu, tak ale porad neprestava mazat. Je jeste dobre se podivat na impeler. Coz je vrtulka vodniho cerpadla ktera kdyz odejde tak ti motor prestane chladit. Cerpadlo je umisteno v noze nad vrtuli. Kdyztak pohledej na netu urcite nekde najdes nejakej rozpadak toho motoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 6. Září 2010 Autor Sdílet Odesláno 6. Září 2010 (upraveno) Jo dekuju, obrazek uz jsem nasel.Az sezenu poradnej sud, tak to vechno vyzkousim.Ten impeler je nejaka citliva soucastka? Nekde sem cetl ze se to nesmi nastartovat bez vody, je to kvuli cerpadlu nebo hlave valcu? Upraveno 6. Září 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 7. Září 2010 Sdílet Odesláno 7. Září 2010 Jo dekuju, obrazek uz jsem nasel. Ten impeler je nejaka citliva soucastka? Nekde sem cetl ze se to nesmi nastartovat bez vody, je to kvuli cerpadlu nebo hlave valcu?Kvuli impeleru, bez vody ho "upečeš" třením o tělo čerpadla se přehřeje ztvrdne a je k ničemu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 7. Září 2010 Autor Sdílet Odesláno 7. Září 2010 (upraveno) To je gumovy nebo jaky?Asi se do toho fakt budu muset podivat, na obrazkach je to proste vrtulka.(... omlouvam se za blbe dotazy) Upraveno 7. Září 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. Září 2010 Sdílet Odesláno 7. Září 2010 gumová, neoprenová a pod. každopádně na sucho jde kukat velmi rychlemísto sudu stačí "uši" a voda z vodovodu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 7. Září 2010 Autor Sdílet Odesláno 7. Září 2010 (upraveno) Jo ty usi sem nekde videl, ale ten muj motor ma ty saci otvory nejaky pripitomely, takze by to asi moc neslo, povedlo se mi to naplnit zahradni hadici ze to na vypusti teklo ven a pak sem to dal do velkyho kyble, tak snad to protoceni na volnobeh impeler prezil. Jestli ne, tak asi budu shanet jinej. Dneska mam mit sud, tak potom dam vedet jestli to cerpa. ;-) Upraveno 7. Září 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 7. Září 2010 Sdílet Odesláno 7. Září 2010 Ahoj. Sud je jistota:-). Zalezi na tom jak ten impeler vypada. Jestli to byl motor na nahradni dily tak na tom asi zrovna nejlepe nebude. Uvidis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 9. Září 2010 Autor Sdílet Odesláno 9. Září 2010 (upraveno) Tak jsem vcera konecne sehnal vhodnej sud.Po asi hodine a neco marneho badani a startovani jsem zjistil, ze ten sroubek, co se jim ladi smes je ve skutecnosti vzdusnik a ne jehla trysky (taky mi to mohlo dojit driv), takze jsem si to uspesne uchlastaval ve snaze ubrat bohatost smesi.No... po nabytych zkusenostech muzu potvrdit, ze ten motor je pravdepodobne schopen alespon omezene jizdy. Impeler nebude asi nic moc, nicmene asi po 15s od nastartovani zacne z "kontrolniho otvoru" (nevim jak se mu rika) krome smradu z dvoutaktu prskat taky nejaka voda. Ani po delsi dobe na volnobeh ta voda neni tepla, takze ji je asi jakz takz dost.Zkusil jsem zaradit kvalt a vzit trochu za plyn, ale v gejziru vody litajici ze sudu (asitak 20litru za prvni vterinu) neni kontrolni otvor vubec videt, takze jak to cerpa v tahu se dozvim az na lodi.Predpokladam ze impeler si mam radsi asi koupit. Podle cisla ND se da zrejme koupit z USA na Ebay.com asi za 350kc vc. posty, tak to bych snad do dedecka mohl jeste investovat.Mam shanet jeste nejaky dily? Ceka mne krom impeleru jeste nejaka zaludnost? Upraveno 9. Září 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 18. Říjen 2010 Autor Sdílet Odesláno 18. Říjen 2010 (upraveno) Obnovim stare tema. Vcera jsem se konecne dostal k tomu, abych vyzkousel cerstve zalepeny clun (dodam fotky jinde) a konecne jsem i zkusil co dela motor. Dobra zprava je, ze zrejme chladi i ve vyssich otackach, ale nedosahne pres 2200ot. Chybi tomu filtrbox na sani, predpokladam ze je to teda chudou smesi. Zde davam foto, kde je trochu videt jako lita voda z toho kontrolniho otvoru (na zadni hrane nohy tesne nad vodou). Doufam ze to ma takhle nejak vypadat. :-) http://skoda.panda.cz/upload/Viky_UPLOAD/DSCN0217B.jpg Upraveno 18. Říjen 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taag Odesláno 18. Říjen 2010 Sdílet Odesláno 18. Říjen 2010 Ahoj písni jaký typ máš, jestli je to 5hp tak ten klobouk mám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 19. Říjen 2010 Autor Sdílet Odesláno 19. Říjen 2010 Diky, ja mam dekl, jenom mi dycky upadne kdyz to nastartuju, tak ho tam nemam za chodu namontovanej, kdyz se mrknes vic, tak lezi v lodi. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 19. Říjen 2010 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2010 ještě by měla čůrat voda z vany motoru, při pohledu zezadu vpravo, na úrovni svíček. když se podíváš, vede tam hadička tak 8 - 10 mm v průměru, nasazená na průchodku která na konci malou dirku a ta se ucpává. má to tak a tam většina motorů - koukni u souseda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 20. Říjen 2010 Autor Sdílet Odesláno 20. Říjen 2010 (upraveno) Bohuzel, hadicku jsem neobjevil. Zkusim se podivat nekam do katalogu ND, treba mi chybi :-)Ale ten motor nevypada ze by neco takovyho mel mit. Treba to v roce 1970 este nedelali. :-) Upraveno 20. Říjen 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 24. Říjen 2010 Autor Sdílet Odesláno 24. Říjen 2010 Tak probehl prvni mereny trening.Myslim ze motor rozhodne nema chudou smes, za 3.5km cesty spapal 3 litry naturalu s M2T.Chyba bude asi nekde jinde. Pokusim se zjistit jak vypadalo saci potrubi ktery nemam a asi bude dulezity taky mrknout do karburatoru.Magicka hranice 2200 otacek se da presahnout na zpatecku a taky mi jednou na chvilku vylitly otacky nahoru pri nejakym otaceni. Zda se jako by na soucasne parametry motoru a lodi byl moc velky propeler, ale rekl bych ze to bude asi chtit spis seridit nez shanet mensi.Myslite ze ma cenu ten popeler nejak povrchove obrousit? Ma na sobe takovy dost sileny zaseky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 24. Říjen 2010 Sdílet Odesláno 24. Říjen 2010 jde ti určitě na oba válce? co když sundáš fajfku ze svíčky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 24. Říjen 2010 Autor Sdílet Odesláno 24. Říjen 2010 (upraveno) Obvykle jdou oba, kdyz jde jenom jeden, tak se to pozna. Uz se mi to stalo.Hodim sem video jak to jede, az ho nekde ulozim. Upraveno 24. Říjen 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 24. Říjen 2010 Sdílet Odesláno 24. Říjen 2010 a otáčkoměr máš na dvoutakt a ne ze čtyřtaktu-4 válce? ten by ukazoval půlku skutečnosti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 24. Říjen 2010 Autor Sdílet Odesláno 24. Říjen 2010 (upraveno) 4takt ctyrvalec a 2takt dvouvalec maji oba dva zapaly na otacku, takze by to bylo jedno. Otacky "merime" zpetne ze zvukovy stopy. Jinak zde video: http://skoda.panda.cz/upload/Viky_UPLOAD/motor_boucha.wmv Motor parkrat vydal takovou divnou ranu jako by trefil sutr (ale uprostred plavebni drahy je nemivame), z cehoz podeziram to, ze pali obe civky najednou, takze by to teoreticky mohlo nedohorelou smes zapalit pri vyfuku. Motor nema pred karburatorem vubec zadny potrubi ani filtr, takze bud tohle chybi, nebo tam nekdo dal vrtuli z neceho vetsiho, pripadam si jako bych se snazil auto rozjet na petku. No... ted mam do jara cas neco vymyslet :-) Edit: Este tu je moznost, ze N95 ma moc oktanu na takovej motor. Priste mu zkusim vyrobit Special MIX :-) 91 oktanu se u nas este da koupit. Upraveno 24. Říjen 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 24. Říjen 2010 Sdílet Odesláno 24. Říjen 2010 (upraveno) jedno by to nebylo, snímá se od kladívka, dneska od snímače, a ten ja na dvoutaktu pro KAŽDEJ VÁLEC JEDEN a dá za ot. 1 pulz, kdežto na 4 taktu 4 válci je jen jeden, tedy dá za ot. dva pulzy. Jinak se to taky bere z altíku nebo sondy na setrváku.nicméně pokud rozebíráš zvukovou stopu, je to fuk. točí opravdu málo - podle zvuku videa.na kořenu vrtule je odlito nebo vyraženo stoupání a průměr v palcích. porovnej to s katalogem.na oktany tak háklivej není.rok 70 je ještě kladívkovej, má dvě a vačka jeden hrb, a tedy nemůže pálit dolekdyž povytáhneš sytič, je to horší nebo lepší? Upraveno 24. Říjen 2010 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Říjen 2010 Autor Sdílet Odesláno 25. Říjen 2010 (upraveno) O nikoliv, kladivko ma jedno, civka ma dva sekundary a pali opravdu obe svice najednou (omlouvam se, ne civky ale svice najednou - civka je jenom jedna). Zkousel jsem na svickach prohodit kabely a je to fakt jedno, takze i otackomer by fungoval.Na vrtuli se podivam a dam vedet.Este mne napadlo, ze nevim jestli to treba nemuze prechlastavat jenom spodni valec, kdyby byla spatna membrana v palivovy pumpe. Ale cerpa to velmi dobre, PET flasku s benzinem to uplne zezvejka.Diky. :-) Upraveno 25. Říjen 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 25. Říjen 2010 Sdílet Odesláno 25. Říjen 2010 zajímavý, podle katalogu to má mít dvě kladívka a cívkysvíce jsou na tom s barvou jak? svělý/tmavý ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Říjen 2010 Autor Sdílet Odesláno 25. Říjen 2010 (upraveno) Propeler ma na sobe vyrazeno jenom: 8412Na netu jsem nikde nenasel co by to mohlo znamenat. :-(Jo svice.... vetsinou uchlastany a cerny. Ale ted po ty delsi jizde jsem je vyndany nemel. Upraveno 25. Říjen 2010 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se